Vítězná domácí premiéra v druhé fázi soutěže byla ve znamení trojek

03.11.2018, Gabriela Juříková

Ve druhé části soutěže se porubští dorostenci představili poprvé doma. V Kooperativa Areně vyzvali Frýdek-Místek a od prvních minut bylo jasné, že to nebude jednoduchý duel. Rysům velmi dobře zachytal brankář Majer, který zneškodnil 48 střel a až 31. minuta jej připravila o neprůstřelnost. A hlavně KRZYSZTOF MACIAS. Ten pak přidal ve třetí třetině druhý gól a v poslední minutě utkání se prosadil Martin Stibor. Zápas poznamenala častá vyloučení a to na obou stranách. Porubští dorostenci si ke třem bodům za výhru 3:0 připsali i 32 trestných minut a Vincenc Drabčík, v součtu obou fází soutěže, třetí čisté konto.

Regionální liga dorostu - 2.kolo so 3.11.15:45
HC RT TORAX Poruba
HC Frýdek-Místek
3:0(0:0, 1:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 31. Macias Kr. (Elbl), 46. Macias Kr. (Chovanec, Halata), 60. Stibor. Rozhodčí: Mareček – Bednář, Hladík. Vyloučení: 10:6, navíc Krčmarský (POR) 10 min OT. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 55. Střely na branku: 51:13. Průběh utkání: 3:0.
HC RT TORAX Poruba: Drabčík – Gelnar, Kríž, Macias Ka., Elbl, Borkovec, Tošenovjan Macias Kr., Krčmarský, Hlavatý – Prokeš, Halata, Chovanec – Ślusarczyk, Stibor, Sienkiewicz – Pohl
HC Frýdek-Místek: Majer – Šedivý, Velička, Hylský, Váňa, Šmatelka – Siekierka, Berka, Berski, Maňásek, Říhošek, Rypár, Volný, Puzoň, Jurášek, Fluksa

Hvězdy zápasu

Krzysztof Macias (POR) (2+0)
Ondřej Majer (FRM) (51 střel, 48 zásahů, 3 góly, 94.12% úspěšnost)
Vincenc Drabčík (POR) (13 střel, 13 zásahů, 0 gólů, 100.00% úspěšnost)

Tři body chtěly oba týmy. Podle toho vypadala hra na ledě, kde se střídala jedna šance za druhou. Na straně Rysů ovšem stála neprůstřelná zeď v podobě skvěle chytajícího Ondřeje Majera, který čelil střelám více než jeho protějšek Vincenc Drabčík. Domácí střelce přiváděl k zoufalým gestům. Hosté mívali šance v přesilovkách, kterých dostali v utkání nečekaně mnoho. Porubští ale i v oslabeních dokázali ohrozit rysí klec. Ani jeden tým ale své početní výhody neproměnil. Po dvou bitkařských okénkách se na trestné lavici chladili hráči obou týmů, ale ani při hře 4 na 4 se gólově nikdo neradoval.

První třetina gólová nebyla, přestože se naskytl únik Ślusarczykovi a na druhé straně měl velkou šanci Volný nebo Jurášek. Ve druhém dějství byli blízko gólu hned v úvodu domácí, jenže mnoho hokejek a bruslí v brankovém prostoru Majera gólu zabránily. V sedmé minutě druhé třetiny se kotouč peci jen za záda hostujícího gólmana dostal, ale sudí viděl od Chovance kopnutí, a tak branku neuznal. Přestože domácí útočník kopl jen do soupeřovy hokejky a od něj se kotouč odrazil přes Majerovy betony do brány. V čase 30:54 se domácí už regulérně z gólu radovali. Krzysztof Macias malinko vybruslil z levého rohu a poslal kotouč na bránu. Přestože si Majer pravou tyč utěsnil, puk se za jeho záda přeci jen dostal. Kromě prvního gólu viděli diváci i dvě regulérní bitky. Hráči poskytli podívanou z první řady oběma gólmanům a samozřejmě za to dostali patřičné ohodnocení. Hlavy šli zchladit na trestnou lavici.

Ani třetí dějství nemělo jednoznačného velitele. I když se Rysi moc k Drabčíkově bráně nedostávali, nepříjemní rozhodně byli. Navíc, když jim RT TORAX poskytl další početní výhody. Ale góly padaly jen do jejich brány. V šestačtyřicáté minutě přelstili skvělého Majera rychlými nahrávkami Halata, Chovanec a Krzysztof Macias, kterému druhý jmenovaný poslal pas zpoza brány a Majer už neměl jak zasáhnout – 2:0. Snížit porubské vedení měl na holi Puzoň, ale Drabčík, i když si v utkání na kotouč moc nesáhl, s přehledem střelu zlikvidoval v lapačce. Už se zdálo, že se nic zásadního nestane. Do konce třetí třetiny zbývalo 31 vteřin. Závar před Majerem a důrazný neodstavitelný Martin Stibor si dojel svou střelu a dvěma dorážkami puk protlačil za Majera. 3:0 byl konečný výsledek druhého utkání ve druhé fázi soutěže. Frýdek-Místek ani tentokrát nezískal body, Poruba naopak bez ztráty. Navíc si Drabčík v souhrnu obou částí připisuje třetí čisté konto.

Ostatní zápasy 2. kola

EHC Lionsvs.Vítkovice B5:10
Kroměřížvs.Znojmo4:2
Uherské Hradištěvs.Brumov-Bylnice1:3

Ohlasy k utkání

Miroslav Bahník (HC RT TORAX Poruba): Soupeř hrál výborně a svou hru měl podpořenou vynikajícím brankářem. Na tom jsme troskotali. Ale šli jsme trpělivě za svým cílem. Neproměnili jsme spoustu šancí, a i když nám častá vyloučení brala síly, jsme za výhru 3:0 a zisk tří bodů rádi.

Miroslav Kameník (HC Frýdek-Místek): Řekl bych, že jsme v toto zápase předvedli nejhorší výkon sezóny. Nejustrašenější! Báli jsme se a vůbec netuším z jakého důvodu. Bohužel, tento strach nás stál lepší výsledek.

Tabulka RLD po neúplném 2. kole – skupina S

mužstvo zápasyskórebody
1.Vítkovice B 217:96
2.Kroměříž 29:26
3.Poruba 29:26
4.Uherské Hradiště 110:43
5.Brumov-Bylnice 12:60
6.Frýdek-Místek 24:100
7.Znojmo 26:140
8.EHC Lions 25:150