6. třída na mezinárodním turnaji v Novém Jičíně

6. třída na mezinárodním turnaji v Novém Jičíně

Romana Opatová, 19.08.2022
O víkendu 13. – 14. srpna se v rámci předzávodní přípravy vypravili mladší žáci 6. třídy do nedalekého Nového Jičína, kde si poměřili síly s českými i slovenskými týmy. Ve velké konkurenci se rozhodně neztratili. Na turnaji, kterého se zúčastnilo celkem 10 týmů, skončili na čestném 4. místě.

V rámci probíhajících letních prázdnin, kdy řada dětí tráví čas ještě na dovolené s rodiči či různých táborech, čelili hned na úvod trenéři ročníku 2011 Martin Tomášek a Květoslav Foltýn poměrně složité výzvě – sestavit dostatečně početný tým.

Patnáct hráčů složených ze zmiňovaného ročníku a jejich mladších spoluhráčů se nejprve utkalo se 4 týmy v rámci tzv. základní skupiny. V samostatně vyhodnocovaných 2x 15minutových poločasech se utkali s blízkou Opavou, slovenským týmem Partizánské, opět blízkým Frýdkem-Místkem a dalším slovenským týmem Dolným Kubínem. V rámci těchto utkání nasbírali 9 bodů z celkově 16 možných a umístili se tak s dostatečným náskokem na 2. pozici ve skupině. Určitě stojí za zmínku, že většinu bodů hráči uhráli proti slovenským týmům, naopak proti Opavě a Frýdku-Místku se jim příliš nedařilo.

V neděli podvečer rozehráli svěřenci Martina Tomáška a Květoslava Foltýna závěrečné utkání o 3. místo s 2. týmem z vedlejší skupiny, domácímu týmu Ďáblíci Nový Jičín. I přes hlasitou kulisu domácích fanoušků se hráči RT TORAX pustili do soupeře s náležitou energií. Domácí tým si nechtěl 3. místo nechat ujít, postupně se ujal vedení již 3:0, ale ani v tomto stavu to porubští hráči tzv. nezabalili. Postupně získávali na hřišti jednoznačnou převahu a na soupeře se dotáhli na rozdíl jedné branky, 3:2. Vyrovnat již bohužel nestačili, ale rozhodně se za svůj výkon nemuseli stydět. Vždyť v celkovém pořadí za sebou nechali i týmy jako jsou HC Olomouc, HC Košice a další.

Celkové pořadí:

1. HC Frýdek-Místek I
2. HC Slezan Opava
3. HC Ďáblíci Nový Jičín
4. HC RT TORAX Poruba
5. HC Košice
6. HC Iskra Partyzánské
7. HC Frýdek-Místek II
8. HC Olomouc
9. HC Uherské Hradiště
10. HD Dolný Kubín

Sestava HC RT TORAX: Hodoši, Sárközi – Mikolajek, Holý, Novák, Vrabel, Dudek – Obluk, Opat, Ségl, Šeděnka, Čopík, Woznica, Gola, Schulhauser.

Hodnocení turnaje trenérem Martinem Tomáškem:
Do turnaje jsme nenastupovali úplně v ideální situaci. Dost hráčů nám chybělo, doplňovali jsme tým mladšími kluky a navíc jsme byli na ledě po prázdninové pauze jen 5x. I když se jednalo pro tým o první utkání v předzávodním období, zvládli je na jedničku. Samozřejmě, že je před námi spousta práce v dokonalování herních dovedností, jsem ale rád, že kluci hráli s chutí, nasazením a bojovností, a to i v situacích, kdy se pro ně nějaký zápas nevyvíjel výsledkově dobře.