Výhra v Třinci! Dorostenci v ostrém startu extraligy uhráli tři body

15.09.2022, Gabriela Juříková

Úvodní utkání soutěže mají za sebou po devítkách a áčku i dorostenci. Třetí duel v řadě s Třincem odehraný ve Werk Areně byl napínavý a dramatický. RT TORAX po první třetině vedl 2:1, když Oceláři těsně před přestávkou stáhli porubské vedení a v druhém dějství stav srovnali. Takže o vítězi mělo rozhodnout třetích dvacet minut. V závěru základní hrací doby využila Poruba přesilovku a gólem Semena Stasiuka vyhrála. Třinečtí se snažili hrou bez gólmana dosáhnout prodloužení, jenže na to měli již málo času.

Extraliga dorostu – Východ - 1.kolo čt 15.9.17:30
HC Oceláři Třinec
HC RT TORAX Poruba
2:3(1:2, 1:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 19. Rybnikár (Holub, Urbánek), 38. Zielinski (Holub) – 9. Skorochod (Bodnar, Koida), 17. Koida (Skorochod), 56. S. Stasjuk (T. Vehovský) Rozhodčí: Pavel – Bartoň, Tvrdý. Diváci: 24. Vyloučení: 6:6. Využití: 1:1. Střely na branku: 40:30. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:3.
HC Oceláři Třinec: Milota – Holub, Byrtus, Dravecký, Mrtka, Solowski, Čmiel, Zielinski – Sajdok, Pohludka, Blaha, Rybnikár, Urbánek, Granečný, Švančara, Mikula, Ostřížek, Hebar.
HC RT TORAX Poruba: Láryš – Gebauer, Bodnar, F. Veselý, Bortoli, Pavlíček, S. Stasjuk – Indrst, Hansel, M. Veselý, Foltýn, Koida, Zachariasz, Skorochod, P. Sobol, T. Vehovský, Jevtěchovhov, M. Hlaváč.

Utkání bylo rozehráno pěkně zostra a oba gólmani si zachytali. Poruba měla dvakrát přečíslení, ale až v deváté minutě se podařilo gólmana Milotu překonat. Koidovu střelu domácí brankář odrazil a u kotouče byl první Daniil Skorochod, který puk dopravil do odkryté brány. Oceláři mohli brzy srovnat, jenže Urbánek orazítkoval tyč. Porubané byli více nebezpeční i díky třineckým chybám. Tu v obraně využili na začátku sedmnácté minuty. Přečíslení dva na jednoho ukončil střelou k pravé tyči Rodion Koida. Domácí se dostali ke slovu v devatenácté minutě. Nejdříve Láryš likvidoval střelu z první Pohludka, ale na dorážku Michala Rybnikára byl již krátký – 1:2

Po přestávce byli Oceláři blízko vyrovnání a to hned několikrát. Zlepšili i obranu, což způsobovalo Porubanům těžkosti v přechodu středního pásma. Stav domácí srovnali v osmatřicáté minutě gólem v přesilovce. Aleš Zielinski nahodil puk na Láryšovu bránu a ten zapadl do pravého horního rohu. Třinečtí se v závěru třetiny dvakrát vyfaulovali, a nabídli soupeři ve třetí třetině 75 vteřin dvojnásobnou přesilovku.

Kterou hosté nevyužili. Po jejím zakončení měl velkou šanci Skorochod po nahrávce Jevtěchova, jenže bekhendovou kličku mu Milota přečetl. Za třinecké se střelecky činili Urbánek a Pohludka v dalším střídání se přidali Sajdok a Čmiela, útočně naladěný byl i obránce Dravecký. Aktivita Ocelářů ale neměla kýžený výsledek. Ve středovém kruhu se vyfauloval Mikula a RT TORAX získal výraznou výhodu. Využil ji do minuty střelou Semena Stasjuka z levého kruhu. Hrála se padesátá šestá minuta a Poruba vedla 3:2. Vzápětí měla další šanci pojistit si vedení. Milota držel šance na vyrovnání, o které se Oceláři snažili v posledních dvou minutách i bez brankáře. Porubané drželi hru ve středním pásmu nebo vyhazovali, byť na zakázaná uvolnění, ale rozkouskování hry vedlo k zisku třineckého skalpu.