S Havířovem dokázali junioři srovnat krok, třetí třetina se ale nevyvedla

11.10.2019, Gabriela Juříková

Druhé kolo REDSTONE Extraligy juniorů má za sebou druhé vzájemné utkání. Lídra tabulky Havířov se porubští dorostenci pokusili potrápit v pátečním podvečeru 11. října. V druhém dějství snížil dvoubrankové havířovské vedení Jiří Brodek a po osmi minutách srovnal skóre Jonáš Barčák. Havířov to nepoložilo, naopak zavelel k útoku a během minuty si dvoubrankové vedení opět zajistil. Ve třetí třetině kupili domácí chyby v předbrankovém prostoru, což je stálo tři body a výraznou prohru 2:8. Příští utkání sehrají svěřenci trenérů Bahníka a Sršně v neděli 13. října od 13:45 na ledě Warrioru.

REDSTONE Extraliga juniorů - Východ - 9.kolo pá 11.10.17:00
HC RT TORAX Poruba
AZ Heimstaden Havířov
2:8(0:2, 2:2, 0:4)
Branky a nahrávky: 21. Brodek, 29. Barčák (Rambousek) – 11. Kočí (Uhlíř, Tomeček), 16. Kapitanov (Hudeček, Byčkov), 32. Uhlíř (Kočí, Tomeček), 33. Revaj (Pindel, Ševěček), 45. Ševěček (Revaj, Ivashchenko), 56. Revaj (Ivashchenko), 57. Kapitanov (Byčkov, Juhász), 60. Revaj (Pindel, Koubek). Rozhodčí: Šutara – Kořistka, Veselý. Vyloučení: 5:6, navíc Juhász (HAV) 10 mit OT. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 110. Střely na branku: 20:49. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:8.
HC RT TORAX Poruba: Pawlas – Havlík, Mrozek, Macurák, Pitucha, Zajíc – Pavlík, Stodůlka, Žídek – Rambousek, Brodek, Häring – Benka-Rybár, Barčák, Morávek – Anlauf, Hlavatý
AZ Heimstaden Havířov: Štipčák – Uhlíř, Ševěček, Kočí, Hrček, Koubek, Thiel, Topolanksý – Tomeček, Revaj, Hudeček Z., Pindel, Byčkov, Mrkvica, Kapitanov, Ivashchenko, Juhász, Vlček

V prvních dvaceti minutách devátého kola REDSTONE Extraligy juniorů mezi Porubou a Havířovem tlačili domácí zpočátku soupeře do obrany, měli několik krásných a gólových momentů, jenže přes Štipčáka v bráně nic neprošlo. Nepodařilo se to ani v přesilovce, kdy Lukáš Juhász dostal i osobní trest za zákrok zezadu. Naopak AZ RESIDOMO jedinou početní výhodu využil třicet vteřin před jejím koncem. Střelu Fabiena Kočího od modré nestačil Pawlas v lapačce zachytit a od 11. minuty šli hosté do vedení. Po pěti minutách navýšil havířovské vedení po vyhraném buly před Pawlasem Alexander Kapitanov. V závěru třetiny vyvinuli domácí větší aktivitu a hned se dostali do útočné třetiny, kde měli opět několik možností skórovat. Nepodařilo se, a tak šli do kabin spokojeněji hosté.

Hokejově a gólově bohatá druhá třetina přinesla porubské vyrovnání, které nastartoval hned v první minutě Jiří Brodek. Od střídačky poslal lehkou střelu na bránu. Po osmi minutách hry, kdy byl RT TORAX aktivní a bruslivý, tím se Havířovu hodně vyrovnal, srovnal stav na 2:2 Jonáš Barčák střelou z kruhu. Jenže hosté potvrdili své kvality a to, že ne náhodou jsou lídry tabulky, a v rozmezí minuty vsítili dva góly v podstatě ze stejného místa. Z pravé strany z pohledu Pawlase se trefili Josef Uhlíř a Marek Revaj. Do kabin se šlo opět veseleji hostům.

V poslední třetině Havířov potvrdil favorizovanost a přehrával Porubu ve všech činnostech. Od páté minuty třetího dějství navyšovali havířovské vedení až na konečných 8:2 Vojtěch Ševěček, Marek Revaj, podruhé se trefil Alexander Kapitanov a v poslední vteřině zkompletoval hattrick Marek Revaj. RT TORAX kupil individuální chyby, a proto utkání neskončilo příznivějším výsledkem. Přestože hrál poslední s prvním, skóre nemuselo být tak výrazné.