Rozhodčí nadělili celkem 91 trestných minut! O vítězi se rozhodlo v prvních třinácti minutách

26.02.2016, Gabriela Juříková

Starší dorostenci v poledne nastoupili u zimního stadionu do autobusu a vyjeli na svůj poslední výjezd sezóny a zároveň posledním dvěma zápasům. První zastávka byla v Jihlavě, kde v loňském roce tehdy lídra tabulky hodně potrápili. Ale tentokrát se podobný scénář nekonal, byť 44 minut sehráli gólově i na střely vyrovnané utkání. O vítězi rozhodla v podstatě první třetina, kdy již ve 28 vteřině šla Dukla do vedení a ve třinácté si to pojistila. Porubští snížili v šestnácté minutě gólem Jiřího Skokana z přesilovky, jenže ještě v téže minutě si domácí vzali dvougólové vedení zpět. Zbývajících čtyřicet čtyři minut se hra kouskovala nejen přestávkami, ale i tresty. Rozhodčí totiž nadělil celkem 91 trestných minut. Druhá porubská zastávka je v sobotu 27. února v Havlíčkově Brodě.

NOEN extraliga staršího dorostu - 43.kolo pá 26.2.18:00
HC Dukla Jihlava
HC RT TORAX Poruba
3:1(3:1, 0:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 1. Heinrich (Huňáček), 13. Jindra (Adam, Strnad), 16. Strnad (Mareš, Jindra) – 16. Skokan (Žídek O., Dang). Rozhodčí: Vrba – Čuňočka, Lainka. Vyloučení: 10:13, navíc Mareš, Berka (oba JIH) 10 min. OT a Dang (POR) 20 min. OK. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 79. Střely na branku: 23:23. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1.
HC Dukla Jihlava: Šťastný – Huňáček, Vála, Vrátný, Mareš, Stark, Krtek – Oščádal, Heinrich, Kadleček – Jindra, Adam, Strnad – Berka, J. Slabý, Hrbatý
HC RT TORAX Poruba: Bayer – Skokan, Bijota, Dobeš, Prepsl, Prokeš, Timura, Krása – Dang, Malát, Žídek O. – Krupa, Stach, Bernát – Klíma, Holub, Plachý – Irgl

Hodně špatný vstup měli porubští starší dorostenci na jihlavském ledě. Domácí Aleš Heinrich již ve 28 vteřině otevřel svou individuální akcí skóre utkání, když Sebastiana Bayera překonal střelou nad lapačku. V deváté minutě se Dukle naskytla tři čtvrtě vteřinová přesilovka 5/3, ale Huňáček ani Vála neprocedili kotouč přes Bayerovy betony. A poté, co se pokusil vyrovnat Bernát, udeřili domácí po druhé. Lukáš Jindra zakončoval do prázdné branky, když Bayera vytáhl z brankoviště Dominik Adam a zpětnou nahrávkou vybídl Jindru skórovat.

A právě, když byl střelec druhé jihlavské branky na trestné lavici a z trestu zbývalo jen 10 vteřin, podařilo se RT TORAX Porubě snížit. Několikrát zblokovaná střela se dostala před branku, kde puk, za Šťastného záda, doklepl Jiří Skokan. Ze snížení se ale hosté moc dlouho neradovali. Ještě v téže minutě, tedy v šestnácté, si Dukla dvoubrankové vedení vzala zpět. Z mezikruží vypálil Milan Strnad a puk prošel za brankovou čáru u levé Bayerovy tyče. Jak se ve zbývajících čtyřiceti čtyřech minutách ukázalo, byl to poslední gól, který všichni přítomni na Horáckém zimním stadionu viděli.

Střelecky byl zápas zcela vyrovnaný, o čemž svědčí skóre střel 23:23, ale herně měli navrch domácí, kteří výhrou získali jisté druhé místo v tabulce. Ve dvou dalších třetinách měli rozhodčí tvrdý metr na posuzování provinění proti pravidlům a v utkání udělili celkem 91 trestných minut (40:51), z toho 40 ve vyšších trestech. V závěru utkání to hosté zkusili bez gólmana, ale snažení přerušila bitka, v které se utkali za Porubu Malát a kapitán Dang a na straně Jihlavy Kadleček a Strnad. Nejhůře dopadl vítěz pěstního souboje Dang, jenž inkasoval trest 5 minut + do konce utkání, tedy 20 minut. Poslední zápas sezóny odehrají dorostenci RT TORAX Poruby od 12 hodin v Havlíčkově Brodě.