Je to tam! Porubští zabojovali a tři body ze zápasu se Slavií urvali pro sebe

04.12.2021, David Kubatík

No konečně! Hokejisté týmu HC RT TORAX Poruba 2011 si po třech krutých porážkách na své bodové konto připsali tři body za vskutku vybojované vítězství proti pražské Slavii. Všechno už po gólu Žovince ve čtyřicáté osmé minutě vypadalo jako jasná záležitost. Chvíli na to ale hosté skóre snížili a v power-play se ze všech sil bili o vyrovnání a vynucení si prodloužení. Všechny jejich snahy ale nakonec uťal sprintem na hranici sebeobětování a následným gólem do prázdné branky Tomáš Gřeš. Pražanům pak nepomohl ani šťastný gól vstřelený osm vteřin před koncem.

CHANCE LIGA - 26.kolo so 4.12.16:00
HC RT TORAX Poruba 2011
HC Slavia Praha
5:4(1:1, 2:1, 2:1)
Branky a nahrávky: 20. Réway (Szathmáry, Urbanec), 27. Hrníčko (Toman, Voráček), 36. Stloukal (Voráček, Toman), 48. Žovinec (Hrníčko, Stloukal), 59. Gřeš (Jenyš) – 17. Vlček (Bílek, Hejda), 31. Brož (Šteiner, Pšenička), 53. Vlček (Hovorka), 60. Knotek (Brož, Šteiner). Rozhodčí: Cabák, Zavřel – Gančarčík, Hranoš. Vyloučení: 3:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 558. Střely na branku: 26:31. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 4:2, 4:3, 5:3, 5:4.
HC RT TORAX Poruba 2011: Brízgala – Szathmáry, Urbanec, Voráček, Houdek, Barinka – Guman, Réway, Korkiakoski – Stloukal, Toman, Hrníčko – Jenyš, Vachovec, Gřeš.
HC Slavia Praha: Málek – Krejčí, Veber, Duda, Havel, Hejda, Hovorka, Zelingr – Machač, Knotek, Žejdl – Kern, Vlček, Bílek – Brož, Pšenička, Šteiner – Doležal, Havrda.

Ač vstoupili Porubští do zápasu mnohem aktivněji, gólově se i přes velké šance neprosadili, hra se postupem času vyrovnala a vedení se jako první ujali hosté. Na konci sedmnácté minuty se v blízkosti modré čáry do puku pořádně opřel Filip Vlček a Brízgala se pouze ohlédl. Když už to pak ale vypadalo, že první část skutečně skončí vedením Pražanů, přišlo čtrnáct vteřin před sirénou vyrovnání. O to se postaral Martin Réway, který zpoza kruhů trefil místečko nad lapačkou Romana Málka. Z ledu se tak šlo za stavu nerozhodného.

Z druhé třetiny uběhlo pouze šest minut a na ledě RT TORAX ARENY došlo k obratu ve skóre. Po Voráčkově střele puk za Málkova záda nadvakrát protlačil Dominik Hrníčko . Vedení Ostravanům vydrželo ale jen pouhé čtyři a půl minuty. Po sérii nešťastných odrazů doklepl puk do prázdné porubské branky Jaroslav Brož a v tu ránu se začínalo znovu od nuly. Tento stav vydržel ale znovu jen další zhruba čtyři a půl minuty. Potom totiž převzal puk za vlastní brankou Petr Stloukal , vysekl nádherné sólo přes celé kluziště a zavěsil. Před třetí třetinou tak na nové porubské kostce svítilo skóre 3:2 pro domácí výběr.

I do třetí třetiny vstoupili porubští hokejisté lépe. Nejdříve přežili oslabení a chvíli na to udeřili počtvrté. Po Málkově chybě při rozehrávce se v jeho brankovišti strhlo dobývání, které nakonec vyřešil bombou do odkryté branky Dušan Žovinec. To ale, co se týče vstřelených gólů, nebylo vše. Na konci padesáté třetí minuty zamířil hostující Filip Vlček z mezikruží přesně nad Brízgalovu lapačku a snížil. Slávisté to v posledních minutách zkusili i bez brankáře, což se jim ale stalo osudným. Minutu a čtvrt před koncem totiž za vyhozeným pukem ze všech sil vyrazil Tomáš Gřeš, předjel obránce a rozhodl zápas. Osm vteřin před koncem si pak ještě Urbanec srazil nešťastně puk z hole Tomáše Knotka do vlastní sítě. Poruba – Slavia tedy nakonec 5:4.

Možnost vyhrát podruhé v řadě budou mít porubští borci ve středu 8. prosince na ledě lídra soutěže z Třebíče.

Ohlasy k utkání

Jiří Režnar (HC RT TORAX Poruba 2011): Pro diváky to nebyl moc koukatelný hokej. Byla to vydřená a upracovaná výhra, ale je nesmírně důležité, že jsme ty tři body urvali. Doufejme, že se od toho odrazíme, a že ten hokej bude pro diváky nějak vypadat.

Jiří Veber (HC Slavia Praha): První třetinu jsme odehráli velice dobře, tedy až na poslední minutu. Byli jsme celkově lepší, ale po inkasované brance následovala v druhé části z naší strany katastrofální hra. Měli jsme špatný přístup a byl to prostě najednou strašný výkon. Vypadalo to, jakoby nám nedocházelo, oč se letos hraje.