Vyrovnané utkání se Vsetínem rozhodli junioři až ve třetí třetině

29.01.2012, Adam Bagar

Po dvou vysokých porážkách, při kterých junioři inkasovali celkem šestnáct branek, chtěl RT TORAX tuto nepříjemnou bilanci prolomit v zápase proti Vsetínu. Vyrovnané utkání nakonec rozhodla poslední třetina. V té sice byli Valaši aktivnějším týmem, ale paradoxně to byli Porubští, kdo odskočil na rozhodující náskok 5:3. O dvě branky se postaral sváteční střelec Vladimír Rosypka. V bojovném klání si tak juniorka připsala důležité dva body a v tabulce opět o skóre přeskočila druhou Opavu. V dalším zápase se netradičně ve čtvrtek představí na půdě Šumperka.

Liga juniorů - 31.kolo ne 29.1.13:30
HC RT TORAX Poruba 2011
VHK ROBE Vsetín
5:3(2:1, 1:2, 2:0)
Branky a nahrávky: 5. Dusík (Vaněk), 11. Rosypka (Kofroň), 33. Maček (Palkovič), 49. Kanaloš (Maček, Palkovič), 50. Rosypka (Vidlák) - 5. Medveděv (Šunkov), 24. Šunkov (Medveděv), 34. Klimek (Daněk, Kývala). Rozhodčí: Mikula - Hrubec, Řezáč. Vyloučení: 6:5. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 75. Střely na branku: 23:24 (9:7, 8:7, 6:10). Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2, 3:3, 5:3.
HC RT TORAX Poruba 2011: Rudl - Baca, Dusík, Lužný, Vrána, Chamrád, Jasiok - Kysučan, Vidlák, Vaněk - Kofroň, Kameníček, Rosypka - Mihal, Palkovič, Maček - Csomor, Kanaloš.
VHK ROBE Vsetín: Krkoška - Valentík, Báchor, Žabčík, Studený, Šimon, Daněk, Horák, Zbranek, Medveděv, Tyralík, Šunkov, Klimek, Koutník, Kývala, Štrbík, Hradil, Kašajev, Tobola.

První vážnější šanci zápasu si vytvořili Valaši. Kývala však ztroskotal na vymrštěném betonu Rudla, který i nadvakrát uchránil bezbrankový stav. Poruba měla následně k dispozici přesilovou hru a v ní také rychle udeřila. Michael Dusík napřáhl na modré a propálil vše, co mu stálo v cestě. Vsetínští bleskově srovnali stav, když se jim osvědčila ruská spolupráce. Šunkovovu střílenou přihrávku poslal do odkryté porubské klece Alexander Medveděv.

Žlutozelení si po srovnání vytvořili převahu, jenže zapomněli při něm na zadní vrátka. Kofroň našel na útočné modré Vladimíra Rosypku a ten po blafáku pohotově poslal RT TORAX zpět do vedení. K vidění byla vyrovnaná bitva s minimem šancí, a tak se už do konce úvodní tercie skóre neměnilo.

Hosté se dočkali vyrovnání v úvodu druhé periody. V přesilové hře neudržel Rudl Medveděvou střelu a na brankovišti se z dorážky mohl radovat Sergej Šunkov. Obrovskou příležitost poté spálil Štrbík, když už před nim byla zcela prázdná klec, ale trestuhodně branku netrefil. Na druhé straně šli domácí potřetí v zápase do vedení po pěkné kombinaci. Mihal poslal o mantinel do přečíslení Palkoviče a ten ještě vylepšil pozici pro Davida Mačka.

Radost Porubským opět dlouho nevydržela. O minutu později totiž překvapil Rudla David Klimek a domácí gólman nemohl mít úplně čisté svědomí. Také v úvodu poslední dvacetiminutovky byli Valaši aktivnějším týmem. V přesilové hře tečoval nepříjemně před Rudlem Kývala, o chvíli později zase u tyče neuspěl Klimek. V největší příležitosti se však ocitl Koutník, jenže domácí gólman zastavil touš na brankové čáře.

Dvanáct minut před koncem strhla Poruba opět vedení na svou stranu. Po Palkovičově střele se na brankovišti svým důrazem prosadil nadvakrát Jiří Kanaloš. Za pouhých jedenadevadesát vteřin už to bylo 5:3. Vladimír Rosypka si najel mezi kruhy a přesně k tyči skóroval. Vsetínští měli snahu udělat něco s výsledkem, ale přes pozornou porubskou obranu se prosazovali jen těžko. Když pak v závěru nevyšla hostům ani hra bez brankáře, skončil vyrovnaný duel vítězstvím Poruby 5:3.

Ostatní výsledky 26. kola LJ - Východ:

HC AZ Havířov - HC Slezan Opava 6 : 3
HC Rožnov pod Radhoštěm - SK Horácká Slavia Třebíč 7 : 3
HC Frýdek-Místek - LHK Jestřábi Prostějov 1 : 4
HC ZUBR Přerov - Hokej 2003 Šumperk 2 : 6

Ohlasy k utkání

Martin Smeták (HC RT TORAX Poruba): Bylo na klucích znát, že jsou po těch dvou vysokých porážkách v určitém útlumu. I přesto jsme nepodali špatný výkon a hokejový um jsme nahradili bojovností. K ideálu to však mělo daleko. Poslední dobou dáváme prostor i několika mladším hráčům ze staršího dorostu. Je to pro ně velká škola a příprava na další sezónu.