Junioři zvládli i druhý zápas play down! Ústí porazili poměrem 4:2 a v neděli mohou rozhodnout

10.03.2022, Patrik Rošič

Ani ne za 24 hodin pokračovala série play down druhým zápasem. Junioři tentokrát hráli ve 12:30 a měli v plánu urvat i druhý duel, aby do Ústí jeli s vedením série 2:0. To se jim i podařilo, ale cesta k mečbolu nebyla jednoduchá. Ústí v utkání dvakrát vedlo, Poruba ale pokaždé dokázala vyrovnat a později odskočit i na dvoubrankový rozdíl. Porubané tak vyhráli i druhé domácí utkání a v neděli mají parádní příležitost sérii ukončit.

Liga juniorů - PD2 čt 10.3.12:30
HC RT TORAX Poruba 2011
HC Slovan Ústí nad Labem
4:2(0:1, 3:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 24. Ludvík (Chovanec, Lysoněk), 35. Elze (Koudelný, Macias), 35. Chovanec (Halata, Lysoněk), 50. Elze (Macias) – 19. Filip (Tot, Klatt), 28. Gašpar (Svoboda, Macel). Rozhodčí: Blaha – Kučera, Blažek. Vyloučení: 4:2. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 100. Střely na branku: 40:33. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 4:2. Stav série: 2:0.
HC RT TORAX Poruba 2011: Slíž – Fišara, Mrozek, Kelnar, Macias, Hlaváč, Ludvík – Kolat, Mikula, Halata, Chovanec, Barčák, Koudelný, Siekierka, Žák, Elze, Prokeš, Lysoněk
HC Slovan Ústí nad Labem: Štěpka – Vlach, Česnohlídek, Bartoň, Klatt, Martínek, Polata – Nedoma, Macek, Gašpar, Filip, Kredl, Svoboda, Bár, Tot, Kušej, Macej, Koval

Druhý zápas se vyvíjel úplně jinak než utkání předešlé. Všechno to začalo početní převahou domácích, když na trestnou mířil Macel. Porubané ale tuto možnost využít nedokázali. Po uplynulé přesilové hře přišlo oslabení. Za sekání zamířil na trestnou lavici Lukáš Žák. Když neskórovala z přesilovky Poruba, tak se o to postaralo Ústí nad Labem. První gól v sérii za hosty vstřelil Ondřej Filip. To bylo z první třetiny vše a Slovan šel do šaten s hubeným, jednobrankovým náskokem.

Druhá část přinesla úplně jiný obraz než první tercie. Padly celkem čtyři góly a o tři se postarali domácí hokejisté. Ve 24. minutě vyrovnal na 1:1 nenápadnou střelou Jakub Ludvík. Za pár okamžiků si Ústí vzalo vedení zpět, když se přesně trefil David Gašpar. Na jeho branku našli Porubané odpověď v 35. minutě. Na 2:2 vyrovnával Daniel Elze. Netrvalo dlouho a červenobílí otočili vývoj zápasu. Po srovnávací brance uplynou pouze deset vteřin, když se do listiny střelců zapsal Pavel Chovanec. Po druhé části tak svítilo na světelné tabuli skóre 3:2.

Domácí v úvodu třetí periody dohrávali přesilovou hru, která i tentokrát nebyla využita. Potom přišlo další vyloučení na straně domácích, to už ale dokázali ubránit. Po ubráněném oslabení padl další gól do branky Slovanu. O ten se postaral podruhé v zápase Daniel Elze a Poruba vedla 4:2! Do konce utkání museli rozhodčí ještě dvakrát vylučovat na domácí straně. První oslabení Poruba zvládla parádně, to druhé také ustála, ale měla hodně práce. Ústí to zkoušelo totiž bez brankáře, jenže ani tato herní situace Slovanu moc nevyšla. Porubané dokázali Ústí porazit 4:2 a v sérii se ujímají vedení 2:0.