Detail zápasu

,

Přípravné zápasy dorostu - Turnaj ne 25.8.14:45
HC ZUBR Přerov
HC RT TORAX Poruba
1:3(0:0, 1:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 25. Hradil R. (Halík, Jobánek) – 18. Stibor (Bechný), 29. Černý, 32. Stodůlka (Hradil O.. Vyloučení: 0:0. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 58. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3.
HC ZUBR Přerov: Žurek – Holík, Kaprál, Růžička, Billa, Koblížek, Tomiga, Šilhavý, Machalík, Halík, Jobánek, Štibr, Hradil R., Brázda, Jakubů, Shchipakin, Buršík, Mašek, Hýža, Kuchta
HC RT TORAX Poruba: Slíž (náj. Chylík) – Gelnar, Križ, Černý, Velička, Bechný, Borkovec, Pasek – Chovanec, Hlaváč, Stibor – Stodůlka, Halata, Vehovský – Macias Krz., Hradil O., Kovalčík – Lambert, Hlavatý

Utkání bez vyloučení charakterizovaly spálené šance a skvělé výkony brankářů. Po bezbrankové třetině se tři minuty po začátku druhého dějství protáhl skrz obranu Martin Stibor a nahrávku Bechného proměnil v úvodní branku. Puk byl na betonu, ale porubský útočník ještě jednoruč zasáhl kotouč holí a ten se svezl kolem pravé gólmanovy tyče za čáru. Ve 25. minutě bylo srovnáno. Zubři konečně proměnili snad tisící šanci, ale to Porubské nezlomilo. Trpělivě si hráli svou hru a v poslední minutě druhé třetiny si vzali vedení zpět díky střele Vojtěcha Černého. Po krátké přestávce oba týmy do utkání vstoupily s aktivní hrou, která se více vydařila hostům. RT TORAX šel do dvoubrankového vedení dorážkou Lukáše Stodůlka. Vjel do brankoviště z druhé vlny a odražený puk v brankovišti, které zelo prázdnotu, dostal do brankové sítě. Gólman pochytal několik porubských střel, ale na tuhle, pro polohu ležmo, už nedosáhl. Dvě minuty před koncem základní hrací doby sáhl trenér Přerova po hře bez gólmana, ale ani tento tlak v útočné třetině, který vyvíjeli jeho svěřenci po celý zápas, nedokázali přetavit v kontaktní gól. Druhé utkání dne Porubané vyhráli, celkem třetí ze čtyř v turnaji ZLÍN CUP 2019.

Osm bodů za jednu výhru v nájezdech a dvě výhry v základní hrací době dle utkání ostatních týmů najisto ještě nezaručovalo prvenství v turnaji. Kdyby v zápase proti Vsetínu brala Kometa alespoň dva body, bylo by první místo její. Ale protože v prodloužení vyhrál Vsetín, Poruba již na cestě do Ostravy se dověděla o zisku poháru za první místo.