Výhru v první odvetě dorostenci na ledě Rysů doslova vydřeli

16.08.2018, Gabriela Juříková

Ve čtvrtečním odpoledni odehráli dorostenci Poruby v hale Polárka odvetu s místními Rysy. Modelové utkání hrané tentokrát 30 minut čistého času bylo v režii svěřenců trenéra Moravce. O jedinou branku prvního mini zápasu se postaral Konečný. Matej Hurčík zasahoval jen šestkrát.

Přípravné zápasy dorostu - přát. čt 16.8.16:15
HC Frýdek-Místek
HC RT TORAX Poruba
0:1(hráno 30 minut čistého času)
Branky a nahrávky: 16. Konečný (Pohl). Rozhodčí: Návrat, Srníček. Vyloučení: 3:2. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 0:1.
HC Frýdek-Místek: Majer – Váňa, Hylský, Němec, Velička, Kuchař, Šmatelka, Trnka – Mičulková, Říhošek, Puzoň, Rýpar, Stuchlík, Vrba, Kaleta, Bersky, Siekierka, Šena, Jurášek
HC RT TORAX Poruba: Hurčík – Gelnar, Hlaváč, Tošenovjan, Borkovec, Michalčík – Kural, Pohl, Elze, Macias Krz., Konečný, Halata, Boguaj

Hvězdy zápasu

Ondřej Majer (FRM) (24 střel, 23 zásahů, 1 gól, 95.83% úspěšnost)
Dominik Konečný (POR) (1+0)
Přemysl Pohl (POR) (0+1)

Porubští více méně od začátku přátelského mače puk kontrolovali a hru drželi před brankou Majera. Nebezpečně kolem frýdecké branky kombinovali a to i při hře v oslabení. Zlomit obrannou hradbu domácích se porubským hráčům podařilo až v začínající šestnácté minutě, kdy několik dorážek Majer pochytal. Ale na střelu Dominika Konečného, který poslal odražený puk do odkryté poloviny brány, už domácí gólman nedosáhl.

Hned po inkasování měli Rysy možnost vyrovnat v nabídnuté přesilovce, jenže ani v druhé početní výhodě se nehrálo kolem porubské brány, ale na opačném konci hrací plochy. Stejný scénář se odehrál také v přesilovce Frýdku-Místku. I hráči trenéra Kamínka dokázali, že nejlepší obrana je útok. Skóre se ovšem neměnilo. A to ani na konci prvního modelového utkání, kdy si v době druhého vyloučení domácího hráče vzal trenér Moravec oddechový čas. Posledních 45 vteřin Porubští útočili v pěti proti třem, a přestože buly po levé ruce gólmana vyhráli, ke gólovému zakončení se nepropracovali.

Po odehrání 30 minut čistého času se odehrály nájezdy. Pět hráčů na obou stranách prověřilo gólmany a na straně Poruby si na Majerovi vylámaly zuby postupně Kryzstof Marcin Macias, Filip Hlaváč, Matěj Halata i Ondřej Gelnar. Jediný, kdo dostal kotouč za brankovou čáru, byl Přemysl Pohl. Z více proměněných trestných střílení se ale radovala domácí střídačka. Po neúspěšných pokusech Puzoně, Říhoška a Váni, přelstil Hurčíka bekhendem Siekierka a stylem tyč tyč dopravil puk do brány Hylský. V nájezdech tak Frýdek-Místek vyhrál 2:1.

Ohlasy k utkání

Miroslav Komínek (HC Frýdek – Místek): Pěkný výsledek! Ale s tím jsme počítali už před přípravou, že moc gólů dávat asi nebudeme. Ale jsme mile překvapeni, že kluci zvládli třídenní soustředění, několik tréninků v rychlém sledu a k tomu přípravné zápasy. Navíc se herně posouvají, což dnes bylo vidět, ale ještě je na čem pracovat. Nicméně jsme s dnešními mini zápasy spokojeni.

David Moravec (HC RT TORAX Poruba): Utkání nám ukázalo, že máme co zlepšovat v útoku a hlavně v zakončení. Tam jsme se hodně trápili. Navíc nám puk nešel svižně přes hokejky a tím byla naše hra pomalá. Chtěli jsme ukázat agresivitu, že jsme lepší, ale nějak se nám to nepodařilo. Ale taková utkání někdy prostě jsou.