Junioři otočili zápas v Třebíči a zvítězili na nájezdy

11.01.2008, Vladimír Vronka

Ve středu zajížděli na třebíčský led muži, o dva dny později sehráli v Třebíči svůj zápas junioři. Zápas se pro ostravské juniory nevyvíjel nejlépe, ve 26. minutě zvyšoval na 3:0 domácí Kurial a s hosty to nevypadalo nejlépe. Do konce druhé třetiny dokázal snížit Mocek. Ve třetí třetině dokázala Sareza dohnat manko, nejprve ve 46. minutě snižoval na 3:2 Měkýš a o dvě minuty později vyrovnával Černák. V normální hrací době již branka nepadla, následovalo prodloužení, ve kterém bod navíc také žádný s týmů nezískal. Na řadu přišly samostatné nájezdy. V nich se ze zisku bodu navíc radovali, zásluhou Ivo Jelšíka, ostravští junioři.

- 35.kolo pá 11.1.
SK Horácká Slavia Třebíč
HC Sareza Ostrava
3:4sn(2:0, 1:1, 0:2 - 0:0-0:1)
Branky a nahrávky: 10. Vlašín, 15. Fila (Jánský), 26. Kurial (Burián) - 36. Mocek (Řezáč), 46. Měkýš (Bartoš), 49. Černák (Ciupa, Bartoš), rozhodující nájezd Jelšík. Rozhodčí: Vampola - Drobilek, Klouda. Vyloučení: 5:5, navíc Popela (TRE) - Široký (SAR) 5 + do konce utkání. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 150. Střely na branku: 37:39. Průběh utkání: 3:0, 3:4.
SK Horácká Slavia Třebíč: Burgr - Vlašín, Rajský, Popela, Dvořák, Kadela R., Němec, Dostál, Jánský, Kundela, Burian, Fila, Klíma, Kadela E., Burián, Kurial.
HC Sareza Ostrava: Gleich - Měkýš, Zimmer, Tomis, Pindur, Parma, Vajda D., Černák, Falter, - Mocek, Mikula, Kopáč, Jelšík, Široký, Ciupa, Bartoš, Řezáč, Bartošek.

První střelu zápasu vyslali hosté hned v první minutě. Ti měli také výhodu první přesilové hry. Předváděli kombinace v obranném pásmu domácích, ale nebyli schopni dostat se k zakončení. Naopak v oslabení podnikl útok Burian a prověřil Gleicha. První velké šance obou týmů přinesla devátá minuta, kdy nejprve pěkně střílel Jánský a na druhé straně zahrozil z velké blízkosti Bartoš.

V 10. minutě se naskytla početní výhoda domácím při vyloučení Černáka. Kundela nadvakrát neuspěl, puk se vrátil na modrou čáru, odkud nahozením otevřel skóre zápasu Petr Vlašín - 1:0. Sareza po inkasovaném gólu převzala aktivitu na své hole a několikrát prověřila pozornost brankáře Burgra. V 15. minutě převzal za obranou hostí perfektní přihrávku Jánského Petr Fila, před Gleichem zamíchal s toušem a střelou mezi betony zvýšil vedení Horácké Slavie – 2:0. Poslední velkou šanci v prvé třetině měl aktivní Bartoš, ale na Burgra nevyzrál.

Do druhého dějství vstoupila aktivněji Sareza. Nebezpečně pálil Kopáč a domácí obrana hasila velký požár před svou brankou. Ve 26. minutě vyslal přihrávku z vlastní třetiny Lukáš Popela. Ostravští obránci sice nahrávku zbrzdili, ale kotouče se na levém křídle zmocnil Jan Kurial, který procedil puk skrz Gleichovu výstroj do sítě - 3:0. Hosté se nevzdávali, nadále hýřili aktivitou, která je měla vrátit zpět do zápasu. Ve 35. minutě mohl definitivně uklidnit domácí hráče Němec, jenž nezakončil samostatný únik díky háčku ostravské obrany. Za minutu se naplnilo pravidlo nedáš – dostaneš. Petr Řezáč dostal překrásnou kolmici do jízdy, blafákem Burgra ještě nepřekonal, dojel vyražený puk za branku, odkud nahrál Ivu Mockovi na první důležitou branku hostů - 3:1.

Ostravané se vrhli na zteč třebíčské branky jako politi živou vodou. Gólman Burgr se měl co ohánět, aby do konce druhé třetiny znovu neinkasoval. Dvacet vteřin před druhou sirénou měl obrovskou šanci domácí Dostál – Gleich výtečným zákrokem udržel naděje hostů na zvrat.

Na začátku třetí části byl k vidění svižný hokej plný nasazení z obou stran. Ve 44. minutě tvrdě vypálil Kopáč, jehož rána způsobila velký zmatek před domácí svatyní. Po odpískání viděli diváci pěstní souboj Popely s Širokým, za který oba kohouti inkasovali trest na 5 minut + do konce utkání. Domácí bek souboj vyhrál, protože dokázal soupeři přetáhnout dres. O dvě minuty později se blýsknul parádním semaforem Burgr proti dělovce Bartoše. Další zteč hostů měla gólovou pointu. Přečíslení 4 na 2 v čase 46:00 zakončil Ondřej Měkýš do prázdné klece z přihrávky Martina Bartoše - 3:2. A aby toho nebylo málo, za 122 vteřin vyrovnal Patrik Černák – 3:3.

Nadále se hrál rychlý hokej. Hosté si vynutili převahu a šance. V 53. minutě se ocitl v čisté šanci Pindur - Burgr předvedl úžasný zákrok z dílny Dominika Haška. Hosté měli do konce normální hrací doby ještě dvě šance, ale Bartošek, ani Černák na Burgra nevyzráli. Domácí dohrávali třetí část v přesilovce při vyloučení Pindura. Rozhodnutí měl na holi Dostál po Kurialově příhře zpoza brány, jenže Gleich byl proti.

Prodloužení přineslo opatrný hokej s minimem šancí. Domácí zahrozili Němcem a Burianem, šanci hostů nedal Falter.

V penaltovém rozstřelu neuspěli domácí Burian, Klíma ani Vlašín. Ve druhé sérii uspěl Ivo Jelšík střelou na lapačku, čímž zajistil Ostravanům prémiový bod.

Ohlasy k utkání

Vladimír Stránský - HC Sareza Ostrava: "Do zápasu jsme vstoupili velice špatně. První třetina se nám vůbec nepovedla. Po prvním gólu jsme se trochu dostali do hry, začali jsme lépe bruslit, více jsme šli do brány a podařilo se nám vyrovnat. Penalty, to už je potom vabank."

Štěpán Oberreiter - SK Horácká Slavia Třebíč: "Podařilo se nám dostat do tříbrankového vedení, což nás trochu uspokojilo. Dostali jsme první gól, když hráč neproměnil nájezd a my jsme nepokryli dojíždějícího hráče. Přestali jsme hrát, soupeř se zvedl a přehrával nás. V prodloužení se hrálo spíš na penalty a na penalty nemáme střelce, který by je dokázal rozhodnout.