Dorost v prvním modelovém zápase přehrál Frýdek-Místek, Elze se blýskl dvěma góly

09.08.2018, René Chyla

Dorost sehrál ve čtvrtek odpoledne dvě modelová utkání s Frýdkem-Místkem. Obě se hrála systémem 35 minut hrubého hracího času, v první části vyhráli domácí 5:1, přičemž dvěma góly zazářil Daniel Elze. O jedinou branku hostů se postaral Šimon Puzoň.

Přípravné zápasy dorostu - přát. čt 9.8.14:15
HC RT TORAX Poruba
HC Frýdek-Místek
5:1(hráno 35 min. hrubého času)
Branky a nahrávky: 9. Bukovjan (Halata, Boguaj), 11. Elze (Kríž), 23. Hlaváč, 27. Elze (Kríž), 33. Halata (Elbl) – 28. Puzoň. Rozhodčí: Mareček. Vyloučení: 1:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 28. Střely na branku: 27:8. Průběh utkání: 4:0, 4:1, 5:1.
HC RT TORAX Poruba: Drabčík – Bechný, Hlaváč; Elbl, Kríž – Boguaj, Halata, Bukovjan – Elze, Prokeš, Pohl – Krčmarský
HC Frýdek-Místek: Zátopek – Hylský, Trnka; Velička, Váňa; Šmatelka, Kuchař – Rýpar, Puzoň, Řihošek – Siekiera, Strejček, Vrba – Stuchlík, Jurášek, Kaleta – Šena, Rypka

Hvězdy prvního zápasu

Matěj Halata (POR) (1+1)
Vít Kríž (POR) (0+2)
Daniel Elze (POR) (2+0)

Domácí měli navrch, střeleckou smůlu si vybral Boguaj

Do prvního modelového zápasu vstoupili lépe domácí. V deváté minutě přihrál před brankovištěm nakrátko na levou stranu Matěj Halata Vojtěchu Bukovjanovi, který už mířil do prázdné klece – 1:0. Už za dvě minuty HC RT TORAX své hubené vedení navýšil. Vít Kríž přenechal na modré čáře puk Danieli Elzemu, který si objel branku a poté z kruhu nachytal v nedbalkách Šimona Zátopka přízemní střelou ke vzdálenější tyči – 2:0. Domácí měli i nadále převahu, třetí gól měl na holi Václav Boguaj, ten ale trefil jen tyč. Ve 23. minutě se však do puku na vrcholu levého kruhu opřel Filip Hlaváč, který zamířil nad pravé gólmanovo rameno – 3:0.


Puzoňovo snížení na drama nestačilo, pečetil Halata

Frýdek-Místek se do šancí příliš nedostával, a tak mohli opět řádit porubští borci. V 27. minutě si kotouč vyměnila dvojice Vít Kríž – Daniel Elze a druhý jmenovaný poté navýšil skóre přízemní střelou z pravého kruhu – 4:0. Za minutu hosté z ojedinělé akce snížili. Šimon Puzoň napřáhl na modré a puk zapadl do pravého horního růžku Drabčíkovy branky – 4:1. Domácí však překvapení už nepřipustili a dále se tlačili do brány, samostatné úniky ale neproměnil ani Vojtěch Bukovjan, ani Kryštof Krčmarský. Definitivně hotovo bylo ve 33. minutě, kdy dostal z obranného pásma nahrávku Matěj Halata od Tomáše Elbla a porubský útočník parádní ranou pod břevno zpečetil vítězství – 5:1.


Ohlasy k utkání

David Moravec (HC RT TORAX Poruba): Hrálo se na dvě poloviny, takže v každé z nich jsme hráli pouze na dvě pětky, což při 35 minutách hrubého času je zhruba sedmnáct minut aktivní práce. Tím, že se hrálo ob střídání, tak kluci museli zefektivnit svou práci na ledě. Zápas nás prověřil spíše do útoku, do obrany ani tak ne, jelikož těch vyhrocených situací před naší brankou moc nebylo, ale i taková utkání prostě jsou. Uvidíme, jak to bude vypadat v lize, ale rádi bychom absolvovali i náročnější duely, abychom se připravili i na hru v obranném pásmu.

Miroslav Kameník (HC Frýdek-Místek): Byl to náš druhý zápas ve dvou dnech, v tom minulém jsme s extraligovým Šumperkem prohráli 0:10. Víme, že tento mančaft bude mít velký problém se střílením branek, což se potvrdilo i v tomto dvojzápase. Stále ještě zkoušíme, lajny točíme, takže nejsme zatím moc sehraní. Příprava nám ale ukázala to, co jsme potřebovali. Bylo to lepší než minulý zápas, takže já osobně jsem spokojený.