Žákovské okénko: Zářijové zápasy mladších žáků

Žákovské okénko: Zářijové zápasy mladších žáků

Romana Opatová, 13.10.2021
Stejně jako starší žáci i jejich mladší spoluhráči – žáci 6. a 7. třídy rozehráli v září svá mistrovská utkání. Rozlosování obou soutěží je ovlivněno týmy, které ze soutěže odstoupily. Hráči sedmé třídy navíc museli z důvodu pozitivně testovaného hráče v týmu soupeře nastoupit do nařízené karantény. Obě kategorie tak zvládly odehrát pouze několik utkání.

Svěřenci Květoslava Foltýna – žáci 7. třídy ve skupině C rozehráli soutěž domácím utkáním proti HC Kopřivnice. Do utkání tým vstoupil velmi zodpovědně a po první třetině vedl zaslouženě 3:0. V druhé části hry se dokázal prosadit i soupeř, který tuto část vyhrál 2:1. V poslední části již kralovali domácí hráči a celkově tak Poruba zvítězila 7:3.

I druhý zápas soutěže odehrál porubský tým na domácí půdě, a to proti týmu z hanácké metropole Olomouce. Hráči se v utkání dokázali prosadit až od druhé poloviny zápasu, v této době už ale prohrávali 4:0. Třemi brankami snížili stav na 4:3 a bojovali o srovnání. V 52. minutě olomoucký tým dokázal odskočit na rozdíl dvou branek a tento odstup si už do konce utkání udržel. HC Olomouc zvítězila celkově 6:4.

Svůj další zápas odehráli hráči HC RT TORAX v rámci 4. kola na ledě nedalekých Vítkovic. Oproti předchozímu utkání byli svěřenci Květoslava Foltýna v úvodu utkání úspěšnější a po první dvacetiminutovce vedli 1:0. Utkání bylo vyrovnané do poloviny herní doby. Od toho okamžiku na ledě převládal vítkovický tým a celkově zvítězil vysoko 13:4.

Další utkání již hráči 7. třídy z důvodu nařízené karantény odehrát nemohli. Na led se vrátí až v polovině října.

Hráči 6. třídy pod vedením Jakuba Voznici rozehráli soutěž Mladších žáků kategorie D 18. září na ledě MSK Orlová. Porubský tým byl ten, který udával taktovku hry po celou dobu utkání a zvítězil vysoko 11:3.

Hned následující den v neděli 19. září přivítali hráči na domácím ledě soupeře z Českého Těšína. Na rozdíl od předchozího utkání byl porubský tým tím, který musel v utkání neustále skóre dotahovat. V 11. minutě již prohrával 4:0. Do konce třetiny hráči HC RT TORAX dokázali stav korigovat na 4:3. Ve zbývajících částech hry soupeř dokázal výsledkově odskočit výrazněji a zvítězil 5:2 a 5:1. Celkově vlci z Českého Těšína zvítězili 14:6.

Úterý 28. září patřilo městskému derby, porubský tým přivítal vítkovickou Rideru. V první třetině zvítězili domácí 2:1, druhá třetina skončila smírně 3:3 a do závěrečné části hry vstupovali hráči Jakuba Voznici s těsným jednobrankovým vedením. Tento stav drželi hráči až do 51. minuty. V tento čas dokázal vítkovický tým utkání vyrovnat, a když následně ještě vstřelil další 2 branky, zvítězila Ridera celkově 7:5.