Dorost: Vydařený úvod nestačil, Kobra rozhodla dvacet osm sekund před koncem

01.02.2020, Patrik Rošič

V rámci zápasových tripů do Prahy sehráli porubští dorostenci druhý zápas ve dvou dnech. Tentokrát hráli s Kobrou, proti které vyhrávali dokonce o tři branky, jenže častá vyloučení zavinila to, že Porubští nebrali ani bod. Sice se zdálo, že se bude prodlužovat, jenže dvacet osm sekund před konečnou sirénou dal gól Adam Čečetka a bylo rozhodnuto. Porubští tak z hlavního města republiky přijíždí do Ostravy s prázdnou.

ELIOD Extraliga dorostu - Východ - 31.kolo so 1.2.12:00
HC Kobra Praha
HC RT TORAX Poruba
5:4(1:3, 2:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 20. Mašek (Bauer, Král), 29. Jiráček (Šesták, Procházka), 33. Svoboda (O. Nápravník, Šesták), 55. Mašek (A. Nápravník), 60. Čečetka (Svoboda, Šesták) – 4. Krz. Macias (Halata), 9. Kac. Macias (Krz. Macias), 11. Hlaváč, 32. Vehovský (Hlaváč). Rozhodčí: Müller – Maňák, Stanko. Vyloučení: 7:10, navíc Rejna (KOB) 10 min OT, Bauer (KOB) 10 min OT a 5 min + OK – Hráčská lavice (POR) 20 min.. Využití: 3:2. Diváci: 42. Střely na branku: 40:22. Průběh utkání: 0:3, 2:3, 2:4, 5:4.
HC Kobra Praha: Černý (11. Kadlec) – Jiráček, Nápravník, Mašek, Šesták, Kalajev – Král, Nápravník, Čečetka, Halfar, Procházka, Rejna, Svoboda, Bauer, Krásný
HC RT TORAX Poruba: Slíž – Hlaváč, Černý, Kríž, Kac. Macias, Borkovec – Lambert, Koudelný, Ślusarczyk, Vehovský, Krz. Macias, Hradil, Halata, Chovanec, Stodůlka, Szcześniak

Úvodní část zápasu vyšla lépe Porubě. Již ve čtvrté minutě utkání rozjásal porubskou střídačku Krzysztof Macias. Domácím se po inkasované brance naskytla možnost přesilové hry, kterou Kobra nedokázala využít. Po menší šarvátce se rozdělovalo více trestů, a když se to všechno sečetlo, vyšla z toho početní převaha pro RT TORAX. Porubští neváhali a na využití power-play jim stačilo pouze šest sekund, když se trefil druhý z bratrů Kacper Macias. Přibližně za dvě minuty to už bylo 3:0 pro Porubu. Na třígólový rozdíl navýšil Filip Hlaváč. Zdálo se, že Kobra půjde do šaten s tří gólovým mankem, jenže třicet dva sekund před sirénou se přesně trefil Ondřej Mašek.

Druhá třetina se hrála v duchu využívání početních převah. Nejprve tu svou využili domácí, a to konkrétně Adam Jiráček. Následně přišla řada na Porubu. Maxim Vehovský dokázal využít přesilovku už po patnácti vteřinách. Za necelou minutu se Pražanům naskytla velkolepá možnost snížit stav utkání. Porubští totiž faulovali dvakrát za sebou, a tak se museli bránit ve třech téměř dvě minuty. První minutu Poruba zdárně zvládla, jenže v druhé polovině trestu se už domácí radovali. Na 3:4 upravil Jakub Svoboda.

Třetí tercie vypadala podobně jako perioda předcházející. Samá vyloučení na obou dvou stranách. Jenom s rozdílem, že góly dávali pouze domácí. Přibližně pět minut před třetí sirénou vyrovnal Ondřej Mašek. Porubští tak přišli o parádní náskok díky vyloučením. Konec třetiny se blížil a s ním i prodloužení. Na to však nedošlo. Kobra totiž dokázala dvacet osm sekund před koncem poslední části otočit stav utkání díky Adama Čečetky. Porubští už vyrovnat nedokázali, a tak se z Prahy do Ostravy vrátili bez bodu. Po konci utkání ještě musel sudí udělovat tresty poté, co čároví ukončili bitku.