Střelecká nadvláda nestačila. Junioři v Havířově brali bod

15.09.2019, Gabriela Juříková

Druhé kolo REDSTONE Extraligy juniorů odehráli porubští hráči v Havířově. V utkání plném nervy drásajících momentů, bylo po dvou třetinách vyrovnané, přestože měli hosté v prvním dějství dvě početní výhody 5/3 a celkově soupeře přestříleli. Na začátku třetí třetiny Havířovští vedli, ale Porubě nabídli třetí přesilovku 5/3 a tu RT TORAX již proměnil, čímž dovedl utkání do prodloužení. V něm byli šťastnější domácí a AZ RESIDOMO Havířov vyhrál 3:2.

REDSTONE Extraliga juniorů - Východ - 2.kolo ne 15.9.14:00
AZ Heimstaden Havířov
HC RT TORAX Poruba
3:2p(0:1, 1:0, 1:1 – 1:0)
Branky a nahrávky: 1. Vlček (Byčkov, Mrkvica), 43. Pavlačka (Revaj, Pindel), 62. Ševěček (Koubek, Pindel) – 14. Žídek (Benka-Rybár, Barčák), 58. Pavlík (Stodůlka, Žídek). Rozhodčí: Kratochvíl – Hlavatý, Kořistka. Vyloučení: 7:4, navíc Havlík (POR) 5+OK. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 76. Střely na branku: 29:41. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2.
AZ Heimstaden Havířov: Atanasiadis – Uhlíř, Ševěček, Kočí, Hrček, Koubek, Thiel, Topolanský – Hudeček, Revaj, Kubík, Byčkov, Juhász, Pindel, Pavlačka, Mrkvica, Kapitanov, Vlček.
HC RT TORAX Poruba: Pawlas (Lambert) – Mrozek, Havlík, Debnár, Zajíc, Pitucha, Macurák, Benka-Rybár, Morávek, Anlauf, Häring, Stodůlka, Foldyna, Barčák, Žídek, Brodek, Pavlík, Rambousek.

Na začátku 1. třetiny měli Porubští minutovou přesilovku pět na tři, kterou ale nevyužili. Gól vstřelili až o deset minut později díky Janu Žídkovi, když po nahrávce Benka-Rybára střílel k druhé tyči. Dvojnásobnou početní výhodu měli hosté i v závěru úvodní třetiny, ale vedení nenavýšili. Antanasiadis měl svůj skvělý den.

Po výměně stran zářil ve hře i v oslabení porubský gólman Pawlas. Překonal jej až ve 31. minutě Tomáš Vlček, když po nahrávce přes celé pásmo Byčkova zakončil do odkryté klece. Druhou polovinu třetiny měli hosté poziční i střeleckou převahu. Antanasiadis vychytal jak Zajíce, tak Anlaufa. Benka-Rybár jej překonal, ale z brankové čáry puk doslova odpálil Uhlíř a uchránil domácí tým od gólu.

Co se nezdařilo Porubě, to se povedlo domácímu AZetu na začátku třetí třetiny. Brankou Martina Pavlačky šel do vedení, které udržel do 58. minuty. V tento čas Poruba ukončila třetí početní převahu 5/3 gólem Šimona Pavlíka do odkryté poloviny brány. Zápas šel tedy do prodloužení, které ukončil Vojtěch Ševěček už po dvou minutách. Pawlas si sice na kotouč sáhl, ale prudkost střely dostala kotouč až do brankové sítě. Svěřenci trenéra Bahníka soupeře střelecky přestříleli, ale za prohru v prodloužení 2:3 si připsali jen jeden bod.
V pátek 20. září budou doma hostit Warriors Brno.