39. kolo zavede Porubu na vsetínský Lapač

39. kolo zavede Porubu na vsetínský Lapač

Adam Bagar, 28.01.2012
Do konce základní části třetí nejvyšší hokejové soutěže zbývá odehrát posledních šest utkání. Tentokrát se svěřenci trenéra Pavla Hinnera představí ve slavném hokejovém stánku - vsetínském Lapači. Postavení obou celků v tabulce vypovídá o tom, že velkým favoritem budou Valaši. Ti se však ve všech dosavadních duelech s poslední Porubou na vítězství pořádně nadřeli. Uvidí diváci ve Vsetíně opět vyrovnanou bitvu? To se dozvíme po odehrání mače, který je na programu v neděli 29. ledna od 17:30. Přijeďte povzbudit porubské hokejisty v boji o další cenné druholigové body. Připraven bude samozřejmě i textový online přenos, o který se postará vsetínská redakce.

Základní informace

Hokejistům Vsetína patří pátá příčka tabulky. Za čtvrtým Prostějovem jsou však pouze díky horšímu skóre a na třetí Zubry ztrácí pouhé čtyři body. Naopak na šestý Slezan si drží pětibodový náskok. Naposledy se Valaši představili na ledě Nového Jičína, kde zvítězili 3:1. „Jsem rád, že se nám podařilo zvítězit a kluci si mohli opět přičichnout k tomu vítězství. Nyní bude důležitý každý bod, protože chceme hrát o to čtvrté místo,“ řekl pro vsetínský klubový web trenér Hlobil.

Vsetínští si tak nemohou dovolit ztrácet body s tabulkově slabšími celky jako je Poruba. Ta však dokázala nedělního soupeře ve všech dosavadních duelech pořádně potrápit. Až v poslední třetině vždy dokázal Vsetín strhnout vedení na svou stranu a zvítězit rozdílem jedné branky. V Porubě 2:1 a 4:3, na Lapači rovněž 2:1.

VHK Vsetín - HC RT TORAX Poruba 2011

Na čele produktivity Valachů je se ziskem neuvěřitelných čtyřiačtyřiceti bodů Daniel Vaněk (16+28). Jen tři body na něj ztrácí nejlepší střelec týmu František Zúbek (22+19). Následuje dlouhá bodová propast, dvacet bodů nastřádal Antonín Sprušil (9+11), pozor si budou muset dát Porubští i na střelce Davída Vítka (15+4). Z obránců si vede nejlépe Jiří Heš (6+13), Zbyněk Spitzer (4+12) a Jiří Farda (3+10).

V brance dostávají rovnoměrně příležitost Petr Hromada a Lukáš Plšek. Lepšími statistikami se může pyšnit mladší z této dvojice. Jeho průměr branek na zápas je na čísle 2,58 a úspěšnost zákroků nad devadesáti procenty. Hlavním trenérem Vsetína je Viktor Hlobil, roli asistentů plní Luboš Jenáček a Libor Forch. Na straně Poruby drží týmové kormidlo Pavel Hinner a Pavel Leksovský.

Do branky RT TORAXu se po čtrnáctidenní nucené pauze vrátil Michal Gleich. Ten má na kontě již třicet odchytaných střetnutí a průměr obdržených branek na zápas na čísle 3,34. Pětkrát hájil porubskou klec Robert Rudl, třiadvacet minut má ve statistikách i junior Dominik Hlavina. Nejproduktivnějším porubským obráncem je již se čtrnácti body Ildar Chajretdinov (3+11), další pozice zaujímají Jiří Šindelář (1+7) a kapitán Rudolf Wolf (0+7).

Z útočníků se nejvíce prosazuje zkušený Luděk Krayzel (17+11) s osmadvaceti body na kontě. Šest bodů na něj ztrácí Jan Matějný (11+11). Po další sedmibodové mezeře můžeme vidět na pomyslném třetím místě produktivity útočníků Pavla Zdráhala (6+9). O bod méně má na svém kontě Marek Pavlačka (5+9), jeden bod ke dvojciferné hranici schází Rostislavu Vaňkovi (3+6). Trestných minut nejvíce nastřádal útočník Luděk Krayzel (56).

Porubští již dlouhých patnáct utkání čekají na plný bodový zisk. Poslední vítězství se tak datuje ke dni 19. listopadu, kdy vyloupili půdu Frýdku – Místku. Od té doby se radovali proti stejnému soupeři při vítězství v prodloužení a dva body přivezli po úspěšných nájezdech z Uherského Hradiště. Po dvou výprascích od Prostějova a Opavy přivítal RT TORAX v posledním kole přerovské Zubry. Ti potvrdili úlohu favorita a po výsledku 2:4 si odvezli na Hanou všechny body.

„Těžko se mi to hodnotí, protože všechny zápasy si jsou podobné. Opět jsme tam neproměnili nějaké šance, nedokázali jsme zužitkovat ani dlouhou přesilovku pět na tři, a to se pak těžko vyhrává. Opět přišlo několik hrubých chyb, po kterých soupeř dokázal skórovat a výsledek otočit ve svůj prospěch. V závěru se nám už z tlaku nepodařilo vsítit kontaktní branku,“ řekl bezprostředně po duelu s Přerovem porubský lodivod Pavel Hinner.

Webové stránky soupeře: www.hc-vsetin.cz

5. kolo: HC RT TORAX Poruba 2011 – VHK Vsetín 1 : 2 (1:0, 0:0, 0:2):
Ani dobrý výkon nestačil Porubě k prvním letošním bodům

17. kolo: VHK Vsetín – HC RT TORAX Poruba 2011 2 : 1 (1:1, 0:0, 1:0):
Ve Vsetíně sahala Poruba po bodu, nakonec se vrací s prázdnou

27. kolo: HC RT TORAX Poruba 2011 – VHK Vsetín 3 : 4 (1:1, 1:1, 1:2):
Neskutečné, již poosmé v sezóně Poruba podlehla o gól, z těsné výhry se radoval Vsetín

Poslední utkání obou týmů

HC Nový Jičín – VHK Vsetín 1 : 3 (1:1, 0:1, 0:1)
Branky a nahrávky:
10. Gulda (Gebauer R.) – 1. Hruška, 29. Vítek (Korčák), 49. Vaněk (Sprušil).

HC RT TORAX Poruba 2011 – HC ZUBR Přerov 2 : 4 (1:1, 1:2, 0:1)
Branky a nahrávky:
19. Chaloupka (Seidler), 26. Pavlačka (Matějný, Seidler) – 18. Kotásek (Hanák, Krajíček), 28. Menšík (Kotásek, Hanák), 33. Vlček (Brančík), 52. Blinka (Ditrich).

Sestavy posledního kola

VHK Vsetín: Plšek – Farda, Heš, Spitzer, Mečiar, Hrčka, Hoďa, Žabčík, Šimek, Zúbek, Vaněk, Sprušil, Hruška, Kubo, Korčák, Daněk, Dědek, Holík, Vítek.

HC RT TORAX Poruba 2011: Gleich – Šindelář, Wolf, Prokop, Chajretdinov, Hruzík, Mládenka – Vaněk, Ďurica, Zuber – Seidler, Pavlačka, Chaloupka – Zdráhal, Kotásek, Matějný – Vajda, Bartošek, Šimkovič.

Představme si rozhodčí

Důležitou součástí každého utkání jsou také rozhodčí. V utkání mezi Vsetínem a Porubou by se měl dle delegací ČSLH v roli hlavního rozhodčího představit Václav Šutara z Havířova. Jeho čárovými kolegy budou pánové Tomáš Mikler z Třince a Marek Mrákava z Orlové.

Jak to vidí bookmakeři?

Výhra Vsetína: 1,15
Remíza: 6,00
Výhra Poruby: 5,46

Ostatní duely 39. kola II. hokejové ligy – sk. Východ

28.01. 17:00 HC Slezan Opava – HC AZ Havířov 2010
28.01. 17:00 HC ZUBR Přerov – HC Uherské Hradiště
28.01. 17:00 HC Karviná – LHK Jestřábi Prostějov
28.01. 17:00 HC Frýdek-Místek – HC Bobři Valašské Meziříčí