Juniorku nezlomilo ani promrhané vedení 2:0, z Orlové veze vydřenou výhru

30.09.2018, René Chyla

Porubská juniorka měla v pátek volno, a tak se k mistrovskému zápasu postavila až po týdnu v neděli na ledě Orlové. Tam sice Suchánkovi a Pavlačkovi svěřenci vedli po první třetině už 2:0, vedení ale ztratili během čtyř minut v prostřední části. Ke třem bodům pak juniory nastartoval Daniel Häring, který nejprve na třetí gól nahrál a čtvrtý už byl plně v jeho režii. HC RT TORAX ale trápila také produktivita, Porubští nastřelili v poslední periodě hned několikrát brankovou konstrukci domácí branky.

Regionální liga juniorů - 6.kolo ne 30.9.11:45
HC Orlová
HC RT TORAX Poruba
2:4(0:2, 2:2, 0:0)
Branky a nahrávky: 23. Čempel (Klíma), 27. Klíma (Čempel) – 9. Anlauf (Bukowski), 10. Byčkov (Vavřík), 37. Brodek (Häring), 40. Häring (Benka-Rybár). Rozhodčí: Čahoj – Klimek, Gančarčík. Vyloučení: 4:4, navíc Kroček (POR) 10 min. OT. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 40. Střely na branku: 24:38 (6:13, 8:17, 10:8). Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:4.
HC Orlová: Pawlas – Debnar, Teplanský, Švec, Zielinski, Machaczek, Gula, Kaleta, Valový, Přeček, Jančar, Kubalák, Klíma, Čempel, Špacír
HC RT TORAX Poruba: Šindelka – Pitucha, Husák; Kroček, Havlík; Topolanský, Krátký – Morávek, Bukowski, Anlauf – Benka-Rybár, Häring, Brodek – Byčkov, Vavřík, Tvrdý

Hvězdy zápasu

Kamil Klíma (ORL) (1+1)
Daniel Häring (POR) (1+1)
Matěj Čempel (ORL) (1+1)

Tvrdý pálil do tyče, Porubu poslal do vedení Anlauf, navyšoval Byčkov

Junioři mohli hned v úvodu doplatit na první chybu v obraně, když se před Martinem Šindelkou objevil zcela sám Pavel Kaleta, tváří v tvář ale hráč domácích porubskému gólmanovi neuspěl. Za pár vteřin naopak na druhé straně málem využil špatného střídání Orlové Jiří Tvrdý, v tutovce ale pálil jen do tyče. Porubští se prosadili až na začátku deváté minuty, kdy si Jakub Bukowski najel do pásma, poté křížnou zadovkou našel na levém kruhu Jana Anlaufa, který měl před sebou už odkrytou branku – 0:1. Do dvou minut vedl HC RT TORAX už o dva góly, jelikož byl před brankovištěm důrazný Filip Byčkov, jenž zužitkoval odraženou střelu Michaela Vavříka – 0:2. Za domácí mohl snižovat Kamil Klíma, jeho únik po pravé straně si ale brankářská posila z brněnské Komety pohlídala.


Srdnatě bojující Orlová rychle srovnala, Porubu uklidnil v závěru Häring

Domácí se po pauze pořádně zvedli, což přineslo úspěch už ve 23. minutě. Po chybě na porubské útočné modré se do úniku dostal Matěj Čempel, který propálil porubského brankáře mezi betony – 1:2. Za minutu si podobnou situaci vyzkoušel porubský Michal Morávek, jeho mířidla ale přesně seřízena nebyla, a tak byli přítomní diváci krátce nato svědky vyrovnání. Kamil Klíma se opřel do puku na pravém kruhu a puk zapadl k tyči – 2:2. HC RT TORAX přidal plyn, šance Michala Morávka a Jiřího Brodka ale skončily na sebejistém Filipu Pawlasovi. Hosté si vrátili dvoubrankové vedení až v úplném závěru třetiny. Daniel Häring vybojoval puk za brankou, odkud jej následně poslal mezi kruhy Jiřímu Brodkovi, který se k pravé tyči nemýlil – 2:3. V čase 39:38 mohli Ostravané slavit znovu, když se z pravého kruhu trefil pod vyrážečku Daniel Häring – 2:4.


Orlovou držela nad vodou Pawlasova brána, drama v závěru se nekonalo

Poslední třetinu byli lepším týmem hosté z Poruby. Ti mohli navýšit své vedení z přečíslení ve 48. minutě, kdy Daniel Häring poslal pas na Alexe Benku-Rybára, porubský útočník ale mířil těsně mimo. Za tři minuty ujel zase orlovské obraně Jiří Brodek, v šanci ale orazítkoval jen tyč Pawlasovy klece. A nedařilo se ani Michaelu Vavříkovi, který pár desítek vteřin po Jiřím Brodkovi nastřelil rovněž konstrukci brány Orlové. A to stále nebylo vše. V 58. minutě se na další útočný výlet dostal Jakub Bukowski, opět ale zvonila tyč. V závěru se dostala Orlová do jediné slibné šance v poslední části, domácí útočníci Kamil Klíma s Matějem Čempelem se ocitli v situaci dva na nikoho (!), drama ale po střele mimo nepřišlo.


Ostatní zápasy 5. kola

Karvinávs.Orlová4:5
Frýdek-Místekvs.Opava1:5
Porubavs.Český Těšínhraje se 5.10. v 17:30

Ostatní zápasy 6. kola

Opavavs.Český Těšín3:4 náj.
Frýdek-Místekvs.Karviná6:1

Ohlasy k utkání

Filip Štefanka (HC Orlová): Nebylo to z naší strany vůbec špatné, mrzí mě jen zbytečné individuální chyby, které Poruba potrestala a které prakticky zápas rozhodly. Myslím si, že jsme nepředvedli špatný výkon, hosté navíc nehráli tak dobře jako první kolo doma a na bod jsme určitě měli. Zápas jsme sice srovnali, ale jak říkám, poté jsme předvedli hloupé chyby a další manko jsme už smazat nedokázali.

Karel Suchánek (HC RT TORAX Poruba): Znovu jsme se velmi na výhru natrápili. Čekali jsme, že to bude daleko jednodušší zápas, čemuž také první třetina napovídala. Odskočili jsme do vedení 2:0, neproměnili další šance, což se nám málem vymstilo. Do druhé třetiny jsme vstoupili laxně, soupeře jsme po individuálních chybách nechali vyrovnat a jsem rád, že si to kluci v závěru třetiny uvědomili. Tam se nám podařilo znovu odskočit na dvoubrankový rozdíl, ale poslední třetina byla opět neukázněná z naší strany, hráči protahovali střídání. To, že jsme neproměnili šance, je jedna věc, na výsledku se ale samozřejmě podepisují i jiné věci, které jsem zmiňoval, a to se potom všechno sčítá. Přístup hráčů nebyl ideální a někteří si musí uvědomit, že to není individuální, ale kolektivní hra, což si někteří opravdu stále neuvědomují.

Tabulka po 6. kole RLJ – skupina N

mužstvo zápasyskórebody
1.Poruba 522:1213
2.Opava 631:1612
3.Český Těšín 414:109
4.Frýdek-Místek 619:197
5.Orlová 516:306
6.Karviná 612:291