Junioři skončili poprvé bez bodu, na ledě Havlíčkova Brodu padli 1:2

02.10.2022, Eva Suchánková

Porubští junioři vyjeli 2. října, v rámci 7. kola Ligy juniorů do Havlíčkova Brodu. V první třetině se vedení chopili domácí, ještě v téže periodě své vedení potvrdili. Porubští dokázali snížit až ve 3. třetině. Srovnat už se jim však nepodařilo.

Liga juniorů - 7.kolo ne 2.10.18:00
BK Havlíčkův Brod
HC RT TORAX Poruba 2011
2:1(2:0, 0:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 04:33 Zych (Krejčí; 5/5), 18:44 Kupriianov (Zych; 5/4) – 46:20 Moravec (Koudelný, Černý; 5/5). Rozhodčí: Hacaperka – Karda, Stacho. Diváci: 89. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:0. Střely na branku: 25:27. Průběh utkání: 2:0, 2:1.
BK Havlíčkův Brod: Sigmund – Jeletz, Zych, Besmák, Kuchta, Topol, Bezpalec, Vaněček, Kutlvašr – Kudrna, Niederhafner, Kupriianov, Coufal, Janko, Holenda, Machovský, Trejbal, Krejčí, Hrdlička, Mach.
HC RT TORAX Poruba 2011: Mareček (Slíž) – Kelnar, Fišara, Černý, Falhar, Řepa, Hlaváč, Ševčuk – Elze, Koudelný, Šrubař, Chovanec, Moravec, Skřipčák, Kršík, Jánoš, Gnap, Halata, Stasjuk.

Vedení se chopili v 5. minutě domácí hokejisté. David Krejčí využil vyhraného vhazování a okamžitě poslal přihrávku za sebe Martinu Zychovi, ten ani vteřinu neváhal a střelou k levé tyči překonal Marečka. Následovala tři po sobě jdoucí vyloučení na straně Poruby, dvě z nich junioři ubránili bez větších obtíží. Vypadalo to, že Porubané nemají ani ve třetím oslabení problém, avšak krátce před koncem inkasovali branku. Ilarion Kuprijanov se prokličkoval z levého křídla před bránu, kde svou střelou zasunul puk do sítě.

Do druhé třetiny Poruba vstoupila se změnou v brankovišti, kdy Marečka vystřídal Slíž. Havlíčkobrodští se dostali do několika vyložených šancí, které se jim ale nepodařilo využít. Porubané tak po druhé periodě stále ztráceli jen dva góly.

Ve třetí třetině se porubští junioři dostali do několika šancí, které však zůstaly neproměněny. Změna přišla ve 47. minutě, kdy Jakub Koudelný přebruslil obránce a svou přihrávku poslal na Davida Moravce, ten svou tvrdou střelou překonal Sigmunda. Poruba se dále pokoušela o vyrovnání, i přes velké úsilí srovnat nedokázala, a tak těsně padla 1:2.