Pohodová generálka. Poruba zvládla roli favorita a Kopřivnici nasypala na jejím ledě osmičku

07.09.2021, David Kubatík

Hokejistům klubu HC RT TORAX Poruba 2011 se jejich generálka na novou sezónu Chance ligy nadmíru povedla. Na ledě druholigové Kopřivnice nenechali nic náhodě a už v páté minutě měli vybudovaný luxusní náskok tří branek. To ale porubským jasným favoritům nestačilo a během šedesáti minut hracího času své střelecké konto postupně navyšovali. Stav na kopřivnické světelné tabuli se nakonec zastavil na hodnotě 0:8, k čemuž nepopíratelnou měrou přispěl svým hattrickem i Daniel Hrníčko.

CHANCE LIGA - přípravné zápasy - přát. út 7.9.18:00
HC ISMM Kopřivnice
HC RT TORAX Poruba 2011
0:8(0:4, 0:2, 0:2 )
Branky a nahrávky: 1. Špaček (Bitten, Szathmáry), 3. Špaček (Vachovec, Gřeš), 5. Hrníčko (Žovinec, Voráček), 11. Guman (Hrníčko, Žovinec), 21. Hrníčko (Szathmáry) 35. Hotěk (Husa, Kanko), 46. Hrníčko (Guman, Szathmáry), 49. Bitten (Špaček). Vyloučení: 3:5. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 222. Střely na branku: 24:40. Průběh utkání: 0:8.
HC ISMM Kopřivnice: Šindelka – Slavík, Štěpánek, Bail, Krzak, Fojtík T., Mituchovič, Marek – Žemba, Mach M., Mach J., Pargač, Urban, Suchý, Indrst, Seidler, Sluštík
HC RT TORAX Poruba 2011: Muštukovs - Szathmáry, Kozák, Voráček, Žovinec, Houdek, Husa, Urbanec - Gřeš, Bitten, Špaček - Guman, Vachovec, Hrníčko - Hotěk, Stloukal, Kanko - Häring, Brodek

Porubští na ledě druholigové Kopřivnice na nic nečekali a již od začátku se začali gólově činit. Po půlminutě poprvé překonal gólmana Šindelku Marek Špaček, za další dvě minuty přidal druhý gól ten samý hráč a za dalších devadesát vteřin dokonal úvod hrůzy z pohledu domácích Dominik Hrníčko. A to nebylo z ostravské strany vše. Na konci jedenácté minuty se totiž v nepřehledné situaci před brankou nejlépe zorientoval Tomáš Guman a stanovil skóre první třetiny na 0:4.

Ani po změně stran Ostravané nezaháleli. Už po pouhých dvaapadesáti vteřinách propálil po Szathmáryho přihrávce Šindelku popáté Dominik Hrníčko, a tak si i on připsal svůj druhý gól v zápase. Domácí pak nedokázali využít přesilovou hru, za což je Porubští o několik chvil později potrestali již šestým gólem v jejich síti. Prosadil se v třicáté páté minutě Michal Hotěk. Tento šestibrankový rozdíl ve skóre už pak vydržel až do druhé sirény.

Z třetí části stihlo utéct pouhých pět minut a Šindelka mohl puk ze své sítě lovit posedmé. Dominik Hrníčko dorazil puk do poloodkryté branky, čímž dokonal hattrick. A další gól na sebe nenechal dlouho čekat. Za další tři a půl minuty totiž si svůj první gól v zápase připsal Samuel Bitten a zvýšil už na téměř astronomických 8:0 pro Porubu. K dosažení alespoň jednoho gólu cti nakonec domácím nepomohla ani dvojnásobná přesilovka hraná v samotném závěru.

Svěřenci Jiřího Šejby a Davida Moravce tak za sebou mají celou přípravnou fázi, ve které dosáhli bilance čtyř výher, jednoho vítězství po nájezdech, jedné porážky po nájezdech a dvou čistých porážek. Už v sobotu 11. září je ale čeká tzv. horká fáze sezóny. Jako první soupeř přijdou na řadu od 17:00 v domácí RT TORAX ARENĚ šumperští Draci.

Ohlasy k utkání

David Moravec (HC RT TORAX Poruba 2011): Jsme velice rádi za dnešní vítězství. Taky nás těší, že jsme dokázali udržet čisté konto. Jinak tento výkon už byl zdaleka na jiné úrovni, než když jsme hráli proti Kopřivnici u nás v Porubě. Jak jsem tedy zmínil, předvedli jsme lepší výkon a věřím, že jsme připraveni.