Dorostenci HC RT TORAX zvítězili Na Lapači 3:2

07.01.2020, Romana Opatová

Svěřenci Davida Moravce vycestovali do Vsetína s jednoznačným cílem – zvítězit! Se soupeřem se již v této sezóně utkali dvakrát. Na porubském ledě zvítězili 3:2 a na Lapači prohráli 4:3 po prodloužení. Očekávalo se tedy velmi vyrovnané utkání, které kazilo časté vylučování. V první třetině se VHK ROBE Vsetín dostal do vedení, jenže v druhé třetině se rozstřílel i tým Poruby. Během necelých dvou minut otočil stav, ale domácí do minuty srovnali. Rozhodující branku utkání vsítil porubský Filip Hlaváč. V poslední části hry již diváci v herně vyrovnaném utkání branku neviděli a hráči HC RT TORAX Poruba si zaslouženě odvezli tři body za výhru 3:2.

ELIOD Extraliga dorostu - Východ - 25.kolo út 7.1.18:15
VHK ROBE Vsetín
HC RT TORAX Poruba
2:3(1:0, 1:3, 0:0)
Branky a nahrávky: 9. Kopřiva, 28. Hrnčíř (Turek, Kunst) – 26. Ślusarczyk, 27. Stibor (Macias Kac.) , 38. Hlaváč (Vehovský, Halata) Rozhodčí: Held - Čelechovský, Zapletal. Vyloučení: 6:5. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 36:22. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:3.
VHK ROBE Vsetín: Nešpůrek – Velikovský, Kočí, Mikula, Fojtík, Krajčík, Kunst – Bednařík, Kopřiva, Tobola, Juráň, Adámek, Kuchařík, Hrnčíř, Dědek, Turek.
HC RT TORAX Poruba: Slíž – Černý, Macias Kac., Bechný, Gelnar – Hlaváč, Lambert, Koudelný, Ślusarczyk, Vehovský, Macias Kr., Halata, Chovanec, Stibor, Kovalčík.

V úvodu třetiny nabídl porubský tým domácím přesilovou hru po faulu Martina Stibora. Ten tuto početní výhodu nevyužil, ale přesto byl Vsetín krátce po skončení trestu týmem, který otevřel gólem Patrika Kopřivy skóre utkání a ujal se vedení 1:0. V 13. minutě hrála přesilovku i Poruba, dokonce dvojnásobnou 5 na 3, i tato ale zůstala nevyužita. Ve vylučování se střídavě pokračovalo. Další početní výhodu hráli domácí, nicméně také neúspěšně. Žádný další gól v průběhu první třetiny již nepadl a do šatny na přestávku tak odcházeli úspěšnější domácí s jednobrankovým vedením.

I v druhé třetině pokračovalo časté trestání. Hned v 22. minutě rozehrál domácí tým další přesilovou hru po vyloučení Jakuba Ślusarczyka na dvě minuty za pozdní dohrání. I ta jako všechna předchozí zůstala neproměněna. V 26. minutě Jakub Ślusarczyk své vyloučení napravil a gólem srovnal stav na 1:1. Hned v následující minutě dostal HC RT TORAX do vedení tvrdou střelou Martin Stibor a hosté tak vedli 2:1. Vedení bohužel netrvalo dlouho, Vojtěch Černý byl potrestán dvěma minutami za krosček. Domácí tuto přesilovou hru využili a srovnali stav na 2:2 gólem Tadeáše Hrnčíře. V 31. minutě byl v úniku zastaven Filip Hlaváč, rozhodčí nařídili trestné střílení, které ale porubský útočník neproměnil. Nepovedené trestné střílení Filip Hlaváč napravil gólem v 38. minutě během další přesilové hry a jak se ukázalo, byl to gól vítězný. HC RT TORAX tak vedl po 40 minutách těsně 3:2.

V poslední části hry pokračovalo jen vylučování, a to dvakrát na straně Vsetína. Jako většina předchozích byla ale neproměněna, a jelikož nepadl gól ani během zbylé části hry, celkové skóre zůstalo 3:2 ve prospěch svěřenců Davida Moravce. Dorost Poruby vkročil do nového roku výhrou a pokračovat ve sbírání bodů mohou hned v pátek 10. ledna na ledě Jihlavy.