Extraliga dorostu ZACHRÁNĚNA! A to i přes porážku s Táborem 0:3

24.03.2022, Gabriela Juříková

Páté utkání ve skupině "O umístění na konečném 21. - 24. místě" odehráli porubští dorostenci v brzkém odpoledni v Táboře. Střelecky se soupeři vyrovnali ve druhém dějství, kdy za stavu 1:0 pro domácí nepadla jediná branka. Utkání ovlivňovala častá vyloučení, sudí rozdal celkem 32 trestných minut, při kterých gól nepadl. Táborští si výhru pojistili na začátku a na konci třetího dějství, kdy autorem obou gólů byl David Kupka. Porubané poprvé nebodovali a navíc nevstřelili gól. Přesto všechno je extraliga pro sezónu 2022/2023 zachráněna!

Extraliga dorostu - OU5 čt 24.3.14:30
HC Tábor
HC RT TORAX Poruba
3:0(1:0, 0:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 14. Eremiáš (Dušek, Pospíchal), 47. Kupka (Křepelka, Shaklein), 57. Kupka. Rozhodčí: Mejzlík – Polák, Augusta. Vyloučení: 7:9. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 50. Střely na branku: 38:26. Průběh utkání: 3:0.
HC Tábor: Tesař – Bůžek, Shaklein, Bačo, Cícha, Ondřej, Šíma – Křepelka, Šindelář, Kofroň, Dušek, Kupka, Fábera, Pospíchal, Eremiáš, Sabiniok
HC RT TORAX Poruba: Mareček – Jeřábek, Janeček, Kalužík, Glos, Michalčík, Pavlíček – Stasiuk, P. Sobol, Wendelín, Veselý, Moravec, Kršík, Šrubař, Vehovský, Hlaváč.

RT TORAX přečkal tři oslabení. Až po čtyřech vteřinách po návratu Michalčíka do hry inkasoval Mareček ve 14. minutě z hole Marka Eremiáše. Domácí se střelecky činili, jenže porubský gólman více puků nepustil a první třetina skončila pouze 1:0.
Po přestávce se skóre neměnilo, přestože oba týmy vyslaly na gólmany shodně deset střel. Ovšem trestné minuty si mužstva připisovala dále.

na začátku třetí třetiny rozdal sudí další tresty, ale góly ani v menším poměru hráčů na ledě nepadly. Táborští se prosadili až v sedmé minutě Davidem Kupkou, který tři minuty před koncem základní hrací doby tříbodovou výhru pojistil třetím gólem, resp. svým druhým.
HC RT TORAX Poruba poprvé ve skupině "O umístění na konečném 21. - 24. místě" nevstřelil gól a poprvé nebodoval. Přesto všechno je extraliga pro sezónu 2022/2023 zachráněna!