Konečně vítězství! Porubští si pod novým trenérským duem vyšlápli na Třebíč

03.03.2021, David Kubatík

V rámci třicátého druhého kola Chance ligy se hokejisté týmu HC RT TORAX Poruba 2011 konečně po čtyřzápasovém venkovním tripu vrátili do své RT TORAX ARENY. Jejich soupeřem byla pátá Třebíč a cílem nemohlo být nic jiného, než konečně zabrat a vydolovat tři body. A to se nakonec, i přes dvě neproměněná trestná střílení, podařilo. Pod novými trenéry Ostravané díky gólům Tepera, Szathmáryho a Pořízka nakonec dokázali vyválčit důležité vítězství v poměru 3:2.

CHANCE LIGA - 32.kolo st 3.3.17:30
HC RT TORAX Poruba 2011
SK Horácká Slavia Třebíč
3:2(0:1, 3:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 25. Teper (Urbanec, Hudeček), 28. Szathmáry (Pořízek, Hudeček), 40. Pořízek (Sikora, Jáchym) - 4. Bittner (Zukal, Chalupa), 32. Nedvídek (Beránek). Rozhodčí: Doležal, Kašík – Novák, Zídek. Vyloučení: 4:3. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Hráno bez diváků. Střely na branku: 34:32 . Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2.
HC RT TORAX Poruba 2011: Foltán – Teper, Žovinec, Szathmáry, Kozák, Voráček, Urbanec – Špaček, Raška, Endál – Korkiakoski, Jáchym, Stloukal – Sikora, Hudeček, Pořízek – Brodek, Toman, Kanko.
SK Horácká Slavia Třebíč: Vejmelka – Tejnor, Furch, Chalupa, Zukal, Vodička, Nedbal – Šťovíček, Bittner, Psota – Vodný, Nedvídek, Ferda – Beránek, Malý, Kratochvil – Michálek, Brabenec, Křehlík.

Úvodní část se Ostravanům příliš nevydařila. Už po třech odehraných minutách totiž napřáhl od modré Zukal a jeho střelu těsně před Foltánem ztečoval do branky Ladislav Bittner. Hned na to přišlo třebíčské vyloučení. Domácí toho ale v přesilové hře příliš nevymysleli, a tak se skóre během těchto dvou minut nezměnilo. Porubští si sice pak v dalších minutách vytvořili více střel na branku, ale bohužel je provázelo prokletí z minulých kol ve formě takřka nulové efektivity. Naopak to málem byli hosté, kdo mohl zdvojnásobit své vedení. Necelou minutu před úvodní sirénou se před branku nikým neatakován dostal Michal Vodný a jeho střelu zastavila až Foltánova maska. Oba týmy se tak rozloučily za těsného, ale zaslouženého vedení hostů.

Druhá část svou předchůdkyni, co do hokejovosti, předčila. A to hned o několik tříd. Už po čtyřech minutách využil přesilovku Jakub Teper a brilantně mířenou střelou vyrovnal. Za tři a půl minuty pak dokonali Porubští obrat, když Šimon Szathmáry šikovně tečoval ránu Pořízka zpoza pravého kruhu. Porubská radost z vedení pak ale vydržela pouhé tři minuty. Potom totiž Foltána ranou z pravého kruhu překonal třebíčský kapitán Lukáš Nedvídek. Poruba potom měla nevídanou možnost dvou trestných střílení během pár minut. Bohužel pro ně však Jáchym ani Korkiakoski své pokusy ve vedoucí gól neproměnili. Nakonec ale kýžená branka za Mičánova záda padla. Hostující obranou se krásně prokličkoval Sikora a nabídl puk před odkrytou branku najíždějícímu Radku Pořízkovi. Před třetí částí tak svítil na světelné tabuli stav 3:2 pro domácí.

Třetí část se nesla ve znamení tuhé hokejové bitvy, ve které hrály prim hlavně obě obrany. Hned ve čtyřicáté druhé minutě se ale tvrdou ranou do tyče prezentoval hostující Nedbal. Další šance hostů přišly v následné přesilovce, ale porubská obrana v čele s Foltánem odolávala i nadále. A tak minuty běžely, hra se postupem času vyrovnala a vše směřovalo k vytouženému vítězství Ostravanů. Na tom nakonec nic nezměnila ani třebíčská hra v šesti v poslední minutě, kterou dobře takticky rozkouskoval kouč Suchánek pomocí oddechového času. Poslední siréna zazněla a porubští hráči tak po měsíci mohli v šatně znovu oprášit svůj vítězný pokřik.

Nyní už je jasné, že po dobře rozehrané soutěži čeká porubský tým nakonec předkolo play-off. Co nejlépe se na něj připravit budou moci Suchánkovi svěřenci v posledních dvou zápasech základní části. Ten příští odehrají již v sobotu 6. března. na půdě regionálního rivala z Frýdku-Místku. Úvodní buly bude vhozeno v 17:00.

Ohlasy k utkání

David Moravec (HC RT TORAX Poruba 2011): Jsme rádi, že to dobře dopadlo. Začátek nebyl ideální, rychle jsme prohrávali a pak jsme dokázali výsledek otočit. Následně, když soupeř vyrovnal, tak jsme vsítili rozhodující branku. Třetí třetina byla hodně důležitá z hlediska psychiky, že jsme dokázali udržet stav utkání takový, jaký byl. Soupeř měl nějaké šance, ale dokázali jsme to dobře takticky uhrát. Kdyby Třebíč vyrovnala, bylo by to hodně nešťastné, protože jejich pokusy byly jenom taková nahození. Jediné, co nás dnes mrzí, tak jsou prohraná vhazování. Tato dovednost nám nešla a musíme na tom zapracovat.

Jaroslav Barvíř (SK Horácká Slavia Třebíč): První a třetí třetina byla z naší strany slušná a druhá část hry nás stála zápas. V druhé periodě jsme nehráli dobře a herně jsme propadli. V třetí třetině náš výkon šel nahoru, ale branku jsme už nevsítili, ač jsme měli pár dobrých šancí. Takhle to ale v utkáních bývá, když se něco v určitém momentu podcení, tak se to štěstí hledá těžce. Chtěli jsme tomu jít naproti, ale dneska to bohužel nestačilo.