Detail zápasu

,

Přípravné zápasy dorostu - turnaj ne 9.8.11:00
HC Tábor
HC RT TORAX Poruba
2:8(1:3, 1:4, 0:1)
Branky a nahrávky: 19. Špánek (Šindelář), 42. Cícha (Šindelář) – 3. Vehovský (Moravec, Kovalčík), 16. Šrubař (Szczesniak, Janáček), 23. Kovalčík (Vehovský), 28. Vehovský (Kovalčík, Moravec), 29. Vizváry (Stasiuk), 30. Moravec (Vehovský, Kovalčík), 43. Kovalčík (J. Kalužík, Moravec), 53. Hradil (Janáček). Vyloučení: 3:5, navíc Moravec (POR) 10 OT. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:6, 2:6, 2:8.
HC Tábor: Jansa – Janda, Cícha, Shaklein, Šťastný, Slosiarik, Bečvařík, Herda, Čančura – Dušek, Šimák, Souš, Šindelář, Špánek, Botka, Matašovský, Sabiniok, Lutovský, Fencl, Suchan
HC RT TORAX Poruba: Chylík – Pasek, Janeček, Borkovec, Michalčík, Fišara, Piperek, J. Kalužík – Vizváry, Hradil, T. Kalužík – Szcesniak, Šrubař, Janáček – Kovalčík, Moravec, Vehovský – Stasiuk

Od samého začátku bylo toto utkání plné zvratů, soubojů a hlavně gólů. Táborští byli velmi nebezpeční v před brankovém prostoru, jenže jim kotouče létali mimo tři tyče a také velmi dobře zachytal Jakub Chylík. Ve třetí minutě Moravcova formace otevřela skóre gólem Maxima Vehovského. Ubráněné oslabení dodalo sebevědomí a v 15. minutě slavila porubské střídačka druhou branku. Adam Šrubař přetavil v gól nahrávku Szczesniaka. Z dorážky se Táborským Kohoutům podařilo snížit a velké snahy o vyrovnání jim kazil skvělými zásahy Chylík. Ve 23. minutě se prokličkoval pásmem Ilja Kovalčík a po ledě namířil puk mezi betony.
V druhém dějství si Poruba otevřela střelnici. Blafákem přelstil gólmana Maxim Vehovský, pak zavěsil pod víko Richard Vizváry. Po minutě už Poruba vedla 5:1 díky kombinaci na jeden dotek na jejímž konci byl David Moravec. Chylík nevykryl dorážku ze vzduchu, takže i v druhé půli se Tábor radoval z gólu. Jenže na to odpověděl Ilja Kovalčík a následovala potyčka několika hráčů. Rozhodčí se dlouho rozhodovali o trestech, ale nic to neměnilo na tom, že bojovné emoce zůstaly až do poslední minuty utkání. Tedy i do prodloužení, které se vydařilo RT TORAXu. Sedmý bod vystřelil Oliver Hradil a Poruba se přiblížila lepšímu umístění.