Poruba nestačila na Prostějov, prohrála rozdílem 1:4

28.01.2023, Pavlína Vítková

Poruba v rámci 42. kola Chance ligy zajížděla do Prostějova. A do utkání tentokrát vstoupila dobře, už ve druhé minutě se chopila vedení. O to ovšem velmi rychle přišla a nakonec se vrací bez bodů.

CHANCE LIGA - 42.kolo so 28.1.17:00
LHK Jestřábi Prostějov
HC RT TORAX Poruba 2011
4:1(2:1, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 2. Hašek (Ostřížek), 18. Hašek (Burian, Bartko), 28. Slanina (Venkrbec, Malák), 47. Veselý (Malák) – 2. Bernovský (Pšurný, Střondala). Rozhodčí: Vrba, Mejzlík – Komínek, Peluha. Vyloučení: 4:5. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1150. Střely na branku: 36:21. Průběh utkání: 0:1, 4:1.
LHK Jestřábi Prostějov: Pavelka – Bartko, Valenta, Malák, Poledna, Staněk, Pěnčík – Jiránek, Jáchym, Jandus – Burian, Ostřížek, Hašek – Slanina, Venkrbec, Maruna – Veselý, Vlach, Illéš.
HC RT TORAX Poruba 2011: Dolejš – Klimíček, Voráček, Doudera, Lemcke, Urbanec, Sedlák, Mlčák – Gřeš, Vachovec, Hrníčko – Bernovský, Pšurný, Christov – Střondala, Toman, Brodek – Karafiát, Häring.

Hned úvod zápasu nabídl prostějovským tribunám mnoho zajímavých momentů. Už po zhruba půl minutě byl totiž vyloučen za hákování Tomáš Jiránek, čehož v čase 1:08 využil Jan Bernovský a zapsal tak svou premiérovou branku v porubském dresu. Tento stav však neměl dlouhého trvání. V čase 1:34 se totiž prosadil i domácí Petr Hašek a vyrovnal na 1:1. Následovala dvě ostravská oslabení, poté i další domácí. To ale ke gólu nevedlo. V osmnácté minutě pak ale přeci jen znovu dotlačil kotouč do Dolejšovy brány Petr Hašek a poslal Prostějov do vedení. Při odchodu do kabin tedy platilo skóre 2:1.

Také do prostřední části naskočil lépe domácí výběr. Rušno tedy bylo hlavně před Dolejšem. V pětadvacáté minutě navíc musel na trestnou lavici Patrik Urbanec, porubská klec tudíž byla ostřelována ze všech stran. Přesilovku sice nakonec Prostějov nevyužil, jen o pár momentů později se nicméně z gólu přeci jen radoval. Tentokrát zásluhou mladíka Jana Slaniny, který šikovně doklepl a zvýšil už na 3:1. Poté byl ještě vyloučen Vojtěch Střondala, domácí nápor tedy mohl pokračovat. A k vidění pak ostatně byly také další přesilovky na obou stranách, stav se ale neměnil.

Domácí aktivita však pokračovala i v koncovce utkání. A v čase 46:15 se tudíž opět zvyšovalo skóre. Na 4:1 korigoval Jan Veselý. Na to Poruba nedokázala reagovat a spíše jen čekala na konec zápasu. Nepomohla jí ani přesilová hra. Prostějov tedy vyhrál rozdílem 4:1, RT TORAX se vrací domů bez bodů.

Ohlasy k utkání

Aleš Totter (LHK Jestřábi Prostějov): Nezačali jsme dobře a hned z prvního oslabení jsme inkasovali. Zareagovali jsme ale výborně a hned jsme si začali věřit. Hráli jsme agresivně, vyrovnali se silnému soupeři v rychlosti a hlavně jsme proti němu zbytečně neztráceli kotouče. Do druhé třetiny jsme vstoupili skvěle, čímž jsme soupeře zlomili už úplně. Prostě se dnes sešel výkon i výsledek a toto vítězství vnímám jako velice cenné.

Jiří Režnar (HC RT TORAX Poruba 2011): Prohráli jsme ve Vsetíně a do Prostějova jsme přijeli, že budeme hrát zezadu, z defenzívy, dali jsme rychlý gól z přesilovky, ale udělali jsme v první třetině dvě hrubky a dostali dvě branky. Soupeř byl další dvě třetiny aktivnější a zaslouženě vyhráli.



×
Dnes v 17:30 | Jun.
HC Slavia Praha
HC RT TORAX Poruba 2011