VŠB-TUO B chce také uspět

VŠB-TUO B chce také uspět

Jan Hrbáček, 31.03.2008
O s t r a v a - Akademické mistrovství ČR se kvapem blíží a příprava na něj je v plném proudu. V neděli večer sehrálo svůj první přípravný zápas také mužstvo VŠB-TUO B, které letos premiérově startuje na závěrečném turnaji v Kravařích. Za soupeře jim byl tým hrající ostravskou městskou ligu a samotné utkání skončilo jasným vítězstvím vysokoškoláků. Už v pondělí se však ve Vítkovické ČEZ Aréně utkají v dalším přípravném utkání právě VŠB-TUO B a Ostravská univerzita. Začátek je ve 20 hodin.
Samotné utkání bylo jasnou záležitostí. Skóre postupem času narostlo hodně vysoko. Hrubý odhad končí na číslech 18:4. Zítra to tak lehké nebude, zní ze střídačky VŠB-TUO B. A s tím nejde než souhlasit, Ostravská univerzita bude zcela jistě soupeř úplně jiné úrovně.

Zatímco A tým Vysoké školy Báňské má na své široké soupisce vesměs profesionální a současně hrající hráče, základ kádru rezervního celku tvoří bývalí hokejisté. "Určitě ještě tým doplníme z Áčka minimálně o pět hráčů, kteří tam nedostanou šanci. Chceme se pokusit postoupit do Slaného, šanci máme," věří Robin Bala, obránce a trenér v jedné osobě.

Předpokládaná sestava VŠB-TUO B: Grünner - Stratil, Dětský, Kovál, Baranijak, Bala - Kolář, Horák, Kraus, Lindovský, Macháň, Michalec, Hrbáček, Procházka.

Severomoravská skupina Akademického mistrovství ČR se uskuteční v kravařské Buly Aréně 9. a 10.dubna. Počet týmů, které se ho zúčastní, stále není znám. K jistým účastníkům VŠB-TUO, VŠB-TUO B a OU se předpokládá účast Olomoucké FTK. Podrobný rozpis zápasů přineseme před startem mistrovství.