I podruhé proti Jihlavě vítězně! Dorostence v prodloužení spasil Jakub Ślusarczyk

06.03.2020, Patrik Rošič

V rámci devatenáctého kola nadstavbové části ELIOD Extraligy dorostu přijeli do Poruby za odvetou hráči HC Dukla Jihlava. Hosté si dlouho drželi hubený jednobrankový náskok, který nakonec ho neudrželi. Porubští dokázali necelých osm minut před třetí sirénou vyrovnat a v nastavené pětiminutovce nakonec rozhodnout o zisku dvou bodů. Nařízené trestné střílení výborně využil Jakub Ślusarczyk, takže svůj tým nadále udržel na čtvrté tabulkové pozici.

ELIOD Extraliga dorostu - Východ - 37.kolo pá 6.3.17:00
HC RT TORAX Poruba
HC Dukla Jihlava
2:1p(0:1, 0:0, 1:0 - 1:0)
Branky a nahrávky: 53. Gelnar (Chovanec, Koudelný), 63. Ślusarczyk (TS) – 12. Nevšímal (Valach, Janda). Rozhodčí: Cabák – Hranoš, Kořistka. Vyloučení: 1:6. Bez využití. Diváci: 111. Střely na branku: 32:29. Průběh utkání: 0:1, 2:1.
HC RT TORAX Poruba: Slíž – Hlaváč, Černý, Kac. Macias, Borkovec, Gelnar – Lambert, Koudelný, Ślusarczyk, Vehovský, Krz. Macias, Hradil, Halata, Chovanec, Stodůlka, Kovalčík
HC Dukla Jihlava: Maláč – Sapík, Adam, Macek, Hrbek, Vranka, Janda – Melenovský, Polodna, Zdarsa, Nevšímal, Sopotnik, Mlejnek, Valach, Pavelec, Bulík

První třetina patřila Jihlavě. Nejprve však ale musela Dukla do čtyř a Porubští tak měli možnost se dostat do vedení. Přesilovku ale Poruba nedokázala využít, a tak se pokračovalo za bezbrankového stavu. V polovině periody už branka padla. Jihlavskou střídačku rozjásal Jan Nevšímal, když se trefil do horní poloviny Slížovy brány. O pár minut později se dostal do šance Ilja Kovalčík, jenže ani on na Maláče nevyzrál. Druhá část patřila jasně domácím. Do větších šancí se dostali celkem dvakrát, ale ani jedna neskončila gólem. Nejprve se v přesilové hře ke kotouči dostal Pavel Chovanec, před kterým se objevila prázdná branka. Do jeho střely ale na poslední chvílí strčil hůl jeden z beků Jihlavy. Následně pálil a vzápětí dorážel z vrcholu kruhu Jakub Koudelný, jeho pokus skončil pouze na pravé tyči. I hosté měli pěknou šanci, jenže i oni trefili konstrukci domácí branky.

Třetí perioda byla trochu vyrovnaná, ale převážně do nebezpečnějších šancí se dostávala Poruba. Přibližně v polovině třetiny dokázali domácí za necelých patnáct sekund prověřit gólmana Jihlavy celkem čtyřikrát, jenže na Maláče nevyzráli. O pár minut později se vyznamenal Marek Slíž. Hostující Jan Nevšímal vypálil švihem z mezikruží a porubský gólman na poslední chvíli vystavil parádní semafor. A když hosté nenavýšili, tak Porubští vyrovnali. Ondřej Gelnar svižnou střelou od modré propálil Maláče. Šlo se do prodloužení, kde se radovali Porubští. Proti Jihlavě bylo totiž nařízeno trestné střílení. Jakub Ślusarczyk se rozjel a propálil jihlavského gólmana mezi betonem a lapačkou. Poruba tak vyhrála a proti Jihlavě si připsala druhou výhru. Další utkání odehrají dorostenci už v sobotu 7. března, kdy vyzvou brněnskou Techniku. Úvodní buly je naplánováno na 13:15.