Vlažný rozjezd se šťastným koncem! Poruba veze z Prahy další výhru

12.01.2021, Pavlína Vítková

V rámci 12. kola Chance ligy putovala Poruba až do dalekého Edenu. Souboj se Slavií vypadal v první třetině velmi vyrovnaně, od poloviny zápasu však RT TORAX předváděl dobrý výkon a po zásluze zvítězil rozdílem 4:0. Ostravané tak prodloužili úspěšnou šňůru na pět utkání a posunuli se do čela ligové tabulky. A co více – gólman Muštukovs si připsal druhou nulu v sezóně!

CHANCE LIGA - 12.kolo út 12.1.17:00
HC Slavia Praha
HC RT TORAX Poruba 2011
0:4(0:0, 0:2, 0:2)
Branky a nahrávky: 35. Stloukal (Žolobov, Korkiakoski), 37. Korkiakoski (Jáchym, Szathmáry), 51. Korkiakoski (Jáchym, Szathmáry), 55. Urbanec (Stloukal, Slavík). Rozhodčí: Hucl, Souček – Beneš, Roischel. Vyloučení: 6:5, navíc David Šteiner (SLA) 10 min. OT. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: Hráno bez diváků. Střely na branku: 25:31. Průběh utkání: 0:4.
HC Slavia Praha: Michajlov – Krejčí, Novák, Duda, Buchta, Steinocher, Veber, Hovorka – Kafka, Jaroslav Bednář, Vlček – Doležal, Kuťák, Kružík – Tomica, Všetečka, Šteiner – Ondráček, Petrov, Brož.
HC RT TORAX Poruba 2011: Muštukovs – Teper, Žovinec, Kozák, Szathmáry, Urbanec, Slavík, Dundáček – Klíma, Hudeček, Sikora – Stloukal, Jáchym, Korkiakoski – Kanko, Žolobov, Endál – Brodek, Toman, Hotěk.

Úvod zápasu vyšel lépe Ostravanům. Hned v první minutě totiž zamířil na trestnou lavici Daniel Kružík a Poruba tak mohla zaparkovat před domácím gólmanem. Hráči RT TORAX nicméně nabídnutou šanci nedokázali využít, i tak ale útočné pásmo neopouštěli. Zhruba v polovině periody se síly na ledě srovnaly, přesilovky se v deváté minutě dočkali i sešívaní. Hra se přesouvala z jednoho rohu kluziště do druhého. Žádná vyloženě gólová akce z toho ale nebyla. Na světelných tabulích prázdného Edenu i po zaznění sirény zůstaval stav 0:0.

Na začátku druhé třetiny Slavia zamířila před Muštukovsovu klec. Porubský brankář si ale s Kružíkovou střelou poradil. Na druhé straně to zkoušel Filip Dundáček, ani jeho rána nicméně nedoputovala do cíle. Následující okamžiky patřily spíše domácím, do ofenzivní akce se pustili Filip Vlček, Filip Kuťák a Robin Všetečka. V šestadvacáté minutě pro změnu zaútočil Marek Sikora a prověřil tak pozornost Martina Michajlova. Skóre však i nadále zůstávalo beze změny. Do brány kotouč nakonec doputoval až v čase 34:20, kdy se prosadil Petr Stloukal. O tři minuty později navíc Porubané zvedali ruce nad hlavy podruhé, tentokrát zásluhou Markuse Korkiakoskiho.

Do koncovky oba celky nastoupily ve svižném tempu. Pražané pochopitelně chtěli alespoň snížit, Poruba jim ale nedávala příliš prostoru. Ve třiačtyřicáté minutě navíc sudí potrestali dvěma minutami Daniela Krejčího, takže se do ofenzivy drali hosté. Zvýšit mohli Hudeček a Szathmáry, ani jeden však nemířil přesně. Následné chvíle byly pro Porubu krušné, zahrála si totiž ve dvojnásobném oslabení. Slávisté ale nic podstatného nevymysleli. Naopak RT TORAX svou přesilovku s chutí využil, v čase 50:43 přidal další gól Markus Korkiakoski a zvýšil na 3:0. Domácí to poté zkoušeli bez brankáře, ani tento tah jim nicméně nevyšel. Čtvrtou branku přidal Patrik Urbanec při vlastním oslabení do prázdné brány při powerplay domácích. Tento stav už zůstal platný až do konce, Poruba tak prodloužila vítěznou sérii na pět zápasů.

Ohlasy k utkání

Martin Štrba (HC Slavia Praha): Nás čekal velice kvalitní soupeř, jeden z aspirantů na postup, který ukázal kvalitu. Já musím hráče pochválit, jelikož nechali na ledě úplně všechno, ale těžko jsme se dostávali do zakončení přes soupeřovu velmi dobrou obranu. Když jsme se do nějaké šance dostali, tak jejich gólman chytal výborně, nebo jsme vůbec netrefovali branku. Tentokrát to vypadalo tak, že i kdybychom hráli další třetiny, tak ten gól asi nedáme. Chtěl bych klukům poděkovat, že to odbojovali, ale tři body zůstaly bohužel Porubě.

Martin Janeček (HC RT TORAX Poruba 2011): Pro nás to byl v tom cyklu zápas s kvalitním soupeřem, na který jsme se poctivě připravovali. Celkově se nám to povedlo, ale vstup do utkání nebyl ideální, kdy jsme byli všude pozdě. Po první třetině jsme museli v kabině trochu zpozornět, což se vyplatilo a od druhé třetiny to bylo výrazně lepší. Začali jsme bruslit, byli jsme důraznější v osobních soubojích a nakonec jsme dali i branky. To rozhodlo, náskok jsme si poměrně bez problémů hlídali, i když soupeř hrál až do konce naplno a určitě nám to nijak neulehčil.



×
Dnes v 17:30 | Jun.
HC Slavia Praha
HC RT TORAX Poruba 2011