Rozjetá Poruba si veze z Valašského Meziříčí nejvyšší vítězství sezóny

04.02.2012, Michal Václav, Adam Bagar

Po dvou vítězstvích zajížděli porubští hokejisté pro další body na led sedmého Valašského Meziříčí. V první tercii byli sice aktivnější Bobři, ale s těsným náskokem odcházela do šaten hostující Poruba. Ta zcela ovládla dění v dalších dvou částech a sázela jednu branku za druhou. Až za hrozivého stavu 0:5 se podařilo Valachům snížit, ale poslední slovo měl opět RT TORAX, který si tak po výsledku 1:6 připsal na konto vůbec své nejvyšší vítězství v sezóně. Čtyři body si do statistik připsal Marek Pavlačka, tři Petr Seidler. Porubským vycházely přesilové hry, v nich nastříleli čtyři branky. Série výher se tak prodloužila na tři zápasy. Nadále tak žije teoretická šance vyhnout se poslednímu místu tabulky. Ve středu áčko zajíždí do Nového Jičína.

2. liga - skupina Východ - 41.kolo so 4.2.17:00
HC Bobři Valašské Meziříčí
HC RT TORAX Poruba 2011
1:6(0:1, 0:2, 1:3)
Branky a nahrávky: 49. Knebl (Vašut, Ovšák) – 12. Wolf (Pavlačka, Seidler), 23. Pavlačka (Chajretdinov, Seidler), 31. Zdráhal (Šindelář, Zuber), 43. Krayzel (Zdráhal, Matějný), 44. Seidler (Šindelář, Pavlačka), 58. Prokop (Pavlačka). Rozhodčí: Vaněk – Goňa, Smilek. Vyloučení: 9:8. Využití: 1:4. V oslabení: 0:0. Diváci: 232. Střely na branku: 29:27 (14:8, 7:10, 8:9). Průběh utkání: 0:5, 1:5, 1:6.
HC Bobři Valašské Meziříčí: Slovák – Ambruz, Blažek, Bokroš, Černý, Dostál, Hartmann, Haas, Knebl, Mikel, Novosad, Ovšák, Rác, Varga Mir., Vašut, Vodný, Voznica.
HC RT TORAX Poruba 2011: Gleich – Šindelář, Wolf, Vajda, Chajretdinov, Hruzík, Prokop – Ďurica, Krayzel, Vaněk – Seidler, Pavlačka, Chaloupka – Zuber, Zdráhal, Matějný – Kotásek, Galgonek, Badžo.

Bobři vstoupili do utkání dobře, hned v prvním střídání si vytvořili velkou šanci z hole Bokroše, který však svou střelu z mezikruží situoval do hrudi porubského Gleicha. Jako by tato velká šance předvídala další vývoj tohoto utkání. K šancím se dostali také hosté, kteří ikdyž v úvodu zápasu byli častěji vylučováni než domácí hráči, vždy si dokázali svými nebezpečnými protiútoky říci o pozornost domácího brankáře Slováka. Především duo Krayzel - Zdráhal, si vytvářelo množství šancí, které však zatím zůstaly nevyužity.

Ve 12. minutě uktání však přišla první branka utkání. Dá se říci, jako blesk z čistého nebe. V mezikruží se k puku dostal obránce Rudolf Wolf, který překonal střelou mezi betony domácího brankáře. Domácí hráči po obdržené brance přidali na aktivitě, především Rác, Haas a Vodný ukazovali, že jsou platnými posilami v dresu Bobrů, nicméně Gleicha se jim překonat nepodařilo. Svou velkou šanci zahodil i nováček v dresu Bobrů, mladý junior Voznica, který nastřelil tyč Gleichovy klece. První třetina tak skončila jednobrankovým vedením hostujícího celku.

Druhý třetina, byť se čekal nápor domácích, vyzněla přesně naopak. Již po několika vteřinách hry se dostal hostující Vaněk do obrovské šance, domácí Slovák jeho střelu reflexivně vykryl mimo tři tyče. Ve 23. minutě uktání odskočila Poruba na rozdíl dvou branek. Odražená střela od zadního mantinelu přistála přesně na čepel hole Marka Pavlačky, který již neměl problém zasunout puk do poloodkryté klece. Následovala opětovně tyčka z hole meziříčského Vodného. Bobři často soupeře v útočné třetině uzamkli, nicméně spousta přihrávek a kombinací navíc neumožňovala vstřelení důležité branky.

Domácí chtěli s výsledkem něco udělat, byli aktivnější, Hartmann, Knebl ani Vašut však své velké šance nevyužili. Naopak hostující hráči měli především v přesilových hrách hodně navrch a jejich produktivita byla skvostná. Ve 31. minutě utkání přidala Poruba třetí branku. Po kombinaci ostravských útočníků se prosadil tečí Pavel Zdráhal. Domácí jako by odpadli, hosté přebrali iniciativu, Krayzel to zkoušel následně blafkákem na Slováka, ten jeho úmysl vykryl a zabránil doposud k většímu rozdílu skóre. Druhá třetina tak skončila vítěstvím hostů.

Třetí třetina, byť se čekalo, že domácí půjdou jednodušeji do brány, přinesla opět branky na straně hostů. Hned v jejím úvodu, ve 42. minutě, byl překonán Slovák ve dvojnásobném oslabení počtvrté. Luděk Krayzel jej přehodil sám nehlídaný na hranici brankoviště. Neuběhla ani minuta a Poruba přidala pátou branku. Stále ještě v početní výhodě se prosadil střelou zápěstím Petr Saidler. Pro domácí hráče, kteří chtěli doposud stále s výsledkem něco udělat, to byl zlomový okamžik. Poruba se dostávala více do šancí.

Ve 49. minutě utkání se dočkali i domácí hráči. Střelou z úhlu se dokázal prosadit Marek Knebl, který tak jako jediný zaznamenal čestný úspěch. Domácím chybělo do konce základní hrací doby deset minut, přesto se stále tlačili do svých šancí. Velkou spálil Černý, kterého famózně vychytal Gleich. V 58. minutě padla poslední branka tohoto utkání a to do sítě domácích hráčů. Další využitou přesilovku využil Lukáš Prokop, který tak zasadil poslední hřebíček do pomyslné rakve domácím hráčům v tomto utkání.

Ostatní výsledky 40. kola II. ligy - Východ:

HC Frýdek-Místek – HC Uherské Hradiště 3 : 0
HC ZUBR Přerov – HC Nový Jičín 3 : 1
HC Slezan Opava – HC Karviná 6 : 4
VHK Vsetín – HC AZ Havířov 2010 neděle 5. února

Ohlasy k utkání

Ing. Jaroslav Stuchlík (HC Bobři Valašské Meziříčí): Myslím si, že výsledek mluví za všechno. Věděli jsme, že soupeř má velice šikovné kluky na přesilovky. Řekli jsme si, že jim dáme co nejmíň prostoru tuto přednost využít a na ledě to byl přesně opak. Byli jsme vylučovaní za zbytečné a nedisciplinované fauly, které nic neřešily a čtyři goly nakonec byly z přesilovek. Naopak my jsme byli v našich přesilovkách tragičtí. To rozhodlo. Navíc soupeř jak odskočil na tři goly tak už byl v pohodě a my se dostávali do křeče. Myslím, že hlavně v tom úvodu, kdy jsme je pustili do vedení, my pořád útočili do plných. To také mělo vliv, že soupeř hrál disciplinovaně zezadu.

Pavel Leksovský (HC RT TORAX Poruba 2011): Odehráli jsme dobré utkání, kluci plnili předzápasovou taktiku. Výborně jsme pokrývali střední pásmo a víceméně jsme soupeře s kotoučem do našeho obranného pásma nepouštěli. Důležitým faktorem byly přesilové hry, v nichž jsme vstřelili čtyři branky. Zvítězili jsme již potřetí v řadě a ve stejném duchu chceme pokračovat až do konce sezóny.