Porubský tým odjíždí z Třebíče s porážkou, šanci ukázat se dostala řada juniorů

20.08.2020, David Kubatík

Hráči týmu HC RT TORAX Poruba 2011 strávili posledních čtrnáct dní v nucené domácí karanténě. A bohužel, tento fakt se v zápase turnaje O pohár RT TORAX, hraném v Třebíči, projevil. Domácí tým o svém vítězství rozhodl již v první třetině, kdy díky třem slepeným brankám v rozmezí čtrnácté a sedmnácté minuty mohl slavit konečné vítězství v poměru 5:1. Za porubské se trefil v závěru zápasu Jakub Teper.

CHANCE LIGA - přípravné zápasy - RT čt 20.8.17:30
SK Horácká Slavia Třebíč
HC RT TORAX Poruba 2011
5:1(4:0, 0:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 1. Nedvídek (Šťovíček), 14. Ferda (Chalupa, Havlát), 15. Vodný (Zukal), 17. Nedvídek (Ferda, Šoustal), 59. Kořenek (Psota) - 57. Teper (Endál). Rozhodčí: Sibera, Marek - Mezlik, Kotrba. Vyloučení: 6:7, navíc Brodek a Pastor (oba POR) 10 OT. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 176. Střely na branku: 53:29. Průběh utkání: 4:0, 4:1, 5:1.
SK Horácká Slavia Třebíč: Jekel – Doktor, Szathmary, Zukal, Nedal, Chalupa, Furch – Vodný, Nedvídek, Šťovíček, Krliš, Bittner, Psota, Šoustal, Kořenek, Ferda, Malec, Michálek, Havlát, Vedral, Mojdl
HC RT TORAX Poruba 2011: Muštukovs – Urbanec, Slavík, Voráček, Teper, Kozák, Černý, Pastor – Jáchym, Hudeček, Sikora - Endál, Brodek, Stloukal - Dubský, Toman, Kanko - Korkiakoski, Morávek, Hotěk - Dani

Domácí působili v úvodu z pochopitelných důvodů viditelně svěžeji a už po pouhých dvanácti vteřinách slavili úspěch. Šťovíček poslal do úniku Lukáše Nedvídka, který zachoval chladnou hlavu a poslal svůj tým bleskově do vedení. Ani takto rychle vstřelený gól horácké slávisty neuspokojil a Muštukovs se musel v brance pořádně otáčet, aby rozdíl ve skóre zůstal pouze jednogólový. To se mu bohužel nepodařilo. Rozjetí domácí hráči na nic nehleděli a v druhé půlce úvodní periody přidávali góly jako na běžícím pásu. Ve čtrnácté minutě přidal druhou branku Radim Ferda, o necelou minutu později rozvlnil síť za Muštukovsovými zády Michal Vodný a za další minutu a půl přidal svůj druhý gól v zápase Lukáš Nedvídek. Za stavu 4:0 pro domácí tým potom zazněla úvodní siréna a hráči se rozjeli do kabin.

V úvodu prostřední části se hra, i díky mírnému polevení domácích, trochu srovnala. Bohužel však z porubské strany žádná výraznější šance, která by měla potenciál vymazat nulu ze střeleckého účtu, nepřišla. A tak byli i nadále mnohem nebezpečnější domácí hráči. Mnoho kvalitních zákroků ale v porubské brance odváděl Muštukovs, a tak stav po čtyřiceti minutách zůstal i díky němu již nezměněn.

Ve třetí části to dvakrát během chvilky zkoušel Kanko. Poprvé si jeho ostrý projektil našel nohu jednoho z třebíčských obránců, podruhé zase ve skórování zabránil svým ramenem gólman Jekel. Jinak ale třetí třetina příliš hokejové krásy jak z jedné, tak i z druhé strany, nepřinesla. Co však přinesla oproti své předchůdkyni? Přinesla góly. Na konci padesáté sedmé minuty připravil Jekela o čisté konto střelou od modré Jakub Teper a minutu a dvacet vteřin před koncem zvýšil třebíčský náskok po chybě v porubské rozehrávce Matěj Kořenek. Konečný stav tak byl pro Porubany nepříjemný, ale z mnoha hledisek pochopitelný.

Příští zápas odehrají svěřenci Františka Výborného v úterý 25. srpna na ledě jihlavské Dukly.

Ohlasy k utkání

Jaroslav Barvíř (SK Horácká Slavia Třebíč): Dnes to byl z našeho pohledu výborný výkon. Dali jsme krásné góly a první třetina nám vyšla nad rámec. Jsme si vědomi, že Poruba byla jednou na ledě, a proto pro ně bylo určitě dost těžké do toho po karanténě znovu naskočit . Nijak tento výsledek proto nepřeceňujeme. Druhá věc je zdravotní stav našich hráčů. Nemyslím, že by Poruba hrála nějak zvlášť agresivně, to bylo ovlivněno úplně jinými lidmi. Byl bych rád, kdyby se na to někdo podíval a vyhodnocoval i tyto přípravné zápasy, protože ti čtyři pánové, kteří dnes řídili zápas, to absolutně nezvládli a za tím si všichni v klubu stojíme. Zápas dneska nedohráli asi čtyři hráči, více o jejich stavu budeme vědět zítra či už dnes v noci. S výsledkem jsme spokojeni. Kluci tvrdě makali a dřeli. Byly tam věci, které chceme do sezony zlepšit. Celý víkend teď máme volno. Kluci si odpočinou a v pondělí začneme dál pracovat.

Martin Janeček (HC RT TORAX Poruba 2011): Pro nás to byl druhý, ale dá se říci, že v podstatě první zápas. Dlouho jsme byli v karanténě, což bylo na hře vidět. Trošku mě mrzí, že jsme se na začátku neuměli poprat s tou situací, že nás soupeř přebruslil, byl lepší a aktivnější. My jsme se v nějaké frustraci přestali soustředit na hokej a rázem jsme zaslouženě prohrávali 4:0. Pak jsme zvedli tempo a bojovnost. Ta hokejovost nám ještě chybí a já můžu jenom slíbit, že v sezoně budeme hodně dobré mužstvo a budeme vypadat úplně jinak.