Utkání jako na houpačce vyřešila třetí třetina. Poruba se ze Zvolenu vrací bez výhry

25.08.2022, Gabriela Juříková

K odvetnému přátelskému utkání si Porubané zajeli do Zvolenu. Doma v polovině srpna vyhráli v prodloužení a podobně chtěli jistě uspět i na Slovensku. Do poloviny utkání se stav vyvíjel příznivě, ovšem do druhé přestávky šly týmy za nerozhodného stavu. Tudíž rozhřešení bylo ve třetí dvacetiminutovce. A ta vyšla lépe domácímu týmu. RT TORAX se dvakrát dostal do tří a z toho Zvolen vytěžil vedení 6:3, které si pohlídal. Tomáš Šoustal se podílel na dvou gólech.

CHANCE LIGA - přípravné zápasy - přát. čt 25.8.18:00
HKM Zvolen
HC RT TORAX Poruba 2011
6:3(1:1, 2:2, 3:0)
Branky a nahrávky: 13. Kašlík (Zuzin, Sládok), 24. Huntebrinker (Kašlík, Zuzin), 38. Hain (Hanna, Stupka), 45. Zuzin (Kašlík, S. Barcík), 50. Messner (Zuzin, Šiška), 50. Hanna (Hain, Stupka) – 19. Šoustal (Střondala), 21. Vachovec (Šoustal), 22. Gřeš (Karafiát, Hrníčko) Rozhodčí: Štefík, Rojík – Hanko, Staššák. Vyloučení: 5:7. Využití: 3:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 587. Střely na branku: 25:19. Průběh utkání: 1:0, 1:3, 6:3.
HKM Zvolen: Trenčan – Messner, Hain, Hanna, Mudrák, Sládok, Hraško – Zuzin, Huntebrinker, Kašlík – S. Barcík, Marcinek, Csányi – Chlepčok, Šiška, Stupka – Rajčan, Brumerčík, A. Barcík
HC RT TORAX Poruba 2011: Bláha – Klimíček, Lemcke, Voráček, Sedlák, Dluhoš, Mlčák – Vildumetz, Vachovec, Šoustal – Gřeš, Karafiát, Hrníčko – Střondala, Toman, Christov – Häring, Urbanec, Brodek

První buly vyhráli hosté a drželi se na kotouči poměrně dlouho. Největší šanci změnit stav měl Dluhoš. Pak přišly pro RT TORAX těžší chvíle. K jednomu vyloučení se přidalo druhé a několik vteřin hrál ve třech. Oslabení odehrál výborně. V závěru byl blízko gólu Hanna, ovšem Bláha byl na jeho pokus připraven. Následně nevyšlo Porubanům přečíslení dva na jednoho a když nevyšlo využití početní výhody, dostali slovo domácí. Zahrozili v oslabení i v plném počtu. Až na začátku třinácté minuty zasvítila ve skóre jednička. Zuzin šel po vydařené střele do brankoviště, vypíchl puk a zpoza brány poslal zadovku před bránu na volného Mateje Kašlíka, který tak vstřelil vůbec první gól v drese Zvolenu. RT TORAX ve své druhé přesilovce sice nevyrovnal, byť byl Vildumetz velmi blízko. Jeneže Trenčan zázračně zasáhl, tak se vyrovnání konalo až v přesilovce pět na tři v závěru třetiny. Porubané nepotřebovali ani 45 vteřin. Střondala natáhl na sebe v pravém kruhu Haina a přes něj pak poslal na druhou stranu brankoviště pas pro Tomáše Šoustala, který střelou z první střílel do odkryté poloviny brány, kam se Trenčan nepřesunul včas.

Vstup do druhé třetiny byl lavinový! RT TORAX dohrával přesilovku a přesně po odehrané minutě vedl dělovkou Michala Vachovce od modré. Trenčanovi výborně clonil Hrníčko. Uběhlo 44 vteřin a hosté vedli již 3:1! Z důraznosti v brankovišti těžil Tomáš Gřeš, když se nejlépe zorientoval ve skrumáži. Dvoubrankové vedení ale netrvalo dlouho. Zvolen odpověděl do minuty kombinací a rychlým přechodem do přečíslení tři na jednoho. Kašlík posunul na Zuzina a ten vybídl ke skórování Mika Huntebrinkera. Ve 24. minutě byl stav 2:3. Tento hráč dopravil puk za Bláhu i v začínající 28. minutě, jenže gól sudí neuznal pro podražení gólmana Kašlíkem. Porubané se dostali do defenzívy a dlouhou dobu se nedostali z obranného pásma, což mohl ukončit vyrovnáním Kašlík, jenže zamířil rovnou do gólmana a ne do prázdného prostoru brány. To Samuel Hain střílející od modré měl již nabito ostrými. Bláha sahal správným směrem, přesto puk skončil v síti. I Zvolen využil přesilovou hru a do třetí třetiny šly týmy opět za nerozhodného stavu.

Oslabení v samém začátku třetího dějství Porubané ubránili. Sólo Petra Zuzina ovšem nezachytili včas a ten si před Bláhou zakličkoval a dostal tým do vedení. Vyrovnat se pokusil zpoza brány Šoustal, ale Trenčan si pravou tyč pohlídal. Na kotouči se drželi převážně domácí a vytěžili z toho přesilovku. Navíc po pěti vteřinách dokonce pět na tři, což po půlminutě využil Joel Messner střílející od modré švihem. Puk se zastavil až v brankové síti. O necelou minutu později, kdy RT TORAX hrál opět ve třech, lovil Ondřej Bláha puk z brány po střele Shanea Hanny – 6:3. V 55. minutě byl porubský gólman zjevně opět překonán. Jenže Huntebrinker při otočce zpoza brány trefil tyč. V závěru třetiny měl RT TORAX tlak, ale gólově se neprosadil. Ze Zvolenu tak odjel nakonec s prohrou.

Ohlasy k utkání

Jiří Režnar (HC RT TORAX Poruba 2011): Zasloužili jsme si prohrát, protože jsme dělali zbytečné fauly. Byli jsme nedisciplinovaní, a to soupeř prostě potrestal. Dostali jsme dva góly ve třech, to dnes rozhodlo. Když vedeme 3:1, nemůžeme dostat tak laciné góly, jaké jsme dostali. Je třeba se z toho poučit. Stalo se to poprvé a naposled v této sezóně; a to jsme hráčům po zápase i řekli. Už se to nesmí opakovat.