V Šumperku rozhodla první třetina. Poruba zvítězila rozdílem 3:1

20.01.2021, Pavlína Vítková

V rámci 22. kola Chance ligy zamířila Poruba na šumperský led. A již první třetina vcelku jednoznačně odrážela postavení v tabulce. Ostravané si hned v úvodu zařídili solidní vedení, které udrželi až do konce zápasu. Nakonec Draky přehráli poměrem 3:1.

CHANCE LIGA - 22.kolo st 20.1.18:00
DRACI PARS ŠUMPERK
HC RT TORAX Poruba 2011
1:3(0:3, 0:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 46. Baláž (Spratek, Tjurin) – 7. Žolobov (Endál, Kanko), 12. Korkiakoski, 15. Szathmáry (Jáchym, Korkiakoski). Rozhodčí: Jaroš, Květoň – Hnát, Dědek. Vyloučení: 2:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Hráno bez diváků. Střely na branku: 38:20. Průběh utkání: 0:3, 1:3.
DRACI PARS ŠUMPERK: Altrichter – Záruba, Ševčík, Kabelka, Weintritt, Machů, Valík – Moučka, Milfait, Jaroš – Tjurin, Spratek, Baláž – Krejčiřík, Král, Kratochvíl – Danielčák, Kučera, Bernovský – Blaško.
HC RT TORAX Poruba 2011: Muštukovs (28. Foltán) – Teper, Žovinec, Kozák, Szathmáry, Voráček, Slavík – Raška, Hudeček, Sikora – Stloukal, Jáchym, Korkiakoski – Kanko, Endál, Hotěk – Žolobov, Toman, Brodek – Häring.

Úvod zápasu vyšel mnohem lépe Porubě. Hned v sedmé minutě se totiž po střele Jurije Žolobova ujala vedení. O pět minut později slavila další gól, a to zásluhou Markuse Korkiakoskiho, který puk dotlačil do brány jen chvíli po skončení přesilové hry. V čase 14:29 pak Ostravané mohli zvedat ruce nad hlavy potřetí. Úspěšným střelcem byl tentokrát Šimon Szathmáry.

I přes tříbrankové manko se Šumperk nevzdával. Ve druhé periodě se o snížení pokoušeli například Dominik Valík, Tadeáš Jaroš a Jozef Baláž. Jejich pokusy však postrádaly přesnost. V osmadvacáté minutě pak na porubské straně došlo ke střídání gólmanů, Muštukovs šel z ledu, na jeho místo se přesunul Foltán. Draci se i po této změně tlačili do útočného pásma, stav zápasu však zůstával beze změn. Nic s tím neudělala ani přesilová hra, do kabin tak celky odcházely za průběžného výsledku 0:3.

Na začátku třetí třetiny už se nicméně domácí přeci jen dočkali. Šumperským hrdinou se stal Jozef Baláž, který propasíroval kotouč až za Foltánova záda. Když pak Jakub Teper vyfasoval dvouminutový trest, porubská obrana měla o práci postaráno. Největší šanci měl Jaroslav Moučka. Nedlouho po skončení ostravského oslabení navíc následovalo další, hříšníkem byl pro změnu Lukáš Endál. RT TORAX ale domácímu tlaku dokázal odolat. A stav se nezměnil ani po odvolání brankáře Altrichtera. Porubané si tak mohou na ligový účet přičíst další tři body.

Ohlasy k utkání

Martin Janeček (HC RT TORAX Poruba 2011): Do utkání jsme vstoupili sebevědomě, což vyústilo v tříbrankové vedení. Úplně odlišná byla hra od druhé třetiny a to vlastně až do konce utkání. Přestali jsme bruslit, útoky začaly být nekompaktní a Šumperk vycítil šanci. Troufnu si říct, že nebýt brankáře Foltána, tak hrozila i ztráta bodů. Dnešního vítězství si važme, zadarmo rozhodně nebylo.