Junioři se dlouho drželi na dostřel jediné branky, nakonec ale s Přerovem padli 1:3

09.01.2022, Patrik Rošič

Dvacáté deváté kolo Ligy juniorů zavedlo na porubský led přerovské Zubry. Poruba na svého soka dlouho ztrácela pouze jednu branku a nervozita určitě byla na obou stranách znát. Když se nedařilo vyrovnat, tak to zkoušeli domácí v závěru bez brankáře, čehož Přerov využil. Hráči HC RT TORAX tak se Zubry prohráli popáté v letošní sezóně.

Liga juniorů - 29.kolo ne 9.1.14:15
HC RT TORAX Poruba 2011
HC ZUBR Přerov
1:3(1:1, 0:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 15. Koudelný (Kolat, Lysoněk) – 2. Kaprál (Brázda, Hlávka), 23. Brázda (Švejda, Gréč), 60. Hradil (Halík, Billa). Rozhodčí: Šutara – Gančarčík, Veselý. Vyloučení: 4:2. Bez využití. Diváci: 114. Střely na branku: 27:34. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3.
HC RT TORAX Poruba 2011: Slíž – Černý, Kelnar, Dinmukhammed, Fišara, Macias, Hlaváč, Ludvík – Siekierka, Chovanec, Barčák, Kolat, Prokeš, Mikula, Koudelný, Halata, Žák, Lysoněk
HC ZUBR Přerov: Žurek – Gréč, Němec, Nesvadba, Holík, Pekr, Billa, Kaprál – Brázda, Halík, Kleniar, Šilhavý, Prísažný, Kolařík, Buršík, Švejda, Hradil, Hlávka

První branka utkání padla už ve druhé minutě. Do vedení poslal hostující tým Zdeněk Kaprál. Netrvalo však dlouho a domácím se naskytla možnost vyrovnat, protože na trestnou lavici zamířil Gréč. Porubští hokejisté tuto příležitost ale nevyužili. V polovině třetiny si početní převahu vyzkoušel i Přerov. Přesilovka ale úspěšná nebyla. Když hosté neodskočili do dvoubrankového vedení, tak naopak Poruba vyrovnala. Mezi tři tyče přesně zamířil Jakub Koudelný. Do konce periody další gól nepadl, a tak se šlo do šaten za vyrovnaného stavu.

Začátek druhé části vyšel lépe opět hostům. Uběhly pouze tři minuty a vedení vrátil Zubrům Vladimír Brázda. Jediný další záznam v prostřední dvacetiminutovce přišel až 25 vteřin před druhou sirénou, když Poruba špatně střídala. Třetí perioda byla také na události málo bohatá. Početní výhodu si vyzkoušeli v padesáté minutě hosté, naštěstí pro domácí ji ale nevyužili. V závěru se rozhodli Porubští zkusit hru bez brankáře. Ta ale nakonec úspěšná nebyla, protože do prázdné svatyně se prosadil Radim Hradil.