Dorostenci v Třinci neuspěli, podaří se bodovat v sobotu?

26.09.2019, Gabriela Juříková

V pátém utkání ELIOD Extraligy zajížděli dorostenci RT TORAX Poruba do Třince, který doposud vyhrál jen jedinkrát. Po první třetině byl stav ještě hratelný - 1:0 pro domácí. Ale v druhém dějství nastal zlom a Oceláři si vypracovali čtyřgólové vedení, které po druhé přestávce navýšili dalšími třemi góly, kdy Petrovský zkompletoval hattrick a Kozlík zaznamenal tři body. Poruští brankáři Slíž a Drabčík čelili celkem padesáti pěti střelám. Ve sváteční sobotní odpoledne přivítají Moravcovi svěřenci v 15:15 hodin na ledě RT TORAX ARENY dorostence Šumperku.

ELIOD Extraliga dorostu - Východ - 5.kolo čt 26.9.17:30
HC Oceláři Třinec
HC RT TORAX Poruba
7:0(1:0, 3:0, 3:0)
Branky a nahrávky: 5. Petrovský (Hykl, Hrůzek), 27. Procházka (Andrle, Kyselý), 29. Kozlík (Hykl), 32. Petrovský (Hrůzek, Hykl), 44. Petrovský (Hykl, Kozlík), 48. Wawrzkiewicz (Andrle, Kyselý), 55. Kozlík (Hrůzek, Mošnička). Rozhodčí: Hykel – Bubela, Zedník. Vyloučení: 5:10. Využití: 4:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 93. Střely na branku: 55:14. Průběh utkání: 7:0.
HC Oceláři Třinec: Klimek – Mošnička, Hykl, Andrle, Pospíšil, Kyselý Bujak, Hrůzek – Šutý, Šotkovský, Petrovský, Tomiczek, Przybyla, Wawrzkiewicz, Hlávka, Pánek, Kozlík, Procházka
HC RT TORAX Poruba: Slíž (41. Drabčík) – Velička, Černý, Kac. Macias, Kosina, Bechný, Borkovec, Gelnar – Hlaváč, Lambert, Ślusarczyk, Krz. Macias, Hradil, Halata, Chovanec, Stibor, Stodůlka, Kovalčík, Koudelný

Oceláři využili hned první nabídnutou přesilovku. Na jejím konci, v páté minutě utkání, prostřelil Slíže Servác Petrovský. Porubští mohli několikrát vyrovnat, ale Klimek byl pohotový a třinecká obrana ve střehu. V závěru třetiny se naskytla početní výhoda Porubě, ale Stiborovi se nepodařil moment překvapení.

Vyrovnaný vstup do druhé třetiny ukončila druhá třinecká branka. Přesilovku ukončil po čtyřiceti vteřinách Adam Procházka. Poté se Oceláři dostali do oslabení, ale to se brzy změnilo ve hru čtyři na čtyři, která více svědčila domácímu týmu. Ve 29. minutě navýšil třinecké vedení Matěj Kozlík. Energie Porubě neodešla, naopak se hnala do útoku jen ale bez gólového zakončení. To Servác Petrovský měl lepší mířidla, když ve 32. minutě podruhé skóroval a Třinec už vedl 4:0. Nic na tom nezměnily akce Koudelného s Hlaváčem nebo Chovancem, ani přesilové Koudelného střely na konci druhé třetiny.

Po druhé přestávce se do porubského brankoviště postavil místo Marka Slíže Vincenc Drabčík a brzy čelil ocelářské přesilovce. Tu ukončil hattrickovým gólem Servác Petrovský. Domácí víc a víc přebírali otěže utkání a Porubské do útočných akcí moc nepouštěli. Hosté se připravovali o síly častými tresty a jednu z dalších přesilovek Oceláři opět využili. Osmačtyřicátá minuta gólem Dawida Wawrzkiewicze poslala Třinec do pětigólového vedení a na konečných 7:0 stanovil zápas v 55. minutě Matěj Kozlík svou druhou trefou v zápase.