Sareza Ostrava na Zvolen nestačila

21.08.2007, Vladimír Vronka, Adam Bagar

Sareza Ostrava měla na cestě do Zvolenu drobné zpoždění. Hráči naskakovali na rozbruslení o patnáct minut později než byl plán. První třetina byla celkem vyrovnaná, zápas se lámal v třetině druhé, kdy Zvolen dokázal nastřílet čtyři branky. Sareza ve třetí třetině soupeře přehrávala, ale více než snížení na konečných 6:3 se nedočkala.

- přát. út 21.8.17:00
HKM Zvolen
HC Sareza Ostrava
6:3(2:0, 4:1, 0:2)
Branky a nahrávky: 2. Macejka (Cebák), 9. J. Čierny (Cebák, Macejka), 22. Jurík (Cebák), 23. Kubenko (Ondruška), 38. Klouda (Hvila), 40. Gašpar (Kubenko, Paciga) - 21. Boháč (Grygar, Šebesta), 48. Valušiak (Řípa), 56. Janečka (Najdek, Gelačák) Vyloučení: 5:6, navíc Macejka 10 OT. Bez využití. Diváci: 800.
HKM Zvolen: Kostúr - Babka, Štork, Čierny L., Frühauf, Cebák, Dlouhý, Juraško, Ondruška, Cibuĺa, Turek, Krayzel, Chovan, Klouda, Hvila, Čierny J., Škvaridlo, Jurík, Kubenko, Gašpar, Paciga, Macejka
HC Sareza Ostrava: Štěpánek (od 31. Iláš) - Rimmel, Tesařík, Ovšák, Holík, Ovčačík, Vajda, Palík, Vnenk - Šebesta, Boháč, Grygar, Gelačák, Najdek, Bokroš, Janečka, Řípa, Dušek, Valušiak, Mocek I.

Již v první minutě utkání prověřil domácího gólmana Boháč, ale k brance to nevedlo. Ale na první branku se nemuselo ve Zvolenu čekat příliš dlouho. V čase 1:27 vstřelil úvodní branku domácích nikým nehlídaný Filip Macejka po asistenci Cebáka. Sareza příliš často branku domácích neohrožoval, a když už, tak pouze ze středních vzdáleností. V 5. minutě utkání si krásně obehrál obránce Sarezy Chovan a dvakrát vystřelil, druhá střela dokonce skončila na tyči. O minutu později jeli dva Zvolenští na jednoho obránce Sarezy, ale neuspěli proti dobře připravenému Štěpánkovi. V minutě 8. nadělal gólmanovi domácích velké problémy Boháč, když si objel branku a málem skóroval. V čase 9:00 ale mohla Sareza opět smutnit, když na 2:0 zvýšil Jozef Čierny, jehož střela šla krásně o tyč až do branky. V minutě 10. opět Sareza mohla inkasovat, když stáli osamoceni před Štěpánkem nejprve Juraško a poté i Paciga. Ve 12. minutě vyzkoušel pozornost gólmana tvrdou střelou od modré Valušiak. V minutě 14. Sareza uzamkla soupeře, ale nedostala se ani ke střele. V 16. minut měla Sareza výhodu přesilové hry, ale nic nevymyslela a navíc skoro inkasovala. V minutě 19. předvedli Janečka s Řípou pěkné střely, ale gólman domácích kryl.

Na začátku třetiny druhé se děly velké věci. Nejprve v čase 20:36 skóroval Daniel Boháč po asistenci Grygara krásným blafákem. Gólman domácích neměl žádnou šanci. Ale už o necelou minutu později v čase 21:24 se skóre opět měnilo, když vystřelil z modré čáry domácí Cebák, jehož střelu tečoval těsně před Štěpánkem Lukáš Jurík. Neuplynula ani minuta a Zvolen opět zvýšil svůj náskok, když Viktor Kubenko nachytal Štěpánka a střelou mezi betony zvýšil už na hrozivých 4:1. V minutě 24. se opět dostával do zakončení Krayzel, ale nebýt Štěpánkovy hole, tak už by asi Zvolenští opět skórovali. Sareza působila v těchto momentech velmi bezradným dojmem. Zvolen tlačil a stále obsypával branku hostů střelami. Ve 30. minutě byla Sareze nabídnuta možnost zahrát si přesilovou hru, ale opět téměř nic nepředvedla, spíše naopak, Hvila zahrozil únikem po straně v oslabení. Ve 35. minutě ujížděl dnes asi nejlepší hráč Sarezy Daniel Boháč, ale střelou z těžkého úhlu gólmana nepřekvapil. V minutě 37. Zvolen Sarezu v přesilové hře pěkně rozebral, když Chovan střílel tvrdou ránu od modré čáry a poté hned Turek netrefil poloodkrytou bránu. V čase 37:23 Zvolen opět skóroval, když tvrdě vypálil Hvíla a jeho střelu ještě stačil tečovat Peter Klouda. V čase 39:15 navíc Zvolen zasadil sareze další ránu v podobě šestého gólu. Úplně sám před Ilášem stál Rastislav Kašpar pro kterého nebyl problém udělat blafák a skórovat do odkryté sítě.

Začátek třetí třetiny moc šancí nepřinesl. Až v 45. minutě si pěkně nabruslil až před Iláše Turek, ale gólman hostí byl připraven. O dvě minuty později se opět Boháč pokoušel překvapit Kostúra objetím branky, ale zvolenský gólman se nachytat nenechal. V téže minutě ujel Paciga, ale těsně netrefil branku. Od minuty 48. Sareza převzala otěže zápasu a byla mnohem lepším týmem. Gólově se to projevilo již v čase 47:54, kdy nahrával Dušek z rohu na volného Řípu, který vystřelil tak, že Kostúr kotouč před sebe vyrazil a pro Petra Valušiaka již nebyl problém trefit poloodkrytou klec. O minutu později stál sám před gólmanem domácích Grygar, ale při finální fázi mu sjel kotouč z hole. V 54. minutě byli před zvolenskou brankou opět nikým nehlídaní Gelačák s Janečkou, ale Sareze chybělo potřebné štěstí při zakončení. O minutu později předvedl krásnou střelu Dušek, ale šla těsně nad břevno. V té samé minutě měl také příležitost Zvolen, když Chovan trefil od modré čáry jen tyč. V čase 55:55 po krásné souhře Najdka, Gelačáka a střílejícího Petra Janečky skórovala Sareza již po třetí, ale to bylo z její strany vše. Zápas se už jen v závěru dohrával, a tak Sareza podlehla Zvolenu 6:3.