Zvrat v odvetě s Přerovem nastal v oslabení, porubský dorost vyhrál i nájezdy

18.08.2022, Gabriela Juříková

Odpoledne 18. srpna odehráli dorostenci odvetné utkání se Zubry Přerov v Kooperativa Areně. A utkání to bylo diametrálně odlišné. Porubané po první třetině sice prohrávali, ale jednogólové manko z první třetiny srovnali brzy po přestávce. Soupeř, který na svém ledě vyhrál vysoko 10:2, si ještě v téže minutě vzal vedení zpět a v polovině druhé třetiny vedli Zubři 3:1, ale do kabin šli dorostenci RT TORAX opět se ztrátou jedné branky. Třetí perioda patřila domácímu celku. Utkání zvrátil góly v oslabení i přesilovce a po šedesáti minutách hry vedl 4:3, kdy Rodion Koyda zaznamenal hattrick. Za tohoto stavu přípravného utkání se nabízelo zkusit prodloužení a také nájezdy. V pěti sériích padlo pět gólů a více jich proměnila Poruba.

Přípravné zápasy dorostu - přát. čt 18.8.14:45
HC RT TORAX Poruba
HC ZUBR Přerov
4:3(0:1, 2:2, 2:0)
Branky a nahrávky: 22. Koyda (F. Veselý, T. Vehovský), 38. Koyda, 49. Hansel (F. Veselý), 42. Koyda – 16. Macek (Netopil), 22. Kurial (Netopil), 30.Dobřecký (Jánek, Netopil). Vyloučení: 5:4. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 85. Střely na branku: 35:26 Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3, 4:3.
HC RT TORAX Poruba: Turoň (34. Láryš) – Bodnár, F. Veselý, S. Stasiuk, Bortoli, Gebauer, Dragon, Jeřábek – Hansel, P. Sobol, M. Veselý – Koyda, Indrst, T. Vehovský – M. Hlaváč, Korpas, Foltýn – Pořízka
HC ZUBR Přerov: Šejba (Ryšavý) – Škňouřil, Polame, Pohanka, Morz, Janek, Červenka, Ševčík, Lažněvský, Dobřecký, Koudela, Kurial, Dobša, Šťastný, Šindler, Udověnnko, Netopil, Macek

Zápas měl od začátku energii a hráči si nenechali ani centimetr ledu zadarmo. I proto si gólmani sáhli na puk až kolem čtvrté minuty. Góly nepřinesly ani přesilovky až při nepřehlednosti situace před brankou prošel Turoňovi puk za záda a gól byl připsán Mackovi. Porubané měli velké šance na vyrovnání v závěru třetiny. Dočkali se ale až po přestávce. Rodion Koyda zamířil přesně do odkrytého místa. Odpověď Zubrů přišla okamžitě. Na 2:1 zvyšoval skákavou střelou Petr Kurial. V polovině druhé třetiny vedli Zubři již 3:1 gólem Adama DObřeckého. První střelu porubský gólman vyrazil, dorážka však už padla nad jeho pravé rameno do horního rohu brány. RT TORAX ve zhruba polovině druhé třetiny vyměnil gólmany. Místo Turoně nastoupil Láryš a ten si na puk sál v oslabení, které domácí záhy hráli. Ubránili jej a poté udeřili sami. Rodion Koyda vyslal kotouč k bližší tyči a dostal tak tým na kontakt soupeře. V první polovině třetí periody hráli domácí více než minutu ve třech. Jakmile se ale vrátil Tomáš Hansel z trestné lavice, nabídl se na dlouhou nahrávku od vlastní brány na útočnou modrou a samostatný únik proměnil ve vyrovnání. Poruba hrála stále v oslabení. V 52. minutě hráli domácí přesilovku a při znovu najetí do útočné třetiny střílel Rodion Koyda. RT TORAX vedl 4:3, což udržel do poslední sirény.
Trenéři se rychle odmluvili na prodloužení a následně i na nájezdech. V prodloužení gól nepadl a nájezdy zvládali lépe zprvu Přerované, jenže od třetí série se karty otočily a svěřenci trenéra Moravce překonali soupeřova gólmana nakonec třikrát, oproti dvěma nechyceným pukům brankáře Láryše. Odveta se tedy vydařila. Oba týmy si pohlídali domácí výhry a jistě se těší na extraligová klání, kdy už půjde o hodně.