Dorost v Šumperku ve druhém utkání vyřídil Prostějov, Halata blízko doublehattricku

12.08.2018, René Chyla

Destrukce, demolice, spanilá jízda. Porubský dorost se po skalpu šumperských Draků absolutně nemazlil ani s druhým soupeřem na turnaji v podhůří Jeseníků a ligový Prostějov smetl neskutečným výsledkem 13:1. Šesti bodů za pět branek a asistenci navrch zapsal neúnavný Matěj Halata, čtyři body pak zapisuje Ondřej Bechný a po třech asistencích má také duo beků Ondřej Gelnar – Vojtěch Tošenovjan.

Přípravné zápasy dorostu - přát. so 11.8.
SK Prostějov 1913
HC RT TORAX Poruba
1:13(0:5, 0:5, 1:3)
Branky a nahrávky Poruby: 9. Halata (Boguaj, Tošenovjan), 15. Krčmarský (Bechný, Hlavatý), 16. Chovanec (Vehovský, Gelnar), 18. Halata (Bechný), 20. Bechný (Chovanec), 21. Vehovský (Gelnar), 27. Halata (TS), 33. Prokeš (Tošenovjan, Elbl), 35. Hlavatý (Bechný, Chovanec), 40. Boguaj (Halata), 48. Halata (Boguaj), 59. Halata (Tošenovjan), 60. Vehovský (Gelnar). Vyloučení: 6:5. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 16:81 (5:25, 3:26, 8:30). Průběh utkání: 0:13, 1:13.
SK Prostějov 1913: sestava neznámá
HC RT TORAX Poruba: Drabčík – Bechný, Pásek; Gelnar, Hlaváč; Elbl, Tošenovjan; Borkovec, Kríž – Hlavatý, Krčmarský, Kovalčík – Vehovský, Chovanec, Pohl – Elze, Petruška, Bukovjan – Prokeš, Halata, Boguaj

Hvězdy zápasu

Matěj Halata (POR) (5+1)
Ondřej Bechný (POR) (1+3)
Vojtěch Tošenovjan (POR) (0+3)

Bechného třetina a předzvěst koncertu

Prostějov odolával Porubským pouze necelých devět minut. V té se po akci Václava Boguaje a Vojtěcha Tošenovjana prosadil Matěj Halata, který bez problémů prostřelil prostějovského gólmana a započal tak své velkolepé představení. V patnácté minutě nahrával Ondřej Bechný Kryštofu Krčmarskému, proti kterému neměl domácí brankář šanci – 0:2. A za minutu bylo ještě veseleji. Maxim Vehovský našel Pavla Chovance, který přidal třetí zásah – 0:3. Do přestávky ale stihli Ostravané ještě další dvě trefy. V osmnácté minutě pálil přesně po dalším ideálním pasu Ondřeje Bechného Matěj Halata – 0:4. A dočkal se i porubský bek, který zužitkoval odraženou střelou Pavla Chovance v předbrankovém prostoru – 0:5.


Porubská exhibice

Ostravané řádili i po přestávce. Už po pár vteřinách ze druhé třetiny Ondřej Gelnar oslovil přihrávkou Maxima Vehovského, jenž při početní výhodě navýšil porubské vedení – 0:6. Tempo hostujících hráčů neopadlo a v sedmadvacáté minutě se do úniku dostal Matěj Halata, který byl sice nejprve faulován, z následného trestného střílení už ale prostějovského brankáře překonal – 0:7. Za šest minut už ze zápasu byla exhibice. Marek Prokeš byl na konci akce Tomáše Elbla s Vojtěchem Tošenovjanem a přidal lehce osmý gól – 0:8. Za dvě minuty pak Ondřej Bechný připravil gól pro Velena Hlavatého, který mířil už do prázdné – 0:9. Prostějovští už se viděli v šatně, nicméně Porubští nadělili domácímu týmu desítku ještě do druhé pauzy. Matěj Halata našel Václava Boguaje, který načepoval domácím ráznou desítku – 0:10.


Drabčík přišel o nulu až v závěru, Halata přidal k hattricku další dva góly

Ostravané neměli s nováčkem Ligy dorostu slitování a ve 48. minutě přidal k hattricku Matěj Halata další gól – 0:11. Následně pak úřadoval Vojtěch Tošenovjan, který v 59. minutě poslal puk do ideální pozice opět Matěji Halatovi a ten dokonal prostějovský zmar – 0:12. V poslední minutě přidal poslední hřebíček do prostějovské rakve Maxim Vehovský, jenž uzavřel porubskou kanonádu – 0:13. Vincenc Drabčík byl velmi blízko čistému kontu, domácí ale těsně před sirénou tyto sny pokazili, a tak Poruba porazil Prostějov 13:1.