Dorost na turnaji v Šumperku přehrál ve velkém stylu domácí, extraligové Draky vyškolil 5:1

12.08.2018, René Chyla

Porubský dorost pod vedením Davida Moravce navázal na výborné výsledky z přípravy a v sobotu si v Šumperku vyšlápl také na extraligové Draky. Ostravané nahlodali Šumperk už v první třetině, kdy se ujali vedení 2:0. Domácí sice ještě do přestávky odpověděli kontaktní brankou, z jejich strany to ale bylo vše a vzhledem k tomu, že v poslední dvacetiminutovce se během sedmi minut prosadila trojice Přemysl Pohl, Matěj Halata a Václav Boguaj, vyhráli Porubští vysoko na ledě favorita 5:1.

Přípravné zápasy dorostu - Turnaj so 11.8.
HK Mladí Draci Šumperk
HC RT TORAX Poruba
1:5(1:2, 0:0, 0:3)
Branky a nahrávky Poruby: 5. Boguaj (Bechný, Halata), 15. Hlaváč (Bechný), 42. Pohl (Kríž), 47. Halata (Vehovský, Boguaj), 49. Boguaj (Vehovský, Halata). Vyloučení: 3:3. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 28:47 (8:20, 13:10, 7:17). Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:5.
HK Mladí Draci Šumperk: sestava neznámá
HC RT TORAX Poruba: Hurčík – Bechný, Hlaváč; Gelnar, Pásek; Kríž, Borkovec; Elbl – Vehovský, Halata, Boguaj – Hlavatý, Krčmarský, Chovanec – Pohl, Kovalčík, Prokeš – Bukovjan

Hvězdy zápasu

Václav Boguaj (POR) (2+1)
Matej Hurčík (POR) (28 střel, 27 zásahů, 1 gól, 96.43% úspěšnost)
Matěj Halata (POR) (1+2)

Namlsané Draky uzemnil Halata s Krčmarským

Ostravané se vrhli na extraligové Draky hned od začátku a domácího brankáře zasypali v úvodní dvacetiminutovce hned dvacítkou střeleckých pokusů. První z nich se ujal už v páté minutě, kdy Václav Boguaj zužitkoval přesný pas od svého kolegy a otevřel gólový účet – 0:1. Porubští hráli na konci třetiny přesilovku, v níž nahrával na milimetr přesně Ondřej Bechný Filipu Hlaváčovi, který poslal hosty do trháku – 0:2. Zanedlouho ale odpověděli Draci, kteří za dvě minuty snížili, a tak se šlo do kabin za jednobrankového vedení 2:1 pro Moravcovu družinu.


Druhou třetinu sponzoroval Fanklub defenzivního hokeje

Šumperk se ve druhé třetině zvedl a to jak střelecky, tak po herní stránce, na Mateje Hurčíka hájícího porubské brankoviště si ale nikdo z domácích Draků nepřišel a porubský brankář držel své mužstvo nad hladinou. Porubští zvládli i několik oslabení, ani oni ale nedokázali přetavit své šance v další góly, což rozhodlo o tom, že se skóre nezmění a do kabin se na druhou přestávku půjde opět s jednobrankovým vedením 2:1 pro Porubu.


Ostravané rozhodli během sedmi minut poslední části

Kdo čekal, že se favorit hrající extraligu na poslední dvacetiminutovku vyhecuje, musel být překvapen. Domácí tým inkasoval ve 42. minutě potřetí, což se stalo zřejmě Drakům osudným, katem se stal po přesné nahrávce Víta Kríže Přemysl Pohl – 1:3. Za pět minut slavili Porubští znovu. Maxim Vehovský tentokrát ve spolupráci s Václavem Boguajem připravili šanci pro Matěje Halatu, který samozřejmě nepohrdl – 1:4. Za dvě minuty už bylo dílo dokonáno. Matěj Halata se vzdal šance na druhý gól, místo toho s Maximem Vehovským vyzval Václava Boguaje, jenž prostřelil šumperského gólmana popáté – 1:5.