Junioři mají druhou výhru v řadě, zápas s Šumperkem musely rozhodnout nájezdy

15.12.2019, Patrik Rošič

V rámci 26. kola REDSTONE Extraligy juniorů – Východ zajížděli porubští junioři na led Šumperku. Utkání bylo velice vyrovnané a ani jeden z týmu se nedostal do dvoubrankového náskoku. Tenhle duel nakonec musely rozhodnout samostatné nájezdy, ve kterých byla lepší Poruba. U výhry má největší zásluhu Šimon Pavlík, který byl u všech třech gólu Poruby. Junioři si tedy do autobusu směr Ostrava přibalili dva cenné body.

REDSTONE Extraliga juniorů - Východ - 26.kolo ne 15.12.16:15
HK Mladí Draci Šumperk
HC RT TORAX Poruba
2:3sn(1:1, 1:1, 0:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 5. Scheuter, 29. Horký (Kučera, Blaháček) – 5. Pavlík (Mrozek, Häring), 21. Žídek (Pavlík), rozhodující nájezd Pavlík. Rozhodčí: Kopeček – Zídek, Havel. Vyloučení: 1:2. Využití: 0:0. Diváci: 43. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:3.
HK Mladí Draci Šumperk: Venouš – Holub, Štrbík, Cekr, Ott, Blaháček, Plhal – Scheuter, Habrman, Šembera, Kesler, Kavan, Haluza, Poledna, Horký, Štefanišin, Vogel, Kučera
HC RT TORAX Poruba: Pawlas – Topolanský, Havlík, Debnár, Zajíc, Mrozek, Pitucha, Smička – Žídek, Pavlík, Häring, Benka-Rybár, Barčák, Stodůlka, Bořuta

Zápas začal docela zhurta, na konci páté minuty svítilo na světelné tabuli 1:1. Nejprve poslal do vedení Draky Adam Scheuter. Vedení Šumperku však netrvalo dlouho, protože už za třináct sekund vyrovnal Šimon Pavlík. Do konce třetiny se už nic nestalo, a tak následovala perioda druhá. Do té nastoupili lépe Porubští. Již po čtyřiceti sedmi vteřinách otočil stav utkání Jan Žídek - 1:2. Přibližně v polovině třetiny dokázal vyrovnat za domácí Jakub Horký. Do poslední části se šlo za vyrovnaného stavu. V následné dvacetiminutovce a nastavené pětiminutovce gól nepadl, tak následovaly samostatné nájezdy. V nich byla úspěšnější Poruba a zásluhou Šimona Pavlíka si RT TORAX odvezl do Ostravy dva body.