Parádní premiéra juniorů v A-týmu! Extraligová Nitra byla však nad jejich síly

19.08.2022, Patrik Rošič

Poruba poprvé v rámci přípravy zamířila na venkovní kluziště. První zápas mimo svou arénu hráli na Slovensku v Nitře. Utkání plné osobních soubojů dopadlo lépe pro domácí a Poruba tak padla 1:3. Jedinou branku za Porubu vstřelil Radim Toman.

CHANCE LIGA - přípravné zápasy - přát. pá 19.8.18:00
HK Nitra
HC RT TORAX Poruba 2011
3:1(2:1, 1:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 5. Šramatý (Molnár), 7. Gajdoš (Holešinský), 38. Holešinský (Solenský) – 11. Toman (Christov, Střondala) Rozhodčí: Konc ml., Konc st. – Valo, Kollár. Vyloučení: 9:8. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1216. Střely na branku: 35:20. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1.
HK Nitra: Honzík – Mezei, Donaghey, Švarný, Gajdoš, Semaňák, Prapavessis, Pupák – Lacka, Buncis, Krivošík – Tvrdoň, Solenský, Holešinský – Varga, Hrnka, Knies – Bajtek, Šramaty, Molnár
HC RT TORAX Poruba 2011: Dolejš – Lemcke, Klimíček, Mlčák, Hlaváč, Dluhoš, Voráček, – Karafiát, Vildumetz, Hrníčko – Střondala, Toman, Christov – Brodek, Pavlík, Häring – Chovanec, Moravec, Koudelný

Chvíli co zápas začal, tak se musela Poruba bránit, jelikož na trestnou zamířil Karafiát. Porubané toto oslabení ustáli, jenže z následného tlaku nakonec kapitulovali. Stav utkání totiž otevřel Marek Šramatý. Za necelé dvě minuty bylo pro domácí ještě růžověji, když na dvoubrankový rozdíl upravil František Gajdoš. V polovině periody si početní výhodu vyzkoušela i Poruba a hned ji i využila. Na 2:1 z pohledu Nitry snižoval Radim Toman. Do první sirény se skóre nijak neměnilo, a tak Porubští mířili do šaten s jednobrankovým mankem.

Druhá perioda po té první nervózní nepřinesla tolik hokejové krásy. Hra se uklidnila a hráči doslova bojovali o každý centimetr na ledě bez gólových šancí. Sice hrála Poruba třikrát power-play, jenže ani jednu nedokázala přetavit v gól. Naopak Nitra v samotném závěru třetiny opět odskočila, když se přesně mezi tři tyče trefil Adrian Holešinský.

Třetí část od začátku připomínala ze strany domácích gladiátorské bitvy než pohledný hokej. Nitra dokázala zranit dva hráče s tím, že Hlaváč už do zápasu nenastoupil. Potom dokonce nastala menší šarvátka, kdy Koudelný inkasoval krosček do obličeje a Porubané měli přesilovku, ta však využita nebyla. V závěru utkáni si hráči HC RT TORAX vytvořili silný tlak. Skóre se však už nezměnilo.

Ohlasy k utkání

Normund Sejejs (HK Nitra): Klasické prípravné stretnutie. Pre hostí to bol asi štvrtý zápas, pre nás v podstate prvý, keďže v Leviciach sme hrali v mladej zostave. Začali sme solídne, dobre sme posúvali puky, aj sme dobre korčuľovali. Ani som nečakal taký dobrý vstup, výkon sa mi páčil. Ale platilo to len v prvej tretine. Potom prišli zbytočné vylúčenia, chlapci zacítili, že si môžu viac dovoliť, zbytočne sme začali vymýšľať veci navyše. Niektoré prihrávky už boli nezmyslami. Ale nebol to zlý zápas, aj sme si zatrénovali oslabenia. V presilovkách nám chýbal cloniaci hráč, striel sme mali dosť. Na prvý zápas to bolo celkom dobré.

Michal Barinka (HC RT TORAX Poruba 2011): První třetina nebyla z naší strany moc dobrá, spíš jsme se rozkoukávali. V druhé části už byla trochu vidět naše hra a trochu se to ustálilo. Tento zápas ukázal, že někteří hráči dokážou hrát tento hokej, i když se nějaký faul pískne nebo ne. Závěrem bych chtěl říct ale, že mě mladí kluci příjemně překvapili.