Junioři v Přerově neuspěli, jediným střelcem byl Brodek

06.10.2019, Gabriela Juříková

Junioři se po týdnu zapojili do zápasového vytížení a v Přerově otevřeli druhé kolo vzájemných zápasů REDSTONE Extraligy skupiny východ. Odveta skončila podobně, jako první utkání sezóny na ledě Poruby, tentokrát vsítili Zubři o dva góly více. Pawlas ze 42 střel nezachytil deset kotoučů a jeho protějšek přišel o čisté konto z hole nejproduktivnějšího hráče RT TORAX Jiřího Brodka. V dalším kole 11. října budou Bahníkovi svěřenci hostit Havířov. Utkání začíná v 17 hodin.

REDSTONE Extraliga juniorů - Východ - 8.kolo ne 6.10.17:00
HC ZUBR Přerov
HC RT TORAX Poruba
10:1(1:0, 4:0, 5:1)
Branky a nahrávky: 7. Zmeškal (Dobša), 24. Takáč (Dobša, Hradil), 28. Rozsahegyi (Borot, Kopeček), 33. Gréč (Dobša), 39. Kopeček (Mynář, Kuba), 43. Dvořáček (Mynář), 51. Dobša (Petr), 54. Hradil (Zmeškal, Takáč), 55. Šabršula (Kuba, Fencl), 56. Dobša (Hradil, Kopeček) – 52. Brodek. Rozhodčí: Škach – Mikšík, Pospíšil. Vyloučení: 8:5. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 88. Střely na branku: 42:31. Průběh utkání: 7:0, 7:1, 10:1.
HC ZUBR Přerov: Suchánek – Vohrabal, Gréč, Šabršula, Takáč, Moučka, Kopeček – Kuba, Rozsahegyi, Dvořáček, Petr, Fencl, Kolařík, Dobša, Zmeškal, Hradil, Šimanský, Borot, Mynář
HC RT TORAX Poruba: Pawlas – Mrozek, Havlík, Debnár, Macurák, Pitucha, Zajíc – Anlauf, Brodek, Benka-Rybár, Morávek, Pavlík, Foldyna, Stodůlka, Häring, Žídek, Barčák, Rambousek

Po ubráněném oslabení se Zubři dostali na začátku sedmé minuty do vedení gólem Lukáše Zmeškala. Do první přestávky se hostům naskytly hned tři přesilovky, ale srovnat se Bahníkovým svěřencům nepodařilo.

Do druhé třetiny vstoupili lépe domácí. Ve 24. minutě vstřelili uklidňující branku v podání Davida Takáče a o čtyři minuty později dostal Přerov do tříbrankového vedení András Rozsahegyi. Porubští se v polovině druhého dějství oslabili a 27 vteřin hráli dokonce ve třech. Sotva se Rambousek vrátil na led, lovil Pawlas kotouč z brány po čtvrté. Přesilovku už pět na čtyři využil Matyáš Gréč. Na ledě se jiskřilo dále. Následovala dvě vyloučení Přerovských, ale o druhou přesilovku se Porubané připravili a hrálo se ve čtyřech na obou stranách. Když byli domácí v plném počtu, dokázali krátkou početní výhodu využít a Jan Kopeček dostal Zubry do vedení 5:0.

Lepší vstup do třetího dějství měl opět domácí tým. Ve třetí minutě překonal Pawlase Dominik Dvořáček. V padesáté minutě byli současně vyloučeni hostující Žídek a domácí Rozsahegyi a více prostoru na ledě využili Přerovští ke vstřelení sedmé branky. Autorem byl David Dobša. O sedmdesát vteřin později přišel Suchánek o čisté konto, když nechytil střelu Jiřího Brodka. To už byly oba týmy v plném počtu. Gólovým hodům ale nebylo konce. Zubři byli při chuti a skóre postupně navýšili Adam Hradil, Viktor Šabršula a David Dobša na konečných 10:1.