Vyrovnané utkání v Opavě rozhodlo až prodloužení, Poruba si odváží cenný bod

13.10.2012, Adam Bagar, Filip Lefenda

Po středeční vítězné premiéře se trenérské duo Sršeň – Hinner představilo poprvé na kluzišti soupeře. V Opavě se porubským hokejistům povedla první třetina, ve které se dostali zásluhou Marka Pavlačky do vedení. V prostřední dvacetiminutovce Slezan srovnal krok a ve třetí části navíc zcela převážil pomyslné misky vah na svou stranu. Michal Holuša ovšem přesilovkovou trefou poslal svižné utkání zaslouženě do prodloužení. V něm si prémiový bod připsala Opava, která se tak mohla radovat z vítězství 3:2 po prodloužení. Velmi dobrým výkonem se prezentovali oba brankáři, Radek Tihlář a Dušan Šafránek.

2. liga - skupina Východ - 7.kolo so 13.10.17:00
Hokejový klub Opava
HC RT TORAX Poruba 2011
3:2p(0:1, 1:0, 1:1 – 1:0)
Branky a nahrávky: 30. Galvas (Bednárek, Pavelek), 49. Tichý (Měch), 63. Wolf P. (Chalupa) – 2. Pavlačka (Prokop), 50. Holuša (Vaněk, Krayzel). Rozhodčí: Held – Chocholouš, Kříž. Vyloučení: 5:4. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 449. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2.
Hokejový klub Opava: Šafránek – Vrabel, Galvas, Tichý, Tuma, Kukol, Mosler, Bednárek – Mlýnek, Džemla, Měch, Herman, Vítek, Polok, Vlašánek, Pavelek, Koschatzký, Wolf P., Černý, Chalupa, Baďura.
HC RT TORAX Poruba 2011: Tihlář – Šindelář, Wolf, Hruzík, Prokop, Axman, Slavík – Matějka, Krayzel, Vaněk – Buček, Pavlačka, Seidler – Holuša, Sedlář, Vrána.

Do utkání vstoupili lépe hosté z Ostravy, kteří šli do nečekaného vedení již ve 2. minutě. Prokop našel krásnou přihrávkou Marka Pavlačku a ten bez větších problémů otevřel skóre. V 6. minutě mohli vést hosté o dvě branky, Sedlář však svým projektilem orazítkoval pouze tyčku Šafránkovy klece. V zárodku druhé poloviny úvodní třetiny hráli Porubští přesilovku, na jejímž konci se zrodila slušná šance Pavlačky, ten ale druhou trefu nepřidal. O minutu později zahrozili konečně i domácí. Mezi dva hostující beky se natlačil Chalupa, Tihlář však povyjel z brány a zmenšil opavskému forvardovi střelecký úhel. Do konce periody si ještě oba celky vyzkoušely po jedné hře v početní výhodě, stav se už ale neměnil.

Na první vážnější šanci si museli po přestávce diváci počkat až do 29. minuty. To se do kotouče opřel hned dvakrát aktivní Wolf, Porubu však podržela brankářská posila z Přerova Radek Tihlář. Ve 30. minutě už se ale Slezan dočkal. Pohlednou kombinaci zakončil dalekonosnou ranou David Galvas a rázem bylo srovnáno. Domácí celek vstřelená branka nabudila a rázem to byl Slezan, kdo tvořil hru. Do vedení mohl poslat Opavu Herman, ten ale sám před hostující svatyní netrefil odkrytý prostor. Dvě minuty poté stál na konci další dobré akce domácích Chalupa, ztroskotal ale na skvělém Tihlářovi. Porubský gólman si do konce druhé dvacetiminutovky ještě pořádně zachytal, do kabin se ale šlo za nerozhodného stavu 1:1.

Tihlář se musel mít na pozoru také ve třetím dějství. Opavané si první vážnou možnost vypracovali ve 44. minutě. Domácí přečíslení dvou útočících hráčů proti jednomu bránícímu ale vyřešil Wolf místo střely kličkou, která se mu příliš nepovedla. Tři minuty poté zkoušel štěstí po velkém závěru před Tihlářovým brankovištěm Herman, jeho rána se ale neujala. Ve 48. minutě se ze hry poroučel hostující Slavík a Opava měla možnost přesilové hry. Tu po minutě hry přetavil ve vedoucí gól Josef Tichý. Radost však Slezanům nevydržela dlouho. Už po minutě se totiž zrodila rychlá ostravská akce, na jejímž konci byl úspěšný Michal Holuša, který srovnal na 2:2. Opava měla do konce třetiny více ze hry, branka už ale nepadla.

Na řadu tak přišlo prodloužení, ve kterém jako první zahrozili hosté. Buček ale ve vyložené šanci selhal a udeřilo tak na protější straně. Protiakci Opavy zakončil Petr Wolf, jehož rána propadla Tihlářovi až za brankovou čáru.

Slezan tak získal v souboji s Porubou dva body za výhru 3:2 v prodloužení. Nejlepším hráčem domácího týmu byl po zápase vyhlášen Petr Wolf. Na straně hostů převzal drobnou cenu dle očekávání brankář Radek Tihlář.

Ostatní výsledky 7. kola II. ligy – sk. Východ:

LHK Jestřábi Prostějov – VHK Vsetín 3 : 0
HC Frýdek-Místek – HK Nový Jičín 3 : 5
HC Baník Karviná – HC AZ Havířov 2010 3 : 2 pr.
HC Bobři Valašské Meziříčí – HC ZUBR Přerov 2 : 3 pr.

Ohlasy k utkání

Karel Suchánek (HC Slezan Opava): Věděli jsme, že to bude bojovný zápas a jsme rádi, že se nám podařilo získat dva body. Na začátku utkání nás totiž Poruba zatlačila. Postupně jsme však se soupeřem srovnali krok a dokonce se ujali vedení 2:1, škoda jen, že jsme pak zbytečně inkasovali.

Pavel Hinner (HC RT TORAX Poruba 2011): Odehráli jsme tady dobré utkání, na klucích je vidět, že chtějí a makají. Ještě musíme trošku zapracovat na taktice, ale jinak jsme podali výborný výkon podpořený ještě kvalitním výkonem brankáře Tihláře. V prodloužení se nám naskytla šance Bučka, ale na druhé straně naopak rozhodl soupeř o zisku bodu navíc. Musíme se již připravovat na další utkání.