Premiéra trenéra Režnara nevyšla. Poruba jede z Přerova bez bodů

24.11.2021, Pavlína Vítková

V rámci 23. kola zajížděla Poruba na led Přerova, kde vyzvala místní Zubry. Premiéra trenéra Jiřího Režnara ale nedopadla pro RT TORAX dobře. Domácí od třetí minuty vedli a náskok si uhlídali až do konce.

CHANCE LIGA - 23.kolo st 24.11.18:00
HC ZUBR Přerov
HC RT TORAX Poruba 2011
2:0(1:0, 0:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 3. Kratochvil (Herman, Kubeš), 41. Hrdinka (Herman, Černý). Rozhodčí: Šudoma, Jaroš – Štěpánek, Blažek. Vyloučení: 2:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 611. Střely na branku: 40:27. Průběh utkání: 2:0.
HC ZUBR Přerov: Klimeš – Kubeš, Hrabal, Černý, Hrdinka, Ševčík, Krisl, Novotný – Doležal, Pšurný, Süss – Jan Svoboda, Herman, Kratochvil – Matěj Svoboda, Dvořák, Novák – Sebera, Indrák, Král.
HC RT TORAX Poruba 2011: Muštukovs – Szathmáry, Urbanec, Voráček, Žovinec, Houdek, Barinka, Kozák – Guman, Bitten, Korkiakoski – Stloukal, Toman, Hrníčko – Jenyš, Vachovec, Gřeš – Kanko.

Úvod zápasu vyšel lépe domácím. Už v čase 02:34 se totiž při přesilovce prosadil Matouš Kratochvil a poslal Přerov do vedení. Porubským se příliš nedařilo, i v následujích minutách šli na ledě vidět spíše Zubři. Projevovalo se to také množstvím vyslaných střel. Další gól již však v první třetině nepřišel.

V prostřední části se Poruba prezentovala o něco aktivnější hrou. Žádná vyloženě gólová akce z toho nicméně nebyla, přerovská defenziva zabrala a gólman Klimeš si se všemi porubskými pokusy poradil. Muštukovs měl nejvíce práce při hře v oslabení, ale i on veškeré rány zneškodnil. I po druhé periodě tedy platilo skóre 1:0.

Po přestávce se to ale bleskurychle změnilo. Třetí třetina sotva začala a Přerov mohl slavit druhý gól. V čase 40:25 potrestal při hře 4 na 4 porubskou chybu z bekhendu František Hrdinka a zvýšil domácí náskok. Porubský výběr se sice snažil najít nějakou odpověď, brankář Klimeš ale předváděl spolehlivý výkon. Nic na tom nezměnily ani střely Tomana či Kanka. RT TORAX proto odjíždí z přerovského ledu s prázdnou.

Ohlasy k utkání

Jakub Grof (HC ZUBR Přerov): První a třetí třetinu jsme předváděli bojovný výkon a hráli jsme dobře v systému. Během druhé části jsme ovšem propadali – nebyli jsme to my, trápili jsme se v přesilovkách. Dozadu nám ale obrovsky pomohl Klíma. Výsledek 2:0 je pro nás momentálně ten nejcennější, který může být.

Jiří Režnar (HC RT TORAX Poruba 2011): Jeli jsme do Přerova uspět a navázat na vítězství nad Vsetínem. Bohužel jsme nedali gól a bez gólů nemůžete vyhrát. Některé věci byly dobré, některé špatné. Ze špatných se musíme poučit do dalších utkání, abychom udělali nějakou šňůru.