Prokletí prolomeno! Junioři dokázali porazit Techniku a připisují si první výhru

15.10.2021, Patrik Rošič

Porubští junioři zajížděli v devátém kole Ligy juniorů na led brněnské Techniky. Cíl byl opět stejný a jasný. Vyhrát zápas a připsat si tři body do tabulky. To se i podařilo! Hráči Poruby se totiž před koncem druhé části dostali do vedení a do konce utkání si výsledek pohlídali. Porubská juniorka tak po osmi porážkách připisuje premiérovou výhru.

Liga juniorů - 9.kolo pá 15.10.17:45
Technika Hockey Brno
HC RT TORAX Poruba 2011
4:5(1:1, 1:2, 2:2)
Branky a nahrávky: 17. Pospíšil (TS), 25. Líska (Blaško), 48. Fojt, 60. Čoupek (Sever, Pospíšil) – 6. Ludvík (Halata, Hlaváč), 29. Plevka (Hlaváč, Halata), 39. Dinmukhammed (Koudelný, Lysoněk), 45. Chovanec (Ludvík), 53. Lysoněk (Kolat). Rozhodčí: Pavel – Hrabal, Jiruška. Vyloučení: 2:3, navíc Vlach (TBR) 5 + OK a Ludvík (POR) 5 + OK. Využití: 1:1. Diváci: 64. Střely na branku: 27:40. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:4, 3:4, 3:5, 4:5.
Technika Hockey Brno: Kubík – Kubica, Šujan, Holcman, Fojt, Svoboda, Blaško – Růžek, Ošlejšek, Sever, Čoupek, Vlach, Trögner, Jakuba, Líska, Vrána, Pospíšil, Lajoš
HC RT TORAX Poruba 2011: Slíž – Macias, Kelnar, Mrozek, Fišara, Dinmukhammed, Hlaváč, Ludvík – Plevka, Chovanec, Fornál, Barčák, Kolat, Siekierka, Koudelný, Halata, Žák, Lysoněk

V první třetině šli do vedení hokejisté Poruby. V šesté minutě rozjásal střídačku Jakub Ludvík. Pár minut před první sirénou ale Technika dokázala vyrovnat. Z trestného střílení se prosadil Erik Pospíšil. V druhé části se jako první radovali Brňané. Na 2:1 upravil Dominik Líska. Netrvalo však dlouho a Porubští dokázali vyrovnat po střele Jakuba Plevky. Další branka padla v 39. minutě. Hráči HC RT TORAX si vzali vedení zpět, když se přesně trefil mezi tři tyče Isin Dinmukhammed. Do třetí tercie tak šla Poruba s jednobrankovým vedením. Po první části začali skvěle tu třetí opět hráči Poruby. Na dvoubrankový rozdíl totiž zkraje navýšil Pavel Chovanec. Domácí se ale nevzdávali a dostali se na dostřel. Luboš Fojt snížil na 3:4. Do konce utkání padly ještě dvě branky. Nejprve vrátil klid na hokejky Porubským Ludvík Lysoněk, aby v 60. minutě kosmeticky upravil skóre zápasu Tomáš Čoupek.