Juniory zklamala koncovka, s Přerovem padli po třetí v sezóně

01.11.2019, Patrik Rošič

V rámci patnáctého kola REDSTONE Extraligy juniorů – Východ přivítali Porubští juniory z Přerova. Úvod zápasu se Porubským docela povedl a dokonce šli do vedení. Díky Alexe Benka-Rybára vedli poprvé a jak se v dalším průběhu utkání ukázalo, tak zároveň i naposled. Dál se prosazovali už jenom hosté, kdy se zubří branko stroj zastavil na čísle šest. Za hosty nejvíce dominoval Lukáš Zmeškal, když vstřelil čtyři góly a na dva nahrál, takže byl u všech přerovských gólů. Porubští se Zubry padli i v třetím vzájemném utkání.

REDSTONE Extraliga juniorů - Východ - 15.kolo pá 1.11.17:00
HC RT TORAX Poruba
HC ZUBR Přerov
1:6(1:3, 0:3, 0:0)
Branky a nahrávky: 8. Benka-Rybár (Anlauf) – 16. Zmeškal (Petr), 19. Zmeškal, 20. Dobša (Zmeškal, Hradil), 21. Dřímal (Zmeškal, Hradil), 29. Zmeškal, 30. Zmeškal (Gréč). Rozhodčí: Šutara – Konvička, Klimek. Vyloučení: 6:5. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 100. Střely na branku: 33:43. Průběh utkání: 1:0, 1:6.
HC RT TORAX Poruba: Slíž (34. Pawlas) – Mrozek, Topolanský, Pitucha, Debnár, Havlík, Hranický, Smička, Zajíc – Brodek, Stodůlka, Häring – Žídek, Pavlík, Morávek – Benka-Rybár, Barčák, Anlauf
HC ZUBR Přerov: Postava – Gréč, Šabršula, Takáč, Kopeček, Moučka, Dřímal – Dobša, Hradil, Rozsahegyi, Zmeškal, Fencl, Dvořáček, Kolařík, Hanák, Šimanský, Petr, Mynář, Borot

První třetina vyšla lépe porubským juniorům. Střeleckých pokusů z pohledu domácích nebylo zrovna málo. Hosté se také dostali do pár šancí, jenže první gól utkání vstřelili Porubští. Odražený kotouč do poloprázdné brány poslal Alex Benka-Rybár. Následně přišly početní převahy na obou dvou stranách, ale ani jedno mužstvo nedokázalo své šance využít. Závěr třetiny jasně patřil hostům. Nejprve vyrovnal Lukáš Zmeškal a dvě minuty před přestávkou přišel další gól Zubrů. Stav utkání otočil již dvoubrankový Lukáš Zmeškal. Půl minuty před koncem třetiny upravil z přesilovky na 3:1 pro Přerov David Dobša.

Úvod druhé části vzali do svých rukou Přerovští. Po dvaceti čtyřech sekundách se totiž trefil Tomáš Dřímal. Domácí zbraně nesložili. Hnali za se snížením, ale snižující gól jaksi nepřicházel, přestože střely na Postavu byly. A když se neprosadili Porubští, dali góly hosté. Na rozdíl čtyř gólů upravil svou hattrickovou trefou Lukáš Zmeškal. Za necelou minutu šel hrát RT TORAX přesilovku, ve které chybu na modré potrestal Lukáš Zmeškal. V třicáté čtvrté minutě přišlo na straně Poruby ke střídání brankářů. Do hry se dostal Filip Pawlas. Sotva se postavil do brány, hned si připsal parádní zákrok. Filipu Pawlasovi uklouzla noha a spadl k pravé tyčce. Na poslední chvíli dokázal střelu hostů, která mířila doprostřed brány, vyrazit hokejkou.

Poslední perioda už byla vyrovnaná. Zubři věděli, že nikam spěchat nemusí a Porubští, přestože se dostali do střeleckých šancí, další gól neslavili. V nabídnutých přesilovkách si domácí borci připravili nespočet střel a dorážek, ale skvěle chytající Michal Postava domácím do konce zápasu nic nedovolil. Zubři si v závěru utkání vše pohlídali a do autobusu směr Přerov si přibalili všechny tři body.