Série proher pokračuje, porubští junioři padli s posledním Warriorsem

14.02.2020, Patrik Rošič

V rámci dalšího kola REDSTONE Extraligy juniorů – Východ zavítalo na porubský led Warriors Brno. Porubští sice vyhrávali po první třetině 1:0, jenže Brno dokázalo utkání otočit a nedopustilo Porubě žádné další naděje na výhru. Poruba pokaždé zdárně dotahovala, ale otočit duel se ji už nepodařilo. Porubští tak padli 4:6 a na poslední místo v tabulce má RT TORAX náskok pouze jednoho bodu.

REDSTONE Extraliga juniorů - Východ - 38.kolo pá 14.2.17:45
HC RT TORAX Poruba
HCM Warriors Brno
4:6(1:0, 3:4, 0:2)
Branky a nahrávky: 20. Brodek (Morávek, Stodůlka), 34. Morávek (Brodek), 37. Brodek (TS), 40. Žídek (Pavlík, Häring) – 25. Klimeš (Molnár, Mituchovič), 28. Marčík (Karpíšek), 36. Bazala (Mudrych), 38. Klimeš (Molnár), 58. Šána (Ludvík, Stárek), 60. Molnár (Bazala). Rozhodčí: Šutara – Janoško, Hladík. Vyloučení: 5:2. Využití: 0:2. Diváci: 100. Střely na branku: 22:42. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:3, 3:3, 3:4, 4:4, 4:6.
HC RT TORAX Poruba: Pawlas – Debnár, Havlík, Topolanský, Mrozek, Pitucha, Zajíc – Häring, Stodůlka, Žídek, Pavlík, Brodek, Barčák, Benka-Rybár, Anlauf, Morávek
HCM Warriors Brno: Kašpar – Šána, Miloš, Klimeš, Mituchovič, Daněk, Půst – Kavický, Vysloužil, Molnár, Bazala, Ludvík, Karpíšek, Mudrych, Marčík, Rašovský, Stárek

První třetina vyšla lépe domácím. Ve třetí minutě si zahráli v početní převaze, ale naneštěstí pro ně ji nedokázali využít. Následovala přesilovka hostů. Tohle oslabení zahráli domácí víc než dobře. Do přečíslení dva ne jednoho se dostal Jiří Brodek a Michal Morávek. Druhý jmenovaný dostal přihrávku a sám před poloprázdnou bránou nezamířil přesně. Blížil se konec úvodní části a zdálo se, že do kabin se půjde za stavu 0:0, jenže Jiří Brodek poslal kotouč z poza brány do brankoviště, odkud se odrazil o brusle hostujícího hráče za brankovou čáru. Porubští tak šli do šaten s jednobrankovým vedením.

V druhé tercii padlo víc branek než v třetině předcházející. Nejprve z přesilovky vyrovnal Filip Klimeš, aby následně otočil stav utkání Lukáš Marčík. O pár minut později domácí vyrovnali. Poruba přežila oslabení bez úhony a za osm sekund, co naskočil porubský hráč na led, se prosadil Michal Morávek. Vyrovnaný stav nevydržel ani dvě minuty a Brno šlo znovu do vedení. Na 2:3 upravil Mirek Bazala. Vzápětí bylo proti Brnu nařízeno trestné střílení, které Jiří Brodek využil parádní bekhendovou kličkou. Za nedlouho se výsledek opět měnil, za Warriors se přesně trefil dvoubrankový Filip Klimeš. Porubští ukázali, že závěry třetin jim jdou a dvacet čtyři sekund před druhou sirénou vyrovnal na 4:4 Jan Žídek.

Po bláznivé druhé části přišla další klidná část hry. Blízko k rozhodnutí zápasu měl hostující David Karpíšek, který trefil pouze tyč Pawlasovy brány. Následovala šance Poruby. Daniel Häring úspěšně dojel kotouč, do kterého lehce píchl, jenže Filip Kašpar byl pozorný. Vše směřovalo do prodloužení. Hosté však byli proti a necelé tři minuty před závěrečnou sirénou se přesně trefil Matyáš Šána. Pojistku přidal do prázdné brány Jan Molnár. Poruba tak s Warriorsem padla a Brno tak vyrovnalo vzájemné zápasy na 3:3. Další zápas odehrají Porubští junioři již v neděli, kdy na svém ledě hostí Litomyšl. Utkání začne v 13:30.