Dorost: Frýdek-Místek ve druhé odvetě srovnal krok, v nájezdech rozhodl Pásek

16.08.2018, Gabriela Juříková

V druhém modelovém zápase, hraném taktéž 30 minut čistého času, se porubská sestava trochu změnila. RT TORAX šel celkem brzy do vedení, které vydrželo až do předposlední minuty. Na gól Marka Prokeše odpověděl Stuchlík. Nekonečné nájezdy ukončil střelou pod horní tyč Josef Pásek.

Přípravné zápasy dorostu - přát. čt 16.8.17:00
HC Frýdek-Místek
HC RT TORAX Poruba
1:2sn(hráno 30 minut čistého času)
Branky a nahrávky: 29. Stuchlík – 2. Prokeš (Macias Kr., Bukovjan), rozhodující nájezd Pásek. Rozhodčí: Návrat, Srníček. Vyloučení: 2:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2.
HC Frýdek-Místek: Šedivý – Váňa, Hylský, Němec, Velička, Kuchař, Šmatelka, Trnka – Mičulková, Říhošek, Puzoň, Rýpar, Stuchlík, Vrba, Kaleta, Bersky, Siekierka, Šena, Jurášek
HC RT TORAX Poruba: Drabčík – Gelnar, Borkovec, Michalčík, Pasek, Elbl – Chovanec, Krčmarský, Hlavatý, Bukovjan, Prokeš, Macias Kr., Kalužík

Hvězdy zápasu

Josef Pásek (POR) (1+0)
Krysztof Macias (POR) (0+1)
Marek Prokeš (POR) (1+0)

První střídání a oku pohledná kombinace Bukovjana s Maciasem, který přihrávkou našel před brankou stojícího Marka Prokeše. Šedivý neměl možnost zasáhnout. V osmé minutě měli domácí početní výhodu a dost velkou šanci na vyrovnání. Jenže Drabčík se v brankovišti včas přesunul a Puzoňovi znemožnil skórovat. Brzy se Rysům naskytla další přesilovka, jenže i tato porubská sestava dokázala ve čtyřech být velmi aktivní a hru více méně držela co nejdál od Drabčíka. V oslabení zkoušeli střelecké štěstí Kalužík s Chovancem.

Od devatenácté minuty se zaplnily trestné lavice. Nejdřív hrála Poruba klasickou přesilovku, jenže se o ni záhy připravila. Což nemuselo trenérské duo Moravec – Bahník mrzet, protože jejich svěřenci měli možnost zahrát si, sice jen 17 vteřin, ve čtyřech proti třem a následně 22 vteřin v pěti proti třem. A jak tresty postupně končily, měla Poruba přes minutu i klasickou přesilovku. Hráči ale stříleli buď moc vysoko nad bránu, nebo těsně kolem tyčí. Do středu brány se trefil jen Krčmarský, ale trefil masku brankáře Šedivého.

Další přesné střely, které domácí gólman pochytal, byly z holí Maciase a Hlavatého. Tyč za zády Šedivého zazvonila po tvrdé střele Krčmarského. A jak se říká, nedáš, dostaneš, tak se i stalo. Na útočné modré ztratil porubský obránce puk, čehož využil Stuchlík a v úniku střelou nad pravé Drabčíkovo rameno vyrovnal. Začínala dvacátá devátá minuta. Ve zbývajícím čase se stav nezměnil, a tak utkání skončilo 1:1.

Po pěti sériích nájezdů se o vítězi nerozhodlo, trefili se Trnka s Kalužíkem. Takže se jezdilo dál až do náhlé smrti. V deváté sérii, kterou i ukončoval, střílel zápěstím pod horní tyč Josef Pásek, a přidal tak na konto Poruby výhru.

Ohlasy k utkání

Miroslav Komínek (HC Frýdek – Místek): Jsme mile překvapeni, výsledky pěkné. Zase jsme dali jeden gól. Ale s tím jsme počítali už před přípravou, že moc gólů dávat asi nebudeme. Ale jsme mile překvapeni, že kluci zvládli třídenní soustředění, několik tréninků v rychlém sledu a k tomu přípravné zápasy. Navíc se herně posouvají, což bylo vidět, ale ještě je na čem pracovat. Nicméně jsme s těmito minizápasy spokojeni.

David Moravec (HC RT TORAX Poruba): Utkání nám ukázala, že máme co zlepšovat v útoku a hlavně v zakončení. Tam jsme se hodně trápili. Navíc nám puk nešel svižně přes hokejky a tím byla naše hra pomalá. Chtěli jsme ukázat agresivitu, a že jsme lepší, ale nějak se nám to nepodařilo. Ale taková utkání někdy prostě jsou. Ód toho je příprava, aby se hledaly chyby a pak se postupně trénink od tréninku odstraňovaly.