V Kadani se porubským hráčům nedařilo a nečekaně prohráli

02.11.2019, David Kubatík

V rámci dvacátého kola Chance ligy zajížděli hráči týmu HC RT TORAX Poruba 2011 na led suverénně poslední Kadaně. O výsledku zápasu tak nemělo být absolutně žádných pochyb. Jak se ale ukázalo, ani takovéhoto soupeře není radno podcenit. Trhači zvítězili 3:2 a postarali se tak o největší překvapení celého kola.

CHANCE LIGA - 20.kolo so 2.11.17:00
SK Trhači Kadaň
HC RT TORAX Poruba 2011
3:2(1:1, 2:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 9. Chlouba (Kůs, Trefný), 29. Chlouba (Wágner, Trefný), 37. J. Müller (Chlouba, Kůs) – 17. Kanko (Káňa, Zdeněk), 26. Obdržálek (Szturc, Hlinka). Rozhodčí: Grech, Veselý – Coubal, Flegl. Vyloučení: 4:6, navíc Müller (KAD) 10 min OT. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 353. Střely na branku: 21:31. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 3:2.
SK Trhači Kadaň: Neužil – Trefný, Eliáš, Chalupa, Poizl, Foltýn, Procházka, Mert – Zabloudil, Kůs, Chlouba – Koblížek, Čermák, Čech – Michnáč, Rindoš, Wágner – Homer, Müller, Zabloudil.
HC RT TORAX Poruba 2011: Kůdela – Husák, Slavík, Urbanec, Dluhoš, Pastor, Dundáček, Rudl – Kanko, Zdeněk, Káňa – Sikora, Hudeček, Gřeš – Szturc, Hlinka, Obdržálek – Ďurač, Jáchym, Špaček.

Duel na ledě posledního celku tabulky začal oboustranně vlažnou hrou, která ani těm pár fanouškům, kteří na utkání dorazili, příliš velkou radost udělat nemohla. I přes mírnou herní převahu hostů to nakonec byli domácí, kdo otevřel skóre. V čase 8:14, při vyloučení Tomáše Pastora, zavezl puk do pásma Trefný, přihrál na levou stranu Kůsovi a ten přihrál přes celou šířku útočné třetiny Romanu Chloubovi , který tečoval puk za Kůdelova záda. Ani vstřelený gól obraz hry na ledě ale příliš nezměnil. Výjimku tvořila pouze Hudečkova střela do horní tyče v jedenácté minutě. Tedy až do času 17:00. To totiž porubský kapitán Jiří Zdeněk přihrál před branku Káňovi a ten ještě v pádu dokázal celou akci vylepšit nahrávkou před prázdnou branku Petru Kankovi . A porubský střelec už věděl, jak si v těchto situacích počínat – 1:1. A do konce úvodní periody se toho už více nestalo. Hráči se tak za zvuku první sirény rozloučili za nerozhodného stavu.

Druhá část byla už z pohledu hry na ledě o něco lepší. A brzy také padl první gól. V čase 25:35 přihrál Roman Szturc Petru Obdržálkovi , který ujel svým obranným strážcům a chladnokrevně zavěsil – 1:2. Porubští se ale ze svého vedení neradovali dlouho. Brzy šel totiž za podrážení pikat Jáchym a Trhači trestali. V čase 28:05 převzal Roman Chlouba přihrávku od Wágnera a z pravého kruhu se nemýlil – 2:2. Uběhlo f´dalších osm minut a domácí šli do vedení. Tři minuty a třicet devět vteřin před druhou sirénou se za svou brankou nechal Chloubou připravit o puk Pastor. Kadaňský útočník poté posunul puk před branku na volného Jana Müllera a ten z první poslal puk „pod víko“ – 3:2. Následně se vyznamenal domácí brankář Neužil, který doslova tygřím skokem zamezil téměř jasnému porubskému vyrovnání. V poslední minutě si ještě hosté zavařili, když na trestnou minutu zamířil nejdříve Jáchym a potom i Kůdela. Domácí si tak do třetí části přenesli dlouhou přesilovku pěti proti třem.

Domácí, jak už jsem psal, nastoupili do třetí třetiny ve dvojnásobné přesilovce a hnali se za navýšením náskoku. Po půlminutě našel Jaroslav Kůs svou přihrávkou kapitána domácích Trefného, který však svou střelu usměrnil pouze do výstroje Kůdely. A to nebylo vše. O třiatřicet vteřin později orazítkoval Kůs svou ranou Kůdelovu levou tyč. Poruba tak toto nepříjemné oslabení přestála bez ztráty kytičky a mohla se vrhnout za vyrovnáním. Bohužel ji ale srážela vlastní nepřesnost. A také domácí gólman Neužil. Ve třiapadesáté minutě puk už už mířil do jeho branky, ale on se znovu parádně natáhl a vyloženou porubskou šanci zneškodnil. Tři a půl minuty před koncem potom mohl vyrovnat stav zápasu Jan Hudeček, jeho ráně z mezikruží ale chyběly potřebné centimetry. Miloš Holaň s Markem Pavlačkou poté ještě zkusili odvolat Kůdelu a hrát v šesti, ale ani toto porubskému týmu k vyrovnání nedopomohlo. A tak se stalo, že před zápasem jasný favorit z Poruby nedokázal uhrát ani bod na ledě suverénně posledních Trhačů z Kadaně.

Nyní bude z důvodu konání finského Karjala cupu následovat reprezentační pauza. Další možnost k bodování budou mít Porubští ve středu třináctého listopadu, když v RT TORAX ARENĚ od 17:30 přivítají tým HC Slovan Ústí nad Labem.

Ohlasy k utkání

Tomáš Hamara (SK Trhači Kadaň): Bylo to od nás výborně odehrané utkání, hlavně i odbojované. Duel s Porubou byl pro nás strašně těžký už od prvních minut, těžko jsme se dostávali do hry. Prvních deset minut jsme měli asi ztvrdlé nohy, možná i respekt ze soupeře nebo strach, nevím. Po první polovině úvodní dvacetiminutovky jsme se najednou rozjeli. Ve druhé části jsme ale obdrželi zbytečnou branku, přesto jsme se následně relativně zvedli. Nakonec jsme navýšili výborně na 3:2, kdy jsme to skvěle vybojovali. Sehrála to výborná nahrávka a zakončení Honzy Müllera - rozhodující gól a výborná práce Chloubiče (Roman Chlouba). Dík patří ale celému mužstvu, protože spoustu oslabení výborně ubránilo. Za mě výborný týmový výkon, ve kterém všichni nechali všechno. Tak by to mělo vypadat a musíme stejným způsobem pracovat dál. Velká gratulace chlapcům.

Miloš Holaň (HC RT TORAX Poruba): Pro mě je prohraný duel velkým zklamáním – ani ne tak výkon, ale konečný výsledek. Výkon až tak špatný z naší strany nebyl, diktovali jsme hru a měli jsme tak dvacet tutových šancí, které ztroskotaly na domácím gólmanovi. Roli v tom sehrála ale i naše střelecká nemohoucnost, kdy vyložené šance bychom měli proměňovat. Domácí ze čtyř šancí, které měli, tři proměnili. Konečný stav je pro nás určitě nepříjemný. S mužstvem, které máme, bychom si neměli dovolit ztrácet body se soupeřem. Ač mám respekt ke všem soupeřům, tak máme kvalitu na to, abychom v Kadani získali tři body. To se nestalo a jsem z toho obrovsky zklamaný.“