Skvělá třetí třetina, ale na náskok soupeře to nestačilo, dorost v Třemošné prohrál

07.12.2019, Gabriela Juříková

V sobotu před druhou adventní nedělí se utkání na ledě Třemošné od začátku neubíralo tím správným směrem. Pro porubské dorostence rozhodně ne. Přitom střelecky nikterak nezaostávali, jenže úspěšnost byla nulová. Po dvou třetinách prohrávali 0:6 a to zkusili trenéři tým nakopnout výměnou gólmanů. Zato třetí dějství patřilo Porubanům. Vyhráli jej 3:2, jenže na velkou ztrátu z prvních dvou třetin dva góly Davida Lamberta a gól Krzysztofa Maciase nestačily. Z prvního venkovního dvojzápasu si tak dorostenci RT TORAX připsali jen dva body. Další utkání se odehraje v pátek 13. prosince kdy v Kooperativa Areně dorostenci přivítají Tábor a o den později České Budějovice.

ELIOD Extraliga dorostu - Východ - 22.kolo so 7.12.15:15
HC Meteor Třemošná
HC RT TORAX Poruba
8:3(3:0, 3:0, 2:3)
Branky a nahrávky: 6. Dvořák (Beníšek), 12. Beránek (Dvořák), 14. Dvořák (Beránek), 26. Dvořák (Beránek, Sieger), 35. Kaiser (Sieger), 36. Beníšek (Dvořák, Beránek), 47. Dvořák (Beránek, Sieger), 50. Fiala (Dvořák, Beránek) – 53. Lambert (Krz. Macias), 59. Krz. Macias (Halata), 60. Lambert. Rozhodčí: Svoboda – Matys, Sýkora. Vyloučení: 4:11. Využití: 4:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 44. Střely na branku: 43:33. Průběh utkání: 8:0, 8:3.
HC Meteor Třemošná: Vondraš – Čarda, Dolhý, Šipla, Plecitý, Malkovský, Balák, Albrecht, Beníšek, Šmíd, Sieger, Dvořák, Fiala, Krasanovský, Pešek, Kaiser, Beránek
HC RT TORAX Poruba: Slíž (26. Drabčík) – Černý, Kac. Macias, Bechný, Borkovec, Gelnar, Hlaváč, Lambert, Koudelný, Ślusarczyk, Krz. Macias, Hradil, Halata, Chovanec, Stodůlka, Činčala

Utkání, které se od začátku nevyvíjelo dle plánů a představ Poruby rozhodl svými sedmi kanadskými body domácí útočník Adam Dvořák. Čtyřmi góly a třemi asistencemi de facto srazil porubské plány k ledu a Třemošná slavila výhru 8:3. Autory dalších čtyř gólů byli Jiří Beránek, Daniel Kaiser, Jiří Beníšek a Ondřej Fiala.

Porubané po čtvrtém inkasovaném góle vyměnili gólmany, na začátku druhé poloviny utkání neproměnili trestné střílení, ale zase na druhou stranu ubránili dvouminutové oslabení pět na tři a posléze i netradiční oslabení čtyři na tři. Častá vyloučení ovšem ubírala síly a čtyři inkasování v oslabení na klidu také nepřidala.

Třetí třetina ale nakonec patřila RT TORAX Porubě. David Lambert byl tím na konci akce, který odčaroval Vondrašovi čisté konto, pak v čase 59:00 přidal druhý porubský gól Krzysztof Macias a podruhé se trefil do odkrytého prostoru brány David Lambert. Porubané ovládli třetí dějství, ale na výhru to nestačilo. Z prvního tripu si přivezli dva body a v pátek 13. prosince je čeká další soupeř.