Čekání juniorů na výhru se prodlužuje, čestnou branku v Přerově vstřelil Matěj Halata

03.10.2021, Patrik Rošič

Junioři Poruby zajížděli na led Přerova a rozhodně měli co oplácet. Jenže se ukázalo, že proti bodově nejlepšímu celku Ligy juniorů, to nebude jednoduché. A také nebylo. Přerovští si vytvořili dostatečný čtyřbrankový náskok, na který dokázal pouze zareagovat svým gólem Matěj Halata v závěru utkání. Porubští tak prodlužují své čekání na první výhru.

Liga juniorů - 7.kolo ne 3.10.16:00
HC ZUBR Přerov
HC RT TORAX Poruba 2011
4:1(2:0, 2:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 12. Šilhavý (Kleniar, Hanák), 15. Holík (Gréč, Hradil), 23. Kleniar (Gréč, Šilhavý), 28. Hyža (Štíbr, Buršík) – 59. Halata (Dinmukhammed, Plevka). Rozhodčí: Blaha – Bezděk, Přecechtěl. Vyloučení: 3:7. Využití: 2:0. Diváci: 218. Střely na branku: 55:23. Průběh utkání: 4:0, 4:1.
HC ZUBR Přerov: Hanáček – Gréč, Holík, Hanák, Koblížek, Němec, Pekr, Billa – Fencl, Kolařík, Mašek, Šilhavý, Hyža, Štíbr, Švejda, Hradil, Buršík, Kleniar
HC RT TORAX Poruba 2011: Slíž (28. Pawlas) – Fišara, Macias, Kelnar, Topolanský, Dinmukhammed, Ludvík – Barčák, Mikula, Halata, Prokeš, Plevka, Koudelný, Siekierka, Žák, Elze

Do utkání vkročili lépe hokejisté domácích barev. Nejprve ve 12. minutě otevřel střelecký účet utkání Michal Šilhavý. Za pár minut dokázal po využité přesilové hře navýšit na dvoubrankový rozdíl Adam Holík. Do druhé části se šlo s výsledkem 2:0. Úvod prostřední třetiny moc Porubským nevyšel. Potřetí museli na trestnou lavici a Přerov toho dokázal záhy využít. Další gól přidal Patrik Kleniar. Přibližně v polovině zápasu navýšil na 4:0 Patrik Hyža a Marek Slíž tak přenechal své místo v brankovišti Filipu Pawlasovi. Tato změna zapříčinila, že Poruba do konce duelu už neinkasovala. Porubští junioři si do konce střetnutí také zahráli přesilové hry, ale ani jednu ze tří nedokázali využít. Nakonec ale Poruba domácího brankáře překonat dokázala. V 59. minutě vsítil čestný gól Matěj Halata.