B-tým mladšího dorostu dlouho sahal po vítězství, po závěrečném obratu však slaví Černí Vlci

12.11.2017, David Kubatík

Ligoví mladší dorostenci hostili v rámci čtrnáctého kola Regionální ligy mladšího dorostu v Kooperativa areně tým HC Černí Vlci. V tomto doslova bláznivém zápase třikrát vedli, ale nakonec si neodnášejí ani bodík za remízu. I tak se ale nemají svěřenci Miroslava Bahníka za co stydět. Tým doplněný i o hráče osmé třídy dokázal svému soupeři dlouho vzdorovat a zlomil jej až gól z padesáté osmé minuty. Hattrickem se navíc blýskl Ondřej Becher.

Regionální liga mladšího dorostu - 14.kolo ne 12.11.14:30
HC RT TORAX Poruba "B"
HC Černí Vlci
4:5(1:1, 1:1, 2:3)
Branky a nahrávky: 3. Becher, 22. Becher, 42. Becher (Kubalák), 55. Pohl (Pospíšil) – 11. Němec Dav. (Němec Dan.), 32. Rybár, 53. Rybár (Bednařík), 54. Lyčka, 58. Šimíček (Kojda, Rybár). Rozhodčí: Janda – Goláň, Bednář. Vyloučení: 2:3. Využití: 0:1 . V oslabení: 0:0. Diváci: 80. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2, 3:4, 4:4, 4:5.
HC RT TORAX Poruba "B": Števanka – Prepsl, Pásek, Pospíšil, Haladěj – Hlavatý, Prokeš, Luzar, Tošenovjan, Zeman, Becher, Elze, Kubalák, Pohl
HC Černí Vlci: Kantor – Rybár, Stáňa, Němec David, Slezák, Kučera, Kojda, Lyčka, Matuška, Moll, Němec Daniel, Steinitz, Šimíček, Uhlášek, Bednařík

Nejdříve to vypadalo, že zápas pro domácí nezačíná příliš příznivě. Už v první minutě totiž na trestnou lavici za hákování zamířil Matěj Zeman. A hosté se ve své početní výhodě činili. Domácí brankář Števanka si však se střelou i následnou dorážkou Samuela Rybára poradil. Hned na to se v porubské Kooperativa areně do puntíku naplnilo staré známé pořekadlo nedáš – dostaneš. Po špatné rozehrávce hostů se totiž v oslabení puku ujal Ondřej Becher a nekompromisně propálil bezmocného Lukáše Kantora v bráně Černých Vlků. V deváté minutě se do šance efektními kličkami dral Velen Hlavatý, kterého ale na poslední chvíli zastavil čistě jeden z obránců. O minutu později mohli zase udeřit hosté. Ve skrumáži se však nejlépe zorientoval Števanka a celou situaci vyřešil včasným zalehnutím puku. Stav se tedy podruhé měnil až v čase 10:30. Po nahrávce Daniela Němce se k puku dostal David Němec, projel pásmem až k levému kruhu a střelou pod břevno skóre srovnal. A začínalo se znovu od nuly. V patnácté minutě se o obrat pokusil Moll, kterého však nadvakrát vychytal Števanka. Ke konci úvodní části se ještě hosté pokusili o závěrečný tlak, porubská obrana v čele se Števankou však byla proti. Oba celky tak po první siréně zamířily do šaten za nerozhodného stavu 1:1.

Tento nerozhodný stav nevydržel v prostřední periodě příliš dlouho. Už v čase 21:21 se totiž puku zmocnil Ondřej Becher, projel skrze celé hřiště, nasadil krásnou kličku Kantorovi a pak už se mohl jen radovat z toho, jak poslal svůj tým do vedení. Později, ve dvacáté čtvrté minutě, se naopak znovu činil Števanka, který si poradil s Kučerovou bombou z mezikruží. Kromě této šance to ale byli domácí, kteří byli častěji u puku a vytvářeli si šance. Těsné porubské vedení však trvalo pouze do času 31:44. Po špatné rozehrávce jednoho z obránců se v mezikruží napřáhl Samuel Rybár , který nedal Števankovi ani tu nejmenší šanci k nějakému zákroku. Hra i po vyrovnání měla spád a byla jednou z mála věcí, která mohla promrzlé diváky alespoň lehce zahřát. Žádná významnější akce hodna k zaznamenání se však už bohužel neudála. Hráči obou týmů tak na přestávku odjeli znovu za nerozhodného stavu, tentokrát 2:2.

Vlci začali závěrečnou periodu zostra. Hned v první minutě totiž nastřelil Bednařík tyčku. Ani to ale s psychikou domácích Porubanů nepohnulo a v čase 41:38 přišla jejich chvíle. Po přihrávce Kubaláka se k puku dostal Ondřej Becher, který si pohrál s dvěma obránci, ujel jim a následně nasadil i hezkou kličku Kantorovi – 3:2 Jednalo se zároveň i o Becherův hattrick. Ve čtyřicáté osmé minutě mohli Vlci srovnat. Proti byl ale domácí gólman, který si dobře pohlídal svou levou tyč a ani nadvakrát nepropustil pokusy Samuela Rybára. Co se Vlkům nepodařilo hned, podařilo se jim později. Konkrétně v čase 52:16. V tu dobu zrovna na trestné lavici seděl Elze, za což přišel trest. Po zmatku před porubskou brankou se po přihrávce Bednaříka prosadil znovu Samuel Rybár. Za dalších čtyřicet sedm vteřin už hosté v tomto utkání poprvé vedli. Po střele Dominika Lyčky Števanka nejspíše dobře neviděl na letící puk, který mu propadl až za záda. To ale stále nebyl konec tohoto bláznivého zápasu. Už po minutě a jednatřiceti vteřinách totiž Kantor neudržel nahození Přemysla Pohla od modré a stav byl rázem znovu srovnán (asistence: Pospíšil). Ani stav 4:4 nebyl dnešním gólovým stropem. Už v čase 57:20 se totiž puk dostal od hokejek Rybára a Kojdy k Patriku Šimíčkovi, který poslal znovu pouze nahození od modré, které propadlo za Števankova záda. Na obranu porubského brankáře je však nutno dodat, že před ním byla velká spousta hráčů a on s velkou pravděpodobností letící kotouč vůbec neviděl. Vyrovnat se Porubským i přes značnou snahu již bohužel nepodařilo. Vítězem tohoto bláznivého a na góly bohatého zápasu se tak stali hostující Černí Vlci.

Šanci na nápravu budou mít svěřenci Miroslava Bahníka už v pátek na ledě Frýdku – Místku.

Ohlasy k utkání

Miroslav Bahník (HC RT TORAX Poruba):Dnešní utkání bylo bojovné z obou stran. Naši hráči dnes bojovali jako lvi. I přes to, že jsme byli doplněni hráči osmé třídy, nemůžu týmu nic vytknout. Zápas jsme v rámci možností oddřeli. Soupeř v posledních pěti minutách využil své fyzické převahy a větších zkušeností a dal nám dvě branky. Musím vyzdvihnout výkon Ondry Bechera, který dal tři góly. Naopak jsem ale zklamaný z hry první lajny, jelikož byla u třech inkasovaných branek. Celkově chci ale hráče za dnešní výkon pochválit.

Libor Polášek (HC Černí Vlci): Dnes jsme nehráli moc dobře, soupeř nás zaskočil svou agresivitou a důslednou obranou. Byli jsme sice více na puku a měli jsme více ze hry, ale stejně jsme to byli my, kdo skoro pokaždé dotahoval. Při čtvrtém gólu si pak i náš gólman vybral slabší chvilku. Zaplať pánbůh za to, že se nám nakonec podařilo vstřelit tu vítěznou branku. S výkonem však spokojen nejsem.